Reklam
Reklam
hasadi tamamlayan ureticiler findiklari kurutmak icin gumushaneyi mesken tuttu cMbhdbSq jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Eylül, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Hasadı tamamlayan üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu

Doğu Karadeniz’in sahil kesimlerinde fındık hasadını tamamlayan üreticiler, nem ve yağış nedeniyle kurutamadıkları fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu.

Fındık hasadının sonra ermesiyle birlikte Doğu Karadeniz’in sahil kesimlerinden gelen üreticiler fındıkları kurutmak için Zigana Dağı ve Gümüşhane’yi mesken tuttu. Gümüşhane kent merkezinden eski Zigana Dağı yolu boyunca yol kenarlarına topladıkları fındıkları serip çadır kurarak günlerini burada geçiren üreticiler kurutma işleminin tamamlanmasının ardından tekrar memleketlerine geri dönmeye başladı. Kurutma işlemi için Gümüşhane ikliminin çok uygun olduğunu ifade eden üreticiler rekolte ve fındık kalitesinin bu yıl bölgeden bölgeye değişiklik gösterdiğini söylerken, verimin ise geçen yıllara göre arttığını ifade etti.

“Yağmurdan dolayı fındıkları kurutmak için buraya geldik”

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinden kurutma işlemi için Gümüşhane’ye gelen fındık üreticisi Ali Erkan, “Bu sene fındıklar verim olarak iyiydi, bazı bölgelerde iyi olmamasına rağmen bizim bulunduğumuz yüksek ve serin yerlerde durum daha iyiydi. Bu sene ilaçlama yaptık geçen seneye nazaran faydasını gördük. Geçen sene 500 kilo civarında toplamıştım bu sene 1 tona yakın fındık topladım. Biliyorsunuz fındığın içerisinde su var onun çıkması lazım bunun için de güneşe ihtiyacımız var. Bizim köyümüzde hava şartları yağmurlu olduğu için mecbur buraya geldik. Burası Zigana Dağı’nın arkası hava şartları çok iyi. Pazartesi geldik buraya fındığımızı serdik. Büyük ihtimalle bugün biter bitmezse de yarına kaldıracağız” dedi.

“Hava şartları nedeniyle toplarken sıkıntı çektik”

Rekoltenin bu yıl diğer yıla göre daha iyi olduğunu ifade eden üretici Cemil Bilgin, “Bu sene bölgemizde fındık rekoltesi iyiydi. Geçen yılla bu yıl arasında yarıya yakın bir fark var diyebiliriz. Bu sene fındık kalitesi ve verimi güzeldi. Hava şartları nedeniyle toplarken biraz sıkıntı çektik. Kurutma açısından çektiğimiz sıkıntıdan dolayı da Zigana Dağı’nın arkasında helikopter pistinde fındığımızı kurutmaya çalışıyoruz. Biterse döneceğiz inşallah” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda kiraathaneden 12 bin lira calan supheli tutuklandi eMUqcUZK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da kıraathaneden 12 bin lira çalan şüpheli tutuklandı

Bolu’da bir kıraathaneden 12 bin lira çaldığı belirlenen şüpheli, JASAT ekiplerinin güvenlik kameraları ve PTS kayıtları üzerinden yürüttüğü çalışma sonucu Zonguldak’ta yakalanarak tutuklandı.

Olay, 24 Mayıs tarihinde Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, beldede bulunan bir kıraathaneden 12 bin lira nakit para çalındı. Hırsızlığı fark eden işletme sahibi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) koordinesinde geniş çaplı çalışma başlatıldı. Jandarma ekipleri tarafından olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameraları ile Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtları incelendi. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin kimliği tespit edildi. Şüpheli O.G.’nin farklı illerde meydana gelen benzer iş yerinden hırsızlık olaylarına da karıştığı belirlendi. Jandarma ekiplerince Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yakalanarak gözaltına alınan şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan O.G., tutuklanarak Gerede L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Şüphelinin üzerinde ele geçirilen ve hırsızlığa konu olan 12 bin lira ise Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin