Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
05 Ekim, 2023 16:14 tarihinde yayınlandı
0

Han Arkası Çalışması Kabak Tadı Verdi                                      

Safranbolu Cinci Han Arkası Sokak’ta Safranbolu Belediye Başkanlığı’nın Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Mimarlar Odası ve Tarihi Kentler Birliği’nin işbirliğinde hazırlanan proje uygulamadaki aksaklıklar sebebiyle hala tamamlanamadı.

Çalışmanın iki bölümden oluştuğu belirtilen uygulamada, ilk bölüm cephelerin boyanarak daha temiz bir görüntüye kavuşması amaçlandı. İkinci bölümde ise sokak sağlıklaştırılması ve yayalaştırılma ile ilgili uygulamaların tamamlanması vardı. Yaklaşık 10 aydır devam eden ve henüz tamamlanmayan proje, tarihi çarşı esnafının ve çok sayıda turistin serzenişlerine sebep oluyor.

Vatandaşlar, aylardır tamamlanamayan projenin bir an önce sona ermesini belediye tarafından belirtilen çarşının cazibe merkezi haline gelmesini ve yöresel ürünlerin yer alacağı bir halk pazarının açılmasını iple çekiyor.

Cinci Han Arkası’ndaki esnafların tek isteği, yağmur veya kar yağmadan önce sokaklarındaki yol yapım çalışmalarının tamamlanması oldu. Vatandaşlar, “Bu sokağın yürüyüş yollarının bir an evvel tamamlamasını istiyoruz. Artık kabak tadı verdi. Derenin görüntüsü de çok kötü. Kupeşteler farklı farklı, malzemeler uyumsuz. Konuşulacak o kadar çok şey var ki. Tarihi Cinci Han’a ait arka kapısına ulaşım kalmadı. Kapısı dereye mi açılıyor? Nereye açılıyor belli değil. Hiç bir şey anlaşılmıyor. Bu düzenlemenin şimdiye kadar çoktan bitmesi gerekirdi. Umarım kış gelmeden biter. Havanın bozulmaması için dua ediyoruz” diyerek serzenişlerde bulundu. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ceset kokusu sanildi gercek polisin eve girmesiyle ortaya cikti ivyeLS3T
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Ceset kokusu sanıldı, gerçek polisin eve girmesiyle ortaya çıktı

Gümüşhane’de bir apartmandan yayılan kötü koku paniğe neden oldu. Ekiplerin seferber olduğu olayda kokunun buzdolabında unutulan bozuk etlerden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Olay, gece saatlerinde Hasanbey Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartman sakinleri apartmanın giriş katından gelen ağır koku nedeniyle durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan ilk değerlendirmede kokunun ceset kokusu olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, evde yaşlı bir kadın ile genç bir kızın yaşadığı bilgisine ulaşıldı. Uzun süre ev sahibine ulaşmaya çalışan ekipler, daha sonra anahtarı temin etti. Savcılıktan alınan iznin ardından eve giren ekipler, ev içerisinde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde apartmanı alarma geçiren kokunun evde elektrik sigortasının atması nedeniyle buzdolabında unutulan ve bozulan etlerden kaynaklandığı belirlendi. Olayın ardından ekipler normale dönerken, apartman sakinleri de rahat bir nefes aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin