Zonguldak’ta halk pazarında fiyatların uygun olması alım gücünü arttırdı.
Zonguldak’ta her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri Soğuksu semtine kurulan halk pazarı en yoğun günlerinden birini yaşadı. Vatandaşlar sabahın ilk saatlerinden itibaren pazara gelerek kendilerine en uygun ve en ucuz ürünü bulmak için bir birleriyle yarış içerisine girdi. Tezgahlarda, Salatalık 25 lira, domates 25 lira, biber 50 lira, patlıcan 30 lira, dolma biber 40 lira, kapuska 10 lira, soğan 12,5 lira, patates 12,5 lira, marul 25 lira’dan alıcı buldu.


Halk pazarına yoğun ilgi
Yenice köylerinde sel ve heyelan sonrası yoğun çalışma
Yenice ilçesine bağlı köylerde, sel ve heyelanların ardından ulaşımın yeniden sağlanması ve hasar gören alanların güvenli hale getirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yoğun bir çalışma programı yürütüldü.
Çalışmalar kapsamında Ören Köyü, Bağbaşı ve Değirmenyanı köylerinde meydana gelen sel tahribatı ile heyelanlar nedeniyle kapanan yollar, bekoloder iş makineleriyle yeniden ulaşıma açıldı.
Keyfallar ve Abdullahoğlu köylerinde stabilize altyapı ve üstyapı çalışmaları gerçekleştirilirken, Hisar, Özgünler ve Çakılar grup yolunda meydana gelen büyük heyelanlarda ekskavatörlerle kapsamlı onarım çalışmaları yapıldı. Satuk Köyü’nde ise dere taşkınlarının neden olduğu hasarların giderilmesi amacıyla bekoloderlerle menfez çalışmaları yürütüldü.
Öte yandan Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri de çalışmalara destek verdi. Bağbaşı, Dabazlar ve Özal Mahallesi güzergâhındaki Dabazlar Deresi ile Satuk-Kuluk Deresi’nde ekskavatörler ve kamyonlarla dere ıslah çalışmaları gerçekleştirildi.
Yetkililer, sahada özveriyle görev yapan tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederek, “Halkımızdan aldığımız güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.

