blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Halk pazarında fiyatlar yükseldi

Zonguldak’ta Ramazan ayında halk pazarında fiyatların yüksek olması alım gücünü düşürdü.
Zonguldak’ta Ramazan ayının birinci pazarı bugün Soğuksu semtinde kuruldu.
Halk pazarında fiyatlarda geçtiğimiz haftaya nazaran artış yaşandı.
Tezgahlarda salatalık 100 lira, kapuska 70 lira, biber 70 lira, domates 60 lira, havuç 30 lira, patates 20 lira, soğan 25 lira, portakal 30 lira, mandalina 35 lira, ayva 30 lira, elma 40 lira, muz 90 liradan alıcı buldu.
Fiyatların değerli olması nedeniyle bir çok kişi alacağı eseri alamadan pazardan döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Haziran, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yaz Kur’an kursları 30 Haziran’da başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Yaz Kur’an Kursları, bu yıl "Her Yaz Yeni Bir Heyecan Cami Çocuk ve Kur’an" ve "Yazımda Kur’an Var" sloganlarıyla 30 Haziran’da başlayacak.
Kurslarda Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, İtikad, İbadet, Siyer ve Ahlak derslerinin yanı sıra toplumsal ve kültürel etkinliklerle çocuk ve gençlerin yaz tatillerini verimli geçirmeleri hedefleniyor. Mescitler, Kur’an Kursları ve müftülükler tarafından uygun görülen öteki yerlerde 4-6 yaş kümesi çocuklardan, 7-14 ve 15-22 yaş ortası gençlere kadar çeşitli yaş guruplarına yönelik Kur’an eğitimleri düzenlenecek.
Zonguldak’ın Alaplı İlçe Müftülüğü yaklaşan Yaz Kur’an Kursları için Öğreticilere yönelik Hizmet İçi Eğitim Seminerleri düzenledi. Alaplı İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik tarafından açılışı yapılan seminerlerde öğreticilere, Yaz Kur’an Kurslarının Ehemmiyeti ve Stratejisi, Dini Bilgiler Öğretim Yol ve Teknikleri, Din Eğitiminde Pedagojik Unsurlar, Çocuk ve Gençlerle Bağlantı, Sorunlu Davranışlar ve Tahlil Teklifleri, Mahremiyet Şuuru, Din Eğitiminde Klâsik Oyunlar, Uygulama Asılları, Öğrenci Kayıt ve Program Süreçleri hakkında Vaiz, Murakıp, Uzman ve Eğitim Hizmetleri Ünitesi tarafından bilgiler verilirken İlçe Sıhhat Müdürü Dr. Sultan Özdemir ve Dr. Mustafa Polatlı Temel Birinci Yardım Bilgileri hakkında sunumlar gerçekleştirdi. Özel Takviyeye Muhtaç Olan Çocuklar ve Özel İhtiyaçlı Çocuklara Yaklaşım konusunda Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Serkan Darol ve Öğretmenler Selahattin Kuru ile Alper Tunga Karamıklı tarafından seminerler verildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Alaplı İlçe Müftüsü Dr. Yılmaz Çelik, "Yaz mevsimi, çocuklarımızın ellerinde Elif-Be cüzleriyle mescitlere ve Kur’an kurslarına koştuğu, dinimizi öğrenmeye adım attığı özel bir vakit dilimi.Bu kurslarda çocuklar, Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmenin yanı sıra İslam’ın temel inanç temellerini da keşfedecek. Birebir vakitte toplumsal, kültürel ve sportif etkinliklerle desteklenen programlar sayesinde eğitim süreci daha eğlenceli ve verimli hale gelecek. Çocuklarımızın manevi gelişimi için büyük bir fırsat olan Yaz Kur’an Kursları’na tüm ailelerimizi çocuklarını kaydettirmeye davet ediyoruz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin