Hamsi Fiyatları Cep Yakıyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Eylül, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Hamsi Fiyatları Cep Yakıyor

Av yasağının 1 Eylül’de sona ermesi ile balıkçıların ağlarına hamsiler takıldı. Hamsi bekleyen vatandaşlar sıraya girdi. Karabük’te tezgâha konan hamsilerin günlük tüketildiği ve kilosunun 100 TL’den başladığı bildirildi.

Kırmızı etin kilo fiyatı 450 TL, beyaz et fiyatı ise 80 lira civarında. Hal böyle olunca gözler hamsi fiyatına çevrildi. Özellikle hamsi tezgâhlarda bol olmasına rağmen hamsinin kilo fiyatı halen 100 TL olduğu görüldü. Çoğu aile için hamsiyi almak bile zor görünüyor.

Karabük Balık Pazarı’na öğle saatlerinde gelen hamsilerin Karadeniz’de sabah saat 5’te tutulup, direk araç kasasında getirildiğini söyleyen Balık Pazarı esnafı  “Karabük’e gelip gitme masraflarımız olmasa belki daha uygun olacaktır. Kasalarla getiriyoruz. Buz içinde geliyor tabi bunların her biri ayrı bir masraf. Burada inşallah bu yıl hamsiye doyacak. Umutluyuz. Hamsi, az yağmur yağarsa daha da yağlanır. Lezzetli olur. Kilosu 100 TL civarındadır. Bu yıl palamut yok. Hamsi de önümüzün açık olduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl Karabük hamsiye doyacak.”

Balık Pazarında bulunan balıkçıların yüzü güldü. Balıkçılar, “Allaha çok şükür, hamsi de bu yıl bolluk olması bizim işlerimiz içinde iyi oldu. Tezgâhlarımız bomboştu. Biz hamsi ve az mezgitle bu yılın açılışını yaptık. Benim kanaatim, hamsi de daha da bolluk olacaktır. Halkımızda çok seviyor. Balık tezgâhta akşama kalmadan tükeniyor.” dedi.

Dar gelirli ailelerin hamsinin 100 lira olması nedeniyle fazla rağbet göstermediğini belirten balıkçı esnafı “ Tabiki balık sezonu yeni başladığı için fiyatlar biraz yüksek. Kalabalık ve dar gelirli aileler balık almaya yanaşmıyorlar. Şu anda balık alanlar en fazla bir veya iki kilo alıyorlar. Fiyatların ilerleyen zamanlarda daha düşeceğini tahmin ediyoruz Amacımız, dar gelirli ailelerinde balık alıp yemeleri. Balık biraz daha bollaştığı zaman her kesimden vatandaşın balık alacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Balıkçıların, vatandaşlara hamsiyi ızgarada veya tavada nasıl pişirmeleri gerektiğine dair püf noktalar ve yemek tarifleri verdikleri görüldü.  (Haber Merkezi)

https://youtu.be/jDZ9wyOFjVs

Bizi sosyal medyadan takip edin
23 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
21 Nisan, 2026 10:07 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Tıp Fakültesi’nde POCUS Atölyesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik Odaklanmış Ultrasonografi Atölyesi (POCUS Workshop) gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi, Can Sağlığı Vakfı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen atölye, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapıldı. Programda öğrencilere hem teorik bilgi hem de uygulamalı ultrasonografi eğitimi verildi.

“HEKİMLİK YALNIZCA TEORİK BİLGİDEN İBARET DEĞİL”

Programın açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, hekimliğin sadece teorik bilgiyle sınırlı olmadığını belirterek, uygulama ve tecrübenin mesleki gelişimde kritik rol oynadığını vurguladı. Solmaz, farklı hasta vakalarının hekimlik deneyimini artırdığını ifade ederek kursun öğrenciler için faydalı olacağını söyledi.

Can Sağlığı Vakfı Karabük Temsilcisi Bartu Çelik ise etkinliğin, sahada hızlı ve doğru karar vermeyi destekleyen önemli bir becerinin geliştirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Ultrasonografinin özellikle acil tıpta kritik bir yere sahip olduğunu vurgulayan Çelik, öğrencilerin sahaya yönelik etkinliklerle desteklenmesine önem verdiklerini kaydetti.

Can Sağlığı Vakfı Karadeniz Bölgesi Mesleki Kariyer Çalışmaları Sorumlusu Alperen Asiltürk de etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen akademisyenlere teşekkür ederek programın verimli geçmesini temenni etti.

“EĞİTİMLER ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE DEVAM EDİYOR”

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Bora Çekmen, 2023 yılından bu yana rotasyon eğitimleri yürüttüklerini ve ulusal ile uluslararası düzeyde çeşitli eğitimler gerçekleştirdiklerini belirtti. Çekmen, bu deneyimi Karabük Üniversitesi’ne taşımayı hedeflediklerini ifade ederek atölyenin ilerleyen dönemlerde tekrarlanmasının planlandığını aktardı.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğr. Üyesi Büşra Bildik tarafından “Ultrason Fiziği ve Knoboloji”, Doç. Dr. Bora Çekmen tarafından ise “Temel Kardiyak Ultrasonografi (FoCUS)” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Atölye kapsamında acil ve klinik pratikte yaygın olarak kullanılan odaklanmış kardiyak ultrasonografi (FoCUS) ve genişletilmiş travma odaklı ultrasonografi (e-FAST) başta olmak üzere temel ultrason prensipleri ele alındı. Eğitimde ayrıca ultrason fiziği, cihaz kullanımı, kardiyak ultrasonografi uygulamaları ve travma hastalarında e-FAST değerlendirmesi gibi konular işlendi.

ÖĞRENCİLER ULTRASON CİHAZLARIYLA PRATİK YAPTI

Uygulamalı oturumlarda öğrenciler, küçük gruplar halinde ultrason cihazlarını aktif olarak kullanarak öğrendikleri bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı buldu. Eğitmenler, bu tür uygulamaların öğrencilerin klinik becerilerini geliştirmede önemli katkı sağladığını belirtti.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz tarafından katılımcılara hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin