Karabük Postası tarafından
17 Temmuz, 2014 12:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hani UEFA Standartlarındaydı

UEFA Yetkilileri; 2 kattan oluşan toplam bin 800 kişi kapasiteli maraton tribünün 900 kişi alan üst katının, eğimin fazla ve dik olması nedeniyle, tehlike oluşturduğu gerekçesiyle UEFA kriterlerine uymadığını belirlerken, buraya seyirci alınmamasına karar verdi Futbol tarihinde ilk defa Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan Kardemir Karabükspor’un maçlarını oynadığı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda inceleme yapan UEFA yetkilileri maraton üst tribününe seyirci alınmamasını kararlaştırdı. UEFA yetkilileri 12 bin 340 seyirci kapasiteli Dr. Necmettin Şeyoğlu Stadı'nda dün inceleme yaptı. Yetkililer, 2 kattan oluşan toplam bin 800 kişi kapasiteli maraton tribünün 900 kişi alan üst katının, eğimin fazla ve dik olması nedeniyle, tehlike oluşturduğu gerekçesiyle UEFA kriterlerine uymadığını belirledi. Yetkililer, buraya seyirci alınmamasına karar verdi. Kardemir Karabükspor Başkanı Mustafa Yolbulan, UEFA yetkililerinin maraton tribünün üst katının uygun olmadığını kendilerine ilettiğini söyleyerek, “Maalesef maraton tribünün üst kısmına seyirci alınmayacak. Burada yaklaşık 900 seyirci maç izleyebiliyordu. Bu bizim için bir kayıp ama diğer tribünler dolsa bize yeter. Dolmazsa bu takıma ayıp olur. 1969 yılında kurulmuş 45 yıllık bir kulüp tarihinde ilk defa Avrupa maçı oynuyorsa ve o stat o maçta dolmazsa kendimizi sorgulamamız lazım’’ dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Minik Semih’in organları 3 çocuğa umut oldu

Sinop’un Ayancık ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 9 yaşındaki minik Semih’in, kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beyin vefatı gerçekleşti. Minik Semih’in ailesi tarafından bağışlanan organları 3 çocuğa umut oldu.
11 Haziran Salı günü Sinop’un Ayancık ilçesinde serinlemek için denize giren 9 yaşındaki Semih Efe Ö., bir müddet sonra suda çırpınmaya başladı. Etraftakilerin yardımıyla denizden çıkarılan küçük çocuk, olay yerinde yapılan birinci müdahalenin akabinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ağır bakım ünitesinde hayat çabası veren Semih’in beyin vefatı gerçekleşti. Acılı aile, çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Semih’in 2 böbreği ve karaciğeri OMÜ’de Genel Cerrahi Ana Bilim Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kağan Karabulut koordinasyonunda yapılan ameliyatla alındı. Böbrekler Ankara’da, karaciğer ise Bursa’da organ bekleyen 3 çocuğa nakledilecek.
OMÜ Organ Nakli Koordinatörü Hemşire Birgül Tan, "11 Haziran’da boğulma nedeniyle gelen çocuğumuz maalesef bugün beyin mevti tanısı aldı. Yapılan görüşmede ailesi gönüllülük yaparak karaciğer ve böbreklerini bağışladı. Organları tekrar kendisi üzere olan çocuklara gidecek. Böbrekler Ankara’ya, karaciğer ise Bursa Uludağ’da bir çocuğa nakil olacak. Aileye teşekkür ediyoruz. Herkesin bu hususta hassas olmasını istiyoruz. Organ bağışı hayat kurtarır" dedi.
Organlar, Ulusal Medikal Kurtarma Grubu (UMKE) aracıyla taşınarak Samsun-Çarşamba Havalimanı’na götürüldü. Oradan uçakla nakil yapılacak vilayetlere gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin