Hamsiyi tezgahta erken gören balıkçı sevinsin mi üzülsün mü bilemedi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:27
Güneş 06:52
Öğle 13:03
İkindi 16:24
Akşam 19:05
Yatsı 20:24
İftara son --:--
hamsiyi tezgahta erken goren balikci sevinsin mi uzulsun mu bilemedi jb2xAeOj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Hamsiyi tezgahta erken gören balıkçı sevinsin mi üzülsün mü bilemedi

Yıllar sonra birinci kere bu dönem hamsi tezgahlarda yerini erken alırken, kilosu 250-300 TL ortasında satılıyor.

1 Eylül itibariyle balık döneminin açılmasıyla denize açılan tekneler şu ana kadar palamut avında umduğunu bulamadı. Olağan kaidelerde kasım ayında tezgâhlarda yerini alan hamsinin bu yıl eylül başında görülmesi, balıkçılar ortasında kaygıya yol açtı. Balıkçılar, hamsinin bu kadar erken görünmesinin dönemin verimsiz geçeceğine işaret ettiğini belirtiyor.

Balıkçı esnaflarından Turgay Memiş, 35 yıldır bölümde olduğunu birinci sefer bu türlü hamsinin bu kadar erken görüldüğünü belirterek “Son yıllarda görülen en erken hamsi dönemi başladı. Hamsinin bu kadar erken görülmesi, dönemin balık açısından kıt geçeceğine işaret ediyor. Zira hamsi olağanda kasım aylarında gelirken, bu yıl çok erken geldi. Bu nedenle dönemin biraz verimsiz geçmesini bekliyoruz. Şu anda hamsinin kilosunu 250-300 TL ortasında satıyoruz zira aslında az ölçüde geldi. Hamsi çoklukla Samsun, Rize ve Hopa civarlarında avlandı. Yaklaşık 35 yıldır bu bölümdeyim, hamsinin bu kadar erken çıktığını hiç görmemiştim. Geçen dönem kusursuz bir palamut dönemi olmuştu fakat bu yıl birebir durum kelam konusu değil. İlerleyen günlerde yağışların başlamasıyla birlikte palamut da görülebilir” dedi.

Balıkçı esnaflarından Kadir Pınar ise hamsinin bu dönem birinci kere geldiğini kaydederek, “Bu dönem hamsi birinci defa geldi, inşallah devamı da gelir. Şu an biraz küçük, lakin ilerleyen günlerde büyüyeceğini umuyoruz. Uzun vakittir bu türlü bir durumla karşılaşmadım. Hamsi genelde istavritin ve palamudun peşinden gelirdi, fakat bu yıl 3-5 gün içinde gelmeye başladı. İnşallah bundan sonra yavaş yavaş çoğalır. Hamsi bol olursa dönem erken biter, palamut ise bu dönem pek görülmedi” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kpyeni 17
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2026 14:47 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 262 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2026 yılı Şubat ayı itibarıyla motorlu kara taşıtı sayısı 86 bin 262 oldu.

TÜİK’in 2026 yılı Şubat ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 121 bin 791adet taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, Şubat ayı sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı 33 milyon 869 bin 80’e ulaştı.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 262 olarak kayıtlara geçti. Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 210 bin 38, Bartın’da ise 69 bin 832 oldu.

TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 48 bin 598’ini otomobil, 10 bin 649’unu kamyonet, 3 bin 432’sini kamyon, 14 bin 111’i motosiklet, bin 620’sini minibüs, 603’ünü otobüs, 6 bin 877’sini traktör ve 372’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin