Hasadı tamamlayan üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
hasadi tamamlayan ureticiler findiklari kurutmak icin gumushaneyi mesken tuttu cMbhdbSq jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Eylül, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Hasadı tamamlayan üreticiler fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu

Doğu Karadeniz’in sahil kesimlerinde fındık hasadını tamamlayan üreticiler, nem ve yağış nedeniyle kurutamadıkları fındıkları kurutmak için Gümüşhane’yi mesken tuttu.

Fındık hasadının sonra ermesiyle birlikte Doğu Karadeniz’in sahil kesimlerinden gelen üreticiler fındıkları kurutmak için Zigana Dağı ve Gümüşhane’yi mesken tuttu. Gümüşhane kent merkezinden eski Zigana Dağı yolu boyunca yol kenarlarına topladıkları fındıkları serip çadır kurarak günlerini burada geçiren üreticiler kurutma işleminin tamamlanmasının ardından tekrar memleketlerine geri dönmeye başladı. Kurutma işlemi için Gümüşhane ikliminin çok uygun olduğunu ifade eden üreticiler rekolte ve fındık kalitesinin bu yıl bölgeden bölgeye değişiklik gösterdiğini söylerken, verimin ise geçen yıllara göre arttığını ifade etti.

“Yağmurdan dolayı fındıkları kurutmak için buraya geldik”

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinden kurutma işlemi için Gümüşhane’ye gelen fındık üreticisi Ali Erkan, “Bu sene fındıklar verim olarak iyiydi, bazı bölgelerde iyi olmamasına rağmen bizim bulunduğumuz yüksek ve serin yerlerde durum daha iyiydi. Bu sene ilaçlama yaptık geçen seneye nazaran faydasını gördük. Geçen sene 500 kilo civarında toplamıştım bu sene 1 tona yakın fındık topladım. Biliyorsunuz fındığın içerisinde su var onun çıkması lazım bunun için de güneşe ihtiyacımız var. Bizim köyümüzde hava şartları yağmurlu olduğu için mecbur buraya geldik. Burası Zigana Dağı’nın arkası hava şartları çok iyi. Pazartesi geldik buraya fındığımızı serdik. Büyük ihtimalle bugün biter bitmezse de yarına kaldıracağız” dedi.

“Hava şartları nedeniyle toplarken sıkıntı çektik”

Rekoltenin bu yıl diğer yıla göre daha iyi olduğunu ifade eden üretici Cemil Bilgin, “Bu sene bölgemizde fındık rekoltesi iyiydi. Geçen yılla bu yıl arasında yarıya yakın bir fark var diyebiliriz. Bu sene fındık kalitesi ve verimi güzeldi. Hava şartları nedeniyle toplarken biraz sıkıntı çektik. Kurutma açısından çektiğimiz sıkıntıdan dolayı da Zigana Dağı’nın arkasında helikopter pistinde fındığımızı kurutmaya çalışıyoruz. Biterse döneceğiz inşallah” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta yesil sahada cifte mutluluk qaraybj7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta yeşil sahada çifte mutluluk

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde Süper Amatör Lig’e yükselme maçında Muslu Belediyespor’da forma giyen Birkan Şengün, takımın 2 golünü kaydettiği maç sonunda kız arkadaşı olan Edanur Keserci’ye evlilik teklifi ederek yüzük taktı.

Filyos Sentetik Stadyumu’nda oynanan Muslu Belediyespor ile Çaycumagücüspor’un Süper Amatör Lig’e yükselme maçı sonrasında yeşil sahada ilginç görüntüler yaşandı. Muslu Belediyespor’un 23 numaralı futbolcusu Birkan Şengün, 2-1 galip geldikleri maçta takımın gollerini kaydetti.

Maçtan galip ayrılan Muslu Belediyespor takımı ve futbolcuları sevinçlerini yaşadığı sırada Birkan Şengün, kız arkadaşı Edanur Keserci’yi sahaya getirerek takım arkadaşlarınında hazır bulunduğu sahada yüzük taktı ve evlilik teklifi etti. O sırada tribünde olan taraftarlar ise ’Benimle evlenirmisin’ pankartı açarak Birkan Şengün ve Edanur Keserci çiftine destek verdi. Şengün’ün kız arkadaşı Edanur Keserci ise beklemediği bir olayla karşılaşırken şaşkına uğrayınca erkek arkadaşı Birkan Şengün’ün teklifi karşısında ‘Evet’ yanıtı verdi.

Evlilik teklifinin ardından duygu ve düşüncülerini paylaşan Birkan Şengün, “Benim için çok güzel bir gün. Sağ bek olarak maça geçtiğimde ilk golümü attım ve sonrasında forvete geçerek de gereğini yaptım. İki gol ile maçı aldık, takımca herkes güzel oynadı. Kız arkadaşıma da evlilik teklifi ettim. İki kutlama bir arada oldu. Şu an hayatımın en güzel günü. Tüm takımı tebrik ederim” dedi.

Evlilik teklifini erkek arkadaşı Birkan Şengün’den alan Edanur Keserci ise, “Ben çok mutluyum ve şaşkınım. Birkan’ı ve bizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin