Reklam
Reklam

Halk Otobüsleri Krizi Çözüldü

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Temmuz, 2022 14:46 tarihinde yayınlandı
0

Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle zor günler geçiren  Karabük Özel Halk Otobüsü İşletmecileri bir çok hatta faaliyetlerini durdurmuş ve vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşamıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından  Belediye Meclisinin  Özel Halk Otobüsü İşletmecilerinden üç ay kira alınmaması konusundaki kararı sonrasında Halk Otobüsü İşletmecilerinin bir nebze de olsa nefes alması sağlandı.

Halk Otobüsü İşletmecilerine sağlanan kolaylık sonrasında basın açıklaması yapan Özel Halk Otobüsçüleri Derneği, Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye ve Meclis üyelerine teşekkür etti.

Tüm hatların 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle ulaşım hizmetlerine başlayacağı vurgulanan açıklamada;  “Belediyemiz denetiminde yürütülen şehrimizin çeşitli mahalleleri arasında ulaşım hizmetlerini sağlamaya çalışan işletmecilerimizin 2 yıldır mücadele edilen pandemi sürecinin getirdiği olumsuzlukların yanı sıra her geçen gün artan ve daha da artışa geçecek olan mazot ve diğer maliyet giderlerinin karşılanamaması sebebiyle; işletmecilerimizin büyük bir çoğunluğu yüklenimleri altında bulundukları ulaşım hizmetlerini bırakma aşamasına geldikleri şu günlerde, belediye başkanımız ve meclis üyelerimizin özverili  çalışmaları ve incelemeleri sonucunda, 3 ay hat kiralarının alınmaması kararı ile sektörümüz işletmecilerinin bir nebze nefes alması sağlanmıştır.

Bu zor süreçte işletmeciliği bırakma aşamasına gelen işletmecilerimiz ve tüm hatlarımız  ile 18 Temmuz  2022 Pazartesi günü itibariyle ulaşım hizmetlerine aralıksız devam edilecektir.

Bu bağlamda sizlerin huzurunda Karabük belediyesi meclis üyelerimize ve başkanımız sayın Rafet Vergili’ye sektörümüz işletmecilerine sağladıkları kolaylıklardan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

En kısa sürede içinde bulunduğumuz tüm sorularımızı çözümleyerek saygıdeğer hemşehrilerimize daha kaliteli ulaşım hizmetlerini sağlayarak hayata geçireceğimizi de önemle duyururuz” ifadelerine yer verildi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin