KASTAMONU ’nun Hanönü ilçesinde AFAD tarafından köylerdeki din görevlilerine ve köy muhtarlarına yangın eğitimi verildi.
Köylere Hizmet Götürme Birlik Müdürü Mustafa Arslan gazetecilere yaptığı açıklamada, “Köylerimizde meydana gelebilecek olası yangın ve afetlerde ilk yapılması gereken müdahaleler için köylerimizde görev yapan din görevlileri ve köy muhtarlarına sinevizyon gösterimi eşliğinde eğitim verilecektir” dedi.
Pratik eğitiminin okulun bahçesinde AFAD görevlileri tarafından uygulamalı olarak verildiğini ifade eden Arslan, eğitimde, öncelikle yangına karşı alınacak önlemlerle ilgili din görevlileri ve muhtarların bilgilendirildiğini ifade etti. Arslan yaptığı açıklamada, “Bu eğitimlerdeki ilk hedefimiz, yangın çıkmasını önleyici tedbirlerle ilgili olarak din görevlileri ve muhtarlarımızı bilgilendirmek. Katılımcılara öncelikle bunu anlatıyoruz ve yangın çıkmasına neden olabilecek ihmal ve dikkatsizlikler konusunda onları uyarıyoruz” dedi.


Hanönü’de İmamlara ve Köy Muhtarlarına Yangın Eğitimi
Kdz. Ereğlili Öğretmenler Türkiye’nin En İyi 24 Dijital Eğitim Projesine Girdi
Ankara’daki ulusal konferansta 800 başvuru arasından sıyrılan iki eğitimci, dijital ekosistem projeleriyle ilçeye büyük gurur yaşattı.
Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Dr. Birsen Güneri ile Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Müzeyyen Merve Bakangöz, büyük bir başarıya imza attı. Avrupa Birliği destekli, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle yürütülen “Öğretmen Eğitimi Dijital Ekosistemi Projesi” kapsamında düzenlenen ulusal konferansta ilçeyi temsil eden öğretmenler, hazırladıkları çalışmalarla dikkat çekti.
“İyi Uygulama Örnekleri” arasına seçildiler
Ankara’da 5-6 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleşen programda öğretmenlerin sunduğu projeler, Türkiye genelinde 800 başvuru arasından seçilen en iyi 24 çalışma arasına girdi. Bu sonuçla Kdz. Ereğli’nin dijital dönüşüm ve teknoloji odaklı eğitim vizyonu ulusal düzeyde tescillenmiş oldu.
“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz”
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, “Çağın gerekliliklerine uygun, teknolojiyle bütünleşmiş bir eğitim anlayışını ilçemizde yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Öğretmenlerimizin ulusal düzeyde böylesine önemli bir platformda iyi uygulama örnekleriyle yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Kdz. Ereğli olarak akademik başarıların yanında dijital yetkinlikleri yüksek, yenilikçi eğitim ortamları oluşturmayı önemsiyoruz. İlçemizi başarıyla temsil eden kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


