blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Aralık, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Handüzü Yaylası’nda kar eğlencesi

Rize’de şehir merkezine en yakın yayla olma özelliğini taşıyan Handüzü Yaylası beyaza bürününce kartpostallık görüntüler sergiledi. Hafta sonunu kar ile değerlendirmek isteyen vatandaşlar Handüzü Yaylası’nı tercih etti.
Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Handüzü Yaylası beyaza büründü. Doğu Karadeniz’de etkili olan kar yağışının yüksek kesimleri beyaza bürümesi Handüzü Yaylası’nda da kartpostallık görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Rize merkeze 33 kilometre uzaklıkta olan ve şehir merkezine en yakın yayla olma özelliğine sahip olan Handüzü Yaylası, vatandaşların hafta sonunda kar eğlencesi için tercihi oldu. Bazı vatandaşlar kar manzarasının tadını çıkarırken, bazı vatandaşlar naylonlarla kaydı, kartopu oynadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
26 Haziran, 2025 15:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

AK Partili Keskinkılıç, çay üretimini değerlendirdi

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonunda Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) üst denetim toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, çay üretiminin Türkiye tarımı için önemine dikkat çekerek, “Türkiye’nin coğrafyasına ait olmayan bir bitkiyi yetiştirip ‘Türk çayı’ markasıyla dünya çapında bir değer haline getirmek büyük bir başarı” dedi.

Keskinkılıç, çayın Türkiye’ye kazandırılması sürecinde Hoca Ahmet Yesevi ve Zihni Derin’in katkılarına atıfta bulunarak, “Özellikle Doğu Karadeniz’de çay üretimi çok önemli bir yere sahiptir ve Türk çayı artık tüm dünyada tercih edilir hale gelmiştir” ifadesini kullandı.

“ÇAY FİYATI DÜNYA BORSASININ ÜZERİNDE”

Keskinkılıç, çay üreticisine son yıllarda verilen fiyatlara dikkat çekerek, “2002’ye kadar çay üreticisine verilen ortalama yaş çay fiyatı 22-26 sent arasındaydı. 2002’den sonra ise bu rakam 66-75 sent seviyelerine yükseldi. Şu an çay üreticisine 66 sent civarında bir ödeme yapılıyor. Yani çay üreticisine, dünya borsasındaki değerin de üzerinde bir bedel ödüyoruz” dedi.

“ÇAYKUR’U TEBRİK EDİYORUM”

Keskinkılıç, uzun yıllardır zarar eden bir kurum olarak anılan ÇAYKUR’un son dönemde kârlı bir yapıya dönüştüğüne dikkat çekerek, yönetime tebriklerini iletti. Finansman maliyetlerine dikkat çeken Keskinkılıç, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Hazine Bakanlığı’na sesleniyorum: ÇAYKUR’un sermayesini arttıralım, finansman giderlerini düşürelim. Bu, tüketiciye de üreticiye de fayda sağlayacak” diye konuştu.

KARABÜK’TE STEVİA ÜRETİMİ

Keskinkılıç, şeker hastaları için alternatif bir ürün olan stevia konusunda da açıklamalarda bulundu. “Rize’de istenilen verim alınamasa da Karabük’te stevia yetiştirmeyi başardık” diyen Keskinkılıç, ÇAYKUR’a bu konuda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Stevianın şekerden çok daha tatlı olduğunu, şeker hastaları için büyük bir alternatif olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, “Günümüzde şeker hastalığı çok yaygın. Steviadan elde edilecek şekerlerin büyük bir değeri olduğuna inanıyorum” dedi.

Konuşmasının sonunda tüm katılımcılara teşekkür eden Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, çay üretiminin Türkiye için stratejik öneminin altını çizerek, “Türk çayını korumak zorundayız” mesajını verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin