Han Arkası Çalışması Kabak Tadı Verdi                                       - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
05 Ekim, 2023 16:14 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:57
0
0

Han Arkası Çalışması Kabak Tadı Verdi                                      

Safranbolu Cinci Han Arkası Sokak’ta Safranbolu Belediye Başkanlığı’nın Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Mimarlar Odası ve Tarihi Kentler Birliği’nin işbirliğinde hazırlanan proje uygulamadaki aksaklıklar sebebiyle hala tamamlanamadı.

Çalışmanın iki bölümden oluştuğu belirtilen uygulamada, ilk bölüm cephelerin boyanarak daha temiz bir görüntüye kavuşması amaçlandı. İkinci bölümde ise sokak sağlıklaştırılması ve yayalaştırılma ile ilgili uygulamaların tamamlanması vardı. Yaklaşık 10 aydır devam eden ve henüz tamamlanmayan proje, tarihi çarşı esnafının ve çok sayıda turistin serzenişlerine sebep oluyor.

Vatandaşlar, aylardır tamamlanamayan projenin bir an önce sona ermesini belediye tarafından belirtilen çarşının cazibe merkezi haline gelmesini ve yöresel ürünlerin yer alacağı bir halk pazarının açılmasını iple çekiyor.

Cinci Han Arkası’ndaki esnafların tek isteği, yağmur veya kar yağmadan önce sokaklarındaki yol yapım çalışmalarının tamamlanması oldu. Vatandaşlar, “Bu sokağın yürüyüş yollarının bir an evvel tamamlamasını istiyoruz. Artık kabak tadı verdi. Derenin görüntüsü de çok kötü. Kupeşteler farklı farklı, malzemeler uyumsuz. Konuşulacak o kadar çok şey var ki. Tarihi Cinci Han’a ait arka kapısına ulaşım kalmadı. Kapısı dereye mi açılıyor? Nereye açılıyor belli değil. Hiç bir şey anlaşılmıyor. Bu düzenlemenin şimdiye kadar çoktan bitmesi gerekirdi. Umarım kış gelmeden biter. Havanın bozulmaması için dua ediyoruz” diyerek serzenişlerde bulundu. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
otomobiller kafa kafaya carpisti 2 yarali FsZgf6Eu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı; 2 yaralı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kepez Mahallesi Dört Yol Ağzı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Ereğli istikametinden Zonguldak yönüne seyir halinde olan Emirhan B. yönetimindeki 67 LD 129 plakalı otomobil, kırmızı ışık ihlali yaparak kavşağa girdi. Bu sırada karşı yönden gelen Hakkı B. idaresindeki 67 UC 319 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle her iki araçta da büyük hasar meydana gelirken, sürücüler yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin