Düzce’de halk otobüsü ile otomobilin karıştığı kazada otobüsün içerisinde 2 kişi yaralandı.
Kaza, Düzce-Zonguldak D-655 kara yolu Beyciler Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Düzce’den Akçakoca istikametine giden A.T. idaresindeki 81 ABR 031 plakalı Fiat marka otomobil ile aynı istikamette giden A.Y. hakimiyetindeki 81 HO 1092 plakalı Karsan marka halk otobüsü çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otobüs içerisinde bulunan Ş.Ç. ve İ.Y. yaralandı. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri yaralıları Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırırken, kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Halk otobüsü ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Akay’dan ‘kırmızı bülten ve ekonomik risk’ uyarısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Türkiye’de kırmızı bültenle aranan uluslararası suç örgütü liderlerinin geçmişte ülkede rahat hareket ettiğini belirterek, bunun hem güvenlik hem de ekonomi açısından ciddi sonuçlar doğurduğunu söyledi.
Akay, yaptığı değerlendirmede, geçmiş yıllarda kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronları ve uluslararası suç örgütü liderlerinin Türkiye’de yakalandığını ve bazı isimlerin vatandaşlık da aldığını ifade etti.
Akay, daha önce kamuoyuna açıkladıklarını belirttiği listede, kırmızı bültenle aranan ve Türkiye’de yakalanan suç örgütü liderlerinin yer aldığını, bu listenin uzunluğunun “20 metreyi aştığını” söyledi. Türkiye’nin bu nedenle geçmişte Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listeye alındığını hatırlatan Akay, daha sonra belirlenen kriterlerin yerine getirilmesiyle bu listeden çıkıldığını kaydetti.
Meclis’te görüşülen bir kanun teklifinin 10’uncu maddesine de değinen Akay, söz konusu düzenlemenin mevcut haliyle kabul edilmesi durumunda risklerin artacağını savundu. Akay, “Bu liste beş katına çıkacak, 20 metrelik liste 100 metreyi bulacak” ifadelerini kullandı.
Ekonomik etkiler konusunda da uyarıda bulunan Akay, güven ortamının zedelenmesi halinde uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin azalacağını belirtti. Doğrudan yabancı sermaye girişlerinin düşmesinin üretim, istihdam ve ihracatı olumsuz etkileyeceğini ifade eden Akay, bunun da döviz baskısını artırarak enflasyonu daha da ağırlaştırabileceğini dile getirdi.

