BARTIN Halk Sağlığı Müdürlüğü sigarayla mücadele çalışmaları kapsamında stant açarak vatandaşları bilgilendirdi.
Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Dünya Tütünsüz Günü etkinlikleri kapsamında ‘Dumansız Hava Sahası Standı’ açıldı. Eski belediye binası önünde açılan stantta Sigara Bırakma Polikliniğinde görevli doktor ve hemşireler tarafından sigaranın sağlığa zararları ve sigarayı bırakmak isteyenlerin neler yapabilecekleri konularında halka yönelik bilgilendirme ve ilgili broşürlerin dağıtımı yapıldı. Sigara Bırakma Polikliniği tanıtımı ve bilgilendirmesi sonrası kişilere karbonmonoksit ölçümü yapılarak sigara bırakmayı düşünenler sigara bırakma polikliniğine yönlendirildi.
Bartın’da ölüm sebeplerine bakıldığında erkeklerde akciğer hastalıklarının ilk sırada geldiğine dikkat çeken Bartın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir “Akciğer hastalıkların başlıca sebebi de sigaradır. Kanserlerin sebepleri arasında ilk sırda sigara gelmektedir. Erkeklerde en çok akciğer kanseri kadınlarda ise en çok meme kanseri ölüm nedenleridir. Bartın gibi güzel, yeşil, ormanların ve oksijenin bol olduğu yerde bile sigara toplumumuza bu kadar çok zarar veriyor. Bizler diyoruz ki gelin şu sigarı bırakın. Siz bırakmıyorsanız bile sigara içerek çevrenizdeki insanlara zarar vermeyiniz” dedi.


Halk Sağlığı’ndan Sigarayla Mücadele Standı
Gümüşhane’de alkollü sürücü jandarma aracına çarptı, ehliyetine el konuldu
Gümüşhane’de alkollü sürücünün kullandığı otomobil, İl Jandarma Komutanlığı’na girmeye çalışan jandarma aracına çarptı. Kazada yaralanan olmazken sürücünün ehliyetine el konuldu.
Kaza, gece saatlerinde Yenimahalle Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Gümüşhane’den Bayburt istikametine seyir halinde olan O.K. idaresindeki 29 AAU 305 plakalı otomobil, karşı yönden gelerek Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na giriş yapmak isteyen, içerisinde jandarma personelinin bulunduğu 29 JAA 057 plakalı araca yandan çarptı.
Kazada jandarma aracı içerisinde bulunan 2 personel ile otomobilde bulunan sürücü O.K. ve 1 yolcu kazayı yara almadan atlattı. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yaptığı kontrolde otomobil sürücüsü O.K.’nin 0,79 promil alkollü olduğu tespit edildi.
Yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu belirlenen sürücünün ehliyetine el konulurken, O.K. ifadesinin alınması için emniyete götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


