blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ocak, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hamsi avında düşüş başlayınca fiyatlarda artış yaşandı

Karadeniz’de tesirli olmaya başlayan fırtına ile birlikte hamsi avının düşmesi fiyatlara da yansıdı.
Hamsi avının artık sonuna da gelindiğini fırtına ile birlikte de denize açılan tekne sayısının tüm Karadeniz’de düştüğünü belirten balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, "Hamsinin şu anda bitiş noktaları. Hamsi gün geçtikçe azalıyor. Bir kaç gün içerisinde bitme noktasına geleceğini düşünüyorum. Geçen haftaya nazaran büyük değişiklik var. Geçtiğimiz hafta 75-100 TL ortasında gidip gelen hamsinin bugünkü fiyatı 150 TL oldu. Bu biçimde biter dönem. Hamside düşüş başladı. Bu dönem balıkçılık ismine çok hoş geçti. Bollukla geçen palamut döneminin akabinde hamsi de yüzümüzü güldürdü. Dolu dolu bir dönem yaşadık bu sene. Hamsiden sonra da yaz balıkçılığı başlar mezgit, barbun üzere. Nisan ayı üzere barbun dönemi başlar" dedi.
Fiyatların hala çok yükselmediğini fakat tezgahlarda düşüşün olduğunu tabir eden balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın ise "Hamsi 150 TL, istavrit 125 TL, mezgit 100 TL. Bugün balık az geldiği için fiyatlarda biraz artış var diyebiliriz. İnşallah önümüzdeki günlerde daha fazla balık gelir. Lakin şu anda fiyatlar olağan. Hamsi dün yoktu o yüzden fiyatı 250-300 TL civarındaydı. Bugünse düne nazaran biraz daha uygun olduğu için fiyat 150 TL. Vatandaşın ise balığa karşı ilgisi hala devam ediyor" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da ulaşıma zam yapıldı

Bolu’da toplu taşımaya yüzde 33, ticari taksilere ise yüzde 25 artırım yapıldı. Özel halk otobüslerinde tam bilet, 25 liradan 34 liraya yükseltilirken, öğrenci bileti ise 18 liradan 24 liraya yükseltildi.
Bolu Sürücüler ve Arabacılar Esnaf Odası’nın talebi üzerine, Bolu Belediyesi Haziran ayı meclis oturumunda, özel halk otobüsü ve ticari taksi ulaşım fiyatlarına artırım yapılmasına dair hazırlanan gündem unsuru görüşüldü. Kent içi ulaşımda kullanılan özel halk otobüsleri ve taksilerde uygulanması istenen fiyat artışı oy birliğiyle kabul edildi. Bu kapsamda toplu taşımada yüzde 33, ticari taksilerde ise yüzde 25 artırım yapılmasına karar verildi. Özel halk otobüslerinde tam bilet fiyatı 25 liradan 34 liraya, öğrenci bileti ise 18 liradan 24 liraya yükseldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin