Han Arkası Çalışması Kabak Tadı Verdi                                       - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
05 Ekim, 2023 16:14 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:57
0
0

Han Arkası Çalışması Kabak Tadı Verdi                                      

Safranbolu Cinci Han Arkası Sokak’ta Safranbolu Belediye Başkanlığı’nın Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Mimarlar Odası ve Tarihi Kentler Birliği’nin işbirliğinde hazırlanan proje uygulamadaki aksaklıklar sebebiyle hala tamamlanamadı.

Çalışmanın iki bölümden oluştuğu belirtilen uygulamada, ilk bölüm cephelerin boyanarak daha temiz bir görüntüye kavuşması amaçlandı. İkinci bölümde ise sokak sağlıklaştırılması ve yayalaştırılma ile ilgili uygulamaların tamamlanması vardı. Yaklaşık 10 aydır devam eden ve henüz tamamlanmayan proje, tarihi çarşı esnafının ve çok sayıda turistin serzenişlerine sebep oluyor.

Vatandaşlar, aylardır tamamlanamayan projenin bir an önce sona ermesini belediye tarafından belirtilen çarşının cazibe merkezi haline gelmesini ve yöresel ürünlerin yer alacağı bir halk pazarının açılmasını iple çekiyor.

Cinci Han Arkası’ndaki esnafların tek isteği, yağmur veya kar yağmadan önce sokaklarındaki yol yapım çalışmalarının tamamlanması oldu. Vatandaşlar, “Bu sokağın yürüyüş yollarının bir an evvel tamamlamasını istiyoruz. Artık kabak tadı verdi. Derenin görüntüsü de çok kötü. Kupeşteler farklı farklı, malzemeler uyumsuz. Konuşulacak o kadar çok şey var ki. Tarihi Cinci Han’a ait arka kapısına ulaşım kalmadı. Kapısı dereye mi açılıyor? Nereye açılıyor belli değil. Hiç bir şey anlaşılmıyor. Bu düzenlemenin şimdiye kadar çoktan bitmesi gerekirdi. Umarım kış gelmeden biter. Havanın bozulmaması için dua ediyoruz” diyerek serzenişlerde bulundu. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ww 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Nisan, 2026 15:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice Göktepe Tabiat Parkı’nda çevre kirliği

Yenice ilçesinde bulunan Yenice, Karabük, Türkiye sınırları içerisindeki Göktepe Tabiat Parkı’nda kamelyaların gelişi güzel bırakılması ve çevrede oluşan kirlilik tepkilere neden oldu.

Bölgenin en önemli dinlenme alanlarından biri olarak bilinen Göktepe Tabiat Parkı, özellikle yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bir piknik ve mesire alanı olma özelliğini sürdürüyor. Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla öne çıkan park, hafta sonları çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor.

Ancak bazı ziyaretçilerin geride bıraktığı çöpler, düzensiz kullanım ve çevreye karşı duyarsız davranışlar, parkın doğal yapısını olumsuz etkiliyor. Özellikle kamelya çevresinde oluşan kirlilik, hem çevreye zarar veriyor hem de alanı kullanan diğer vatandaşların tepkisini çekiyor.

Vatandaşlar, doğanın korunması ve parkın temiz tutulması için daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğini ifade ederken, yetkililerden de denetimlerin artırılması yönünde beklenti dile getiriliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin