Halk Otobüsleri Krizi Çözüldü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Temmuz, 2022 14:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Halk Otobüsleri Krizi Çözüldü

Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle zor günler geçiren  Karabük Özel Halk Otobüsü İşletmecileri bir çok hatta faaliyetlerini durdurmuş ve vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşamıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından  Belediye Meclisinin  Özel Halk Otobüsü İşletmecilerinden üç ay kira alınmaması konusundaki kararı sonrasında Halk Otobüsü İşletmecilerinin bir nebze de olsa nefes alması sağlandı.

Halk Otobüsü İşletmecilerine sağlanan kolaylık sonrasında basın açıklaması yapan Özel Halk Otobüsçüleri Derneği, Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye ve Meclis üyelerine teşekkür etti.

Tüm hatların 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle ulaşım hizmetlerine başlayacağı vurgulanan açıklamada;  “Belediyemiz denetiminde yürütülen şehrimizin çeşitli mahalleleri arasında ulaşım hizmetlerini sağlamaya çalışan işletmecilerimizin 2 yıldır mücadele edilen pandemi sürecinin getirdiği olumsuzlukların yanı sıra her geçen gün artan ve daha da artışa geçecek olan mazot ve diğer maliyet giderlerinin karşılanamaması sebebiyle; işletmecilerimizin büyük bir çoğunluğu yüklenimleri altında bulundukları ulaşım hizmetlerini bırakma aşamasına geldikleri şu günlerde, belediye başkanımız ve meclis üyelerimizin özverili  çalışmaları ve incelemeleri sonucunda, 3 ay hat kiralarının alınmaması kararı ile sektörümüz işletmecilerinin bir nebze nefes alması sağlanmıştır.

Bu zor süreçte işletmeciliği bırakma aşamasına gelen işletmecilerimiz ve tüm hatlarımız  ile 18 Temmuz  2022 Pazartesi günü itibariyle ulaşım hizmetlerine aralıksız devam edilecektir.

Bu bağlamda sizlerin huzurunda Karabük belediyesi meclis üyelerimize ve başkanımız sayın Rafet Vergili’ye sektörümüz işletmecilerine sağladıkları kolaylıklardan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

En kısa sürede içinde bulunduğumuz tüm sorularımızı çözümleyerek saygıdeğer hemşehrilerimize daha kaliteli ulaşım hizmetlerini sağlayarak hayata geçireceğimizi de önemle duyururuz” ifadelerine yer verildi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
ccccc
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
24 Nisan, 2026 14:57 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de “Çekirdekten Geleceğe Sürdürülebilir Barista Akademisi”

Karabük Üniversitesinde düzenlenen barista akademisinde öğrenciler, üçüncü nesil kahve tekniklerini uygulamalı olarak öğrendi. Ayrıca, “sıfır atık” yaklaşımı doğrultusunda kahve posalarının geri dönüşümüne yönelik uygulamalara yer verildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) 6. Dönem kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. KBÜ Safranbolu Turizm Fakültesi ile Turizm Araştırma Geliştirme Kulübü iş birliğinde düzenlenen “Çekirdekten Geleceğe Sürdürülebilir Barista Akademisi”, KBÜ Üniversite Evi’nde gerçekleştirildi.

Akademi, KBÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Yurt ve  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Yılmaz’ın eğitmenliğinde katılımcılara üçüncü nesil kahve demleme teknikleri uygulamalı olarak aktarıldı. V60, Chemex, Aeropress ve Syphon gibi yöntemlerin yanı sıra espresso bazlı içecek hazırlama süreçleri ile süt tekstürizasyonu üzerine kapsamlı eğitimler verildi.

Etkinlikte katılımcılar, farklı demleme yöntemlerini birebir deneyimlerken kahvenin aroma ve karakterini belirleyen temel unsurlar hakkında bilgi edindi.

Program kapsamında ayrıca “sıfır atık” yaklaşımı doğrultusunda kahve posalarının geri dönüşümüne yönelik uygulamalara yer verilerek çevre bilincinin artırılması hedeflendi.

Gerçekleştirilen akademi, gençlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmanın yanı sıra turizm ve hizmet sektörüne nitelikli insan kaynağı kazandırılması açısından stratejik önem taşıdı.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürütülen üniversite öğrenci topluluklarını destekleme programının geldiği noktaya dikkat çekerek, proje sayısı ve bütçedeki artışın önemine vurgu yaptı. Bugüne kadar 161 projenin hayata geçirildiğini belirten Güven, hem Karabük’te hem de Türkiye genelinde önemli bir mali kaynağın kullanıldığını ifade ederek desteklerin her geçen dönem artarak devam ettiğini kaydetti.

Programa Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı, Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Program sonunda katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin