Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mart, 2022 07:40 tarihinde yayınlandı
0

Halk Umudunu Başkan Vergili’ye Bağladı

Gazetemizin dünkü sayısında Karabük Belediyesi özel halk otobüsleri birer birer kontak kapatıyor haberinden sonra haber merkezimi arayan vatandaşlar umudunu Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye bağladılar. Pandemi döneminde başlayan ve daha sonra ekonomik nedenlerle zor günler yaşayan Karabük Belediyesi Halk Otobüsleri, bulundukları güzergahlarda servis yapmayarak kontak kapatmaya başlamışlardı. İhale süresi dolan ve tekrar ihale açılmasına rağmen, ekonomik şartlar nedeniyle ihaleye katılmayan hak otobüsü sahipleri, çareyi kontak kapatarak çalışmama kararı almışlardı. Son günlerde birkaç hak otobüsünün daha kontak kapatacak olması vatandaşların daha çok tedirgin olmasına neden oldu.

VATANDAŞ UMUDUNU BAŞKAN VERGİLİ’YE BAĞLADI0557aa6d d9b2 4da8 91f2 69e081ab0df7

Özelllikle dün Karabük Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ile ilgili yaptığımız haberden sonra gazetemizi ve bizzat bizleri arayan vatandaşlar “ Tabiiki halk otobüslerini zarar etmesini istemeyiz fakat bu soruna mutlaka Karabük Belediye Bakanımız Rafet Vergili bir çözüm bulacaktır. Çünkü belediye başkanımız bizleri mağdur etmeyecektir. Şimdiye kadar Karabük’te yapmış olduğu hizmetler asla inkar edilemez.  Şunu gayet iyi biliyoruz, Belediye Başkanımızın bu sorunu çözmek için çareler arıyordur.  Halk otobüslerinin belirli aralıklarla seferlerini durdurmaları bizleri tedirgin ediyor. Bugün belirli bir hat seferini iptal ediyorsa, mutlaka yarın da diğer hatlar aynı şekilde zarar ediyoruz diye seferlerini durdurabilirler. Şunu da biliyoruz, dolmuşlarımız çalışıyor. Fakat dolmuşların çalışmadığı mahallelerde var.  Özellikle, dolmuşların çalışmadığı mahallede oturduğumuz için daha çok sıkıntı yaşıyoruz” dediler

ÇÖZÜMÜN NASIL OLACAĞININ AÇIKLANMASINI BEKLİYORLAR

Yine haber merkezimizi arayan vatandaşlar “ Mutlaka bir çözüm bulunacaktır ama bu çözüm uzun süreli olursa bizler daha da çok sıkıntıya gireceğiz. Gerek, Karabük Belediyesinden gerekse Karabük Belediyesi Özel Halk Otobüsleri  Derneğinden bir açıklama bekliyoruz. Ama şunu çok iyi biliyoruz ki, Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili bizleri daha fazla mağdur etmeyecektir ve mutlaka bir çözüm bulacaktır dediler

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq 1
İlyas Erbay Avatarı
İlyas Erbay
14 Haziran, 2026 13:24 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CAMBAZA BAK !

İktidar, Gündem Değiştirme, Gündem Yaratma ve Gündem Belirleme konusunda çok başarılı. Aylardır varsa yoksa CHP. Bütün medya organları 24 saat CHP yi konuşuyor ve yazıyor. Medya kontrolünün büyük oranda tekellerinde olduğunu düşünürsek, gündemi değiştirmek muktedirler için çocuk oyuncağı.

İktidarlar; ekonomik kriz, yolsuzluk iddiaları, hukuki krizler veya yönetimsel başarısızlıklar gibi kendi aleyhlerine olan asıl meselelerin tartışılmasını istemezler. Bunu engellemek için gündemi değiştirirler. Toplumsal tepkileri bölmek, dikkatleri başka yöne çekmek ve kitleleri kendi politikalarına uygun bir algı etrafında toplamak amacıyla suni tartışmalar yaratırlar.

Siyaset biliminde bu yöntemler, toplumsal algıyı yönetmek, başarısızlıkları örtbas etmek veya yapısal krizlerin görünürlüğünü azaltmak amacıyla sistematik olarak kullanılır.

CAMBAZA BAK!

Eski dönemlerde halkı eğlendirmek için kurulan panayır ve şenliklerde yüksek ip üzerinde yürüyen veya tehlikeli akrobatik hareketler yapan cambazlar gösteri yapardı. İpteki cambazın tehlikeli gösterisi izleyicileri büyüler ve herkesin kafasını yukarı kaldırarak gösteriye odaklanmasını sağlardı. Bu durumdan faydalanan yankesici ve hırsızlar, kalabalıktaki insanların ceplerini boşaltabilmek için “Cambaza bak!” diye bağırarak herkesin dikkatini havaya yönlendirirlerdi. Bugün bu deyim; asıl sorunu, yolsuzluğu veya dikkat edilmesi gereken asıl konuyu gizlemek için insanların ilgisini başka bir yöne çekmeye çalışan durumları ifade etmek için kullanılıyor.

Amaç: Ekonomik kriz, yolsuzluk, dış politika başarısızlıkları veya adalet krizleri gibi doğrudan iktidarı yıpratan yapısal sorunların toplum tarafından konuşulmasını engellemektir.

Temmuz ayı geliyor. Milyonlarca emekli ve asgari ücretli perişan. İnsanlar açlık sınırının yarısına düşen ücretlerle yaşam mücadelesi veriyor. İktidarın Temmuz’da ücretleri açlık sınırının üzerine çıkaracak bir zam yapma ihtimali sıfır.
Gelir dağılımındaki adaletsizlik, yüksek enflasyon, kontrol edilemeyen piyasalar, işsizlik, yolsuzluklar, liyakatsiz atamalar, israf, şatafat… Bunları neden konuşamıyoruz? Neredeyse tüm TV kanallarının, yazılı basının tek bir gündemi var. O da CHP

Araştıran, sorgulayan, analitik düşünen, eğitimli insanlardan oluşan bir toplumda siyaset mühendisliğinin bu aşağılık yöntemlerini kolay kolay uygulayamazsınız..
“Toplum muyuz, yığın mıyız?başlıklı bir yazı yazmıştım. Maalesef yığınız. Belirlenen gündemin peşinden sürükleniyoruz.

Bakınız yöntem nasıl uygulanıyor?
* Gündem Değiştirme (Topic Deflection)
İktidarın aleyhine olan bir tartışmanın önünü kesmek için yapay veya ikincil bir konunun dolaşıma sokulmasıdır.
Ana akım medya ve sosyal medya botları aracılığıyla ani, şok edici, ideolojik veya magazinel bir konu ortaya atılır. Toplumun dikkati hızla bu yeni alana kaydırılarak asıl sorun unutturulur ya da önemsizleştirilir.

* Gündem Yaratma (Agenda Building)
Aleyhteki bir konuyu kapatmaktan ziyade, iktidarın kendi ideolojik hatlarını güçlendireceği, kutuplaşmadan besleneceği veya kendi kitlesini konsolide edeceği yapay bir tartışma zemini inşa etmesidir.
Amaç: Topluma neyi düşüneceğini değil, hangi konular üzerinde yoğunlaşması gerektiğini dikte etmektir.
Milli güvenlik tehditleri, kimlik siyaseti, kültürel/dini semboller üzerinden yürütülen tartışmalar veya yeni yasa tasarıları (anayasa değişikliği vb.) gibi toplumun hassas fay hatlarına dokunan başlıklar sıfırdan üretilir.

* Yapay Kutuplaşma: Toplumu “biz ve onlar” şeklinde bölecek kültürel ya da yaşam tarzı tartışmalarını tetiklemek.
Taktiksel Açıklamalar / Çıkışlar: İktidar ortakları veya üst düzey yetkililer tarafından kasıtlı olarak yapılan radikal, provokatif veya absürt açıklamalarla medyanın odağını kilitlemek.

* Korku ve Tehdit Unsuru: Gerçekliği abartılmış iç veya dış tehdit algıları yaratarak toplumda “güvenlik” ihtiyacını ekonomik ve sosyal refah taleplerinin önüne geçirmek.
Kronik Sorunları Dondurma: Medyadaki yoğun bombardıman sayesinde işsizlik, yoksulluk gibi yapısal krizleri “sıradanlaştırmak” ve toplumun bu sorunlara karşı duyarsızlaşmasını sağlamak.
Bu stratejiler, medyanın tek tipleştiği ve algoritmaların yankı odaları yarattığı dijital çağda, kitlelerin rızasını üretmek veya muhalefetin hareket alanını kısıtlamak için kullanılan en etkili siyasal iletişim mühendisliği yöntemleridir.

Siyasi partilerin Siyaset Okulları, Siyaset Akademileri var.
Oralarda bunlar öğretiliyor olmalı.
İktidar bu konuda çok başarılı.
Eee, 24 yılın verdiği ustalık var.
Olsun o kadar.

İlyas Erbay