Rize’nin şehir merkezine en yakın yaylası olan Handüzü Yaylası’nda karın güzelliği havadan görüntülendi.
Doğu Karadeniz’de kar yağışı etkisini göstermeyi sürdürüyor. Yüksek kesimlerin tamamen karla kaplandığı Rize’de yeşilin üzerine serili beyaz örtü kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası da kar yağışından nasibini aldı. Şehir merkezine yakınlığı ile dikkat çeken yayla beyaza büründü. 1 metreye yaklaşan kar kalınlığının bulunduğu bin 800 metre yükseklikteki yaylada yaylacılar ve turistler karın tadını çıkardı. Ulaşımın aksamaması için ise Karayolları ve Rize İl Özel İdaresi tarafından bölgede yol temizleme çalışması da başlatıldı. Beyaz örtüyle süslü yaylalar havadan görüntülendi.
Yayladaki kar güzelliğini yaşayan Nafız Erkan yaptığı açıklamada “Kar yağdıkça böyle geliyoruz. 1 metreye yakın bir kar yağdı. Kışın bu rakam 3-4 metreleri buluyor. Hava güzel, kar yağıyor, her şey güzel. Karayolları da yollarımızı sürekli açıyor. O nedenle ulaşımda da bir sıkıntı yaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.


Handüzü Yaylası’ndan kar manzaraları
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

