KASTAMONU ’nun Hanönü ilçesinde yapımı devam eden Hanönü Eğitim ve Kültüre Yardım Derneği yararına kermes düzenledi. Erkek öğrencilerin yatılı olarak kalabileceği 41 yataklı öğrenci yurdu inşaatına yardım amaçlı Hanönü Cumhuriyet Meydanı’nda kermes düzenlendi. Kermes açılışını, Belediye Başkanı Ser- kan Uçar, Taşköprü Kervansaray Öğrenci Yurdu müdürü Mehmet Arslan birlikte yaptı. DernekBaş kanı Kemal Dündar yaptığı açıklamada, Hanönü ilçesinde inşaatı devam eden Hanönü Eğitim ve Kültüre Yardım Derneği yararına kermes düzenlendiğini söyledi. 3 gün devam edecek kermes ten elde edilen gelirin 41 yataklı erkek öğrenci yurdu inşaatında kullanılacağını belirten Dündar, katılanlara ve katkısı olanlara teşekkür etti.


Hanönü’de Yardım Kermesi Düzenlendi
Karabük’te Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlenecek
Karabük’te, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtılacağı etkinlik düzenlenecek.
Karabük Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilecek program, 21 Mayıs 2026 tarihinde saat 14.00-16.00 arasında Karabük Havuzlu Bahçe Sosyal Tesisinde yapılacak. Etkinlikte Karabük’ün ilçelerine özgü yöresel ürünler ve geleneksel tatlar vatandaşların beğenisine sunulacak.
Program kapsamında Bulak Köyü’ne ait etli keşkek, Eflani bandırması, Eskipazar sütlü köy simidi, Yenice ıhlamur balı, Ovacık çullu böreği ve Safranbolu lokumu tanıtılarak ikram edilecek.
Etkinlikte ayrıca Karabük Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tolgahan Tabak ile Şef Osman Mahir Balıkçı tarafından safran bitkisine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirilecek. Lokum kesme etkinliği ile zerde tatlısı sunumu da programda yer alacak.
“Birlikte olmanın en eski dili, aynı sofrada buluşmaktır” mesajıyla düzenlenen etkinlikte, Karabük’ün gastronomi kültürünün tanıtılması ve yöresel değerlerin yaşatılması amaçlanıyor.

