blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
01 Haziran, 2025 14:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hamit Çepni hayatını kaybetti

Karabük’ün sevilen ve saygın iş insanlarından, Karabük Üniversitesi’nin kuruluş sürecinde büyük katkılar sunan Hamit Çepni, 92 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir süredir Trabzon’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Çepni’nin vefatı, Karabük'te büyük üzüntüyle karşılandı.

Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi mezunu olan Hamit Çepni, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde bir dönem eğitim almış, ancak okulunu tamamlamadan Karabük’e dönerek ticaret hayatına atılmıştı. Uzun yıllar boyunca bölge ekonomisine katkı sunan Çepni, Karabük Üniversitesi’nin kurulmasında da aktif rol oynayarak kentin eğitim altyapısına önemli katkılarda bulundu.

Merhum Hamit Çepni’nin cenazesi, 3 Haziran Pazartesi günü öğle namazına müteakip memleketi Trabzon’un Sürmene ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.  Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da ayı bal kovanlarını parçaladı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir ayı, bal kovanlarını parçaladı.
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bir hafta içerisinde ikinci kere ayılar bal kovanlarına saldırdı. Kış uykusundan uyandıktan sonra sık sık yerleşim yerlerine ve yollara inmeye başlayan ayılar, havaların ısınmasıyla bahçelere çıkartılan kovanlara saldırmaya başladı. Tıpkı hafta içerisinde ikinci sefer arı kovanlarına saldıran ayı, 4 adet arı kovanını parçalayarak arıları telef etti.
Cide ilçesi Bağyurdu Mahallesi’ndeki bahçesine geldiğinde kovanların parçalandığını fark ettiğini söyleyen Süleyman Taçkin, birkaç gün evvel ayının ağabeyine ilişkin 6 kovanı da parçaladığını söz eti. Ayı akınlarından ötürü mağdur olduklarını tabir eden Taçkin, "Ayı kovanların kilidini açamayınca altını kırarak parçalamış. Tüm balları ve yumurtalık çerçevelerini parçalamış. Bundan 4 gün evvel de ağabeyimin meskeninin önüne gelmiş. Onun da 6 kovanını parçalamış. Artık biz bundan ötürü mağduruz. Gece gündüz demeden de beklesek bizi ziyadesiyle rahatsız etmeye başladı. Utanmasa meskenin içine girip ekmek isteyecek. Yetkililerden buna bir deva bulunmasını istiyoruz. Geceleri nöbet tutmanın bir manası da yok. Gündüz de işimize bakamıyoruz. Tüm arıcılar mağdur. Kimse bu mağduriyetimizi gidermiyor. TARSİM de ayı saldırısını sigortalamıyor" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.