Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

HARİKA BİR TEKLİFİM VAR!

Manşet Yayın: 13.06.2024 10:21
HARİKA BİR TEKLİFİM VAR!

Bu kadar büyük para ile sıfırdan ülke bile kurulur.

Tam 14 milyar dolar!

Bu para, son 1 yılda, tarım ürünleri ithalatına ödediğimiz rakam. Bizim paramızla yaklaşık yarım trilyon lira.

Peki hangi tarım ürünlerini ithal ediyoruz, ne kadar ödüyoruz?

▪︎ Buğday 3 milyar 524 milyon dolar

▪︎ Soya 1 milyar 905 milyon dolar

▪︎ Pamuk 1 milyar 658 milyon dolar

▪︎ Ham ayçiçeği yağı 1 milyar 303 milyon dolar

▪︎ Büyükbaş hayvan 1 milyar 164 milyon dolar

▪︎ Tütün 579 milyon dolar

▪︎ Mısır 560 milyon dolar

▪︎ Arpa 448.1 milyon dolar

▪︎ Kırmızı mercimek 383.1 milyon dolar

▪︎ Susam 375.4 milyon dolar

▪︎ Prinç 360.7 milyon dolar

▪︎ Şeker 224 milyon dolar

▪︎ Badem 152.7 milyon dolar

▪︎ Ceviz 130 milyon dolar

▪︎ Kuru bezelye 3 milyon dolar

▪︎ Nohut 86.5 milyon dolar

▪︎ Kanola 83.3 milyon dolar

▪︎ Çeltik 32.3 milyon dolar

▪︎ Kuru fasulye 52.3 milyon dolar

▪︎ Narenciye 52.2 milyon dolar

▪︎ Muz 41.3 milyon dolar

Bu liste uzayıp gidiyor.

Yukarıdakilerden hangisi bizim topraklarımızda yetişmiyor?

İstesek 2 yıl içerisinde ithal ettiğimiz bu tarım ürünlerinin tamamını talebi karşılayacak şekilde tekrar üretebiliriz. Buna gücümüz var.

 

Gelin birlikte basit bir hesap yapalım. Bu tarım ürünlerini kendimiz üretip,  ithal etmezsek  ithalata ödediğimiz 14 milyar dolar ( yarım trilyon, 6 sıfır atmasa idik  500 katrilyon lira ) cebimizde kalacaktı. Bu kadar büyük para ile neler yapılmaz ki?

 

İthal ettiğimiz herşey yakın zamana kadar bu topraklarda yetişiyor du zaten.  Tarımı hayvancılığı tekrar canlandırmak çok mu zor?

Bakın bir teklifim var. Derhal tüm gücümüzle bir tarım seferberliği başlatalım.

14 milyar dolar ( yarım trilyon lira) cebimizde kalsın. İnanın  kamuda tasarrufa da gerek kalmayacak!

Sizi de düşündüm! Kaldırın tasarruf tedbirlerini. Alın o 14 milyarın 10 milyar dolarını; Audilere, mercedeslere, uçaklara, altın varaklı, jakuzili makam odalarınıza saraylarınıza harcayın. Itibarımız katlansın.

Sadece kalan 4 milyar doları ile tarıma güçlü bir destek verin. Havaalanlarına, köprülere, hastanelere verdiğiniz yolcu, geçiş ve hasta garantisinin benzerini çiftçilerimizin ürünlerine alım garantisi olarak verin. Sonra, ürünün tüketiciye ulaşana kadar fiyatını katlayan o aracıların fırsatcıların tepesine çökün, analarını ağlatın!

 

Bak bir taşla iki kuş!  İtibarınız 40 kat artarken, millette açlıktan kurtulacak. Vallahi ben  kendi adıma razıyım.. Ülkemizde, kasamızda kalacak olan o 10 milyar dolarla; Audiler, Mercedesler, uçaklar alın, şatafatlı makam odalarını yine  yaptırın…

Sadece 4 milyarcık doları yerli üretime ayırın.

Böyle giderse aç kalacağız aç! yeterki, aç kalmayalım. Biraz da milleti düşünün Allah aşkına!. Ithalat yapanlar bunca yıl doymuştur artık! Biraz da insanlarımız doysun, dengeli beslensin. Çocuklarımız; Meyve, Sebze, Et, Süt, Peynir, Yumurta yiyebilsinler. Aksi halde iskelet ve beyin sistemi gelişmemiş bir nesil gümbür gümbür geliyor beyleeer!


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Üniversite öğrencisi, Kastamonu’nun tarihi ve turistik yerlerini enstrümanıyla tanıtıyor

Kültür Sanat Yayın: 24.06.2024 16:15
İhlas Haber Ajansı

Kastamonu Üniversitesi’nde Müzik Öğretmenliği bölümünde eğitim gören üniversite öğrencisi, şehrin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına keman çalarak katkıda bulunuyor.
Kastamonu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Merve Ay, lise öğrencisiyken çalmayı öğrendiği kemanla Kastamonu’nun doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını tanıtıyor. Farklılık oluşturmak için şehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çalmaya başlayan üniversite öğrencisi Ay, keman çaldığı anları ise sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Ay’ın kentin tarihi ve turistik mekanlarında keman çaldığı anların görüntüleri sosyal medya kullanıcılarından büyük ilgi görüyor.
“Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansıtan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum”
Müziğe küçük yaşlardan itibaren ilgi duymaya başladığını belirten Ay, “Müziğe olan ilgim çok fazla, bu yüzden Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansıtan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum. Ben, kemana Kastamonu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladım. Eğitimi Güzel Sanatlar Lisesinde tamamladım. Benim, küçüklüğümden itibaren müziğe olan ilgim çok fazlaydı. Sürekli keman konservatuarları dinliyordum ve zamanla da kemana olan ilgimi daha da arttı. Keman çalmak istiyordum ama tek başına olacak bir iş değildi. Hocalarımın yönlendirmesiyle Güzel Sanatlar Lisesine yazıldım. Burada eğitimi tamamladım ve müzik öğretmenliğine yöneldim. Şu anda Kastamonu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde okuyorum” dedi.
Şehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çaldığını ifade eden Merve Ay, “Çanakkale Türküsü Kastamonu’ya özgür bir türküdür. Bende bu türküyü Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle Kurtuluş Savaşı’nda 3 dönem mezun veremeyen tarihi Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde keman çalarak seslendirdim. Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle aynı zamanda Kastamonu Kalesi’nde ve Kastamonu Saat Kulesinde de keman çaldım. Cumhuriyetimizin 100. yıl marşını çaldım. Benim için çok güzeldi, bu yüzden Turizm Fakültesinde Hikmet Haberal hocama çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Şehrin tarihi yerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak istiyorum”
Şehrin tarihi yerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak istediğini kaydeden Merve Ay, “Kastamonu’nun çok fazla tarihi ve turistik yerleri bulunuyor. Buralar çok güzel. Ben de buralara giderek kemanımla tanıtımına katkıda bulunuyorum. Bu sayede hem şehrimizi tanıtıyorum hem de kendi tanıtımım oluyor. Aynı zamanda buralarda keman çalmak benim çok hoşuma gidiyor. Buralarda dinleyicilerin tepkileri de beni çok mutlu ediyor. Ben de bu şeklide tarihi yerlerde, tarihi mekanlarda keman çalmayı seviyorum. Kastamonu Kalesinde, Kastamonu Saat Kulesinde de zaman zaman kemanımla müzik çalışıyorum. Bundan sonrada çalmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.
“Kastamonu’yu seviyorum ve tarihi değerlerine katkı sağlamakta çok hoşuma gidiyor”
Kastamonu’yu çok sevdiğini ve tarihi değerlerine katkıda bulunmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu söyleyen Merve Ay, “Diğer şehirlerde de farklı üniversitelerde bölümler kazandım ama Kastamonu Üniversitesi ilk tercihim oldu. Çünkü Kastamonu’yu seviyorum ve buranın tarihi ile kültürel değerlerine katkı sağlamakta çok hoşuma gidiyor. Şu anda müzik öğretmeni olmak ve mezun olunca da bir an önce atanmak istiyorum. İnşallah keman virtüözü de olmayı hayal ediyorum. Umarım bu hayalimi gerçekleştiririm. Halen keman ile ilgili çalışmalarımı da devam ettiriyorum” ifadelerini kullandı.