Halk Otobüsleri Krizi Çözüldü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Temmuz, 2022 14:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Halk Otobüsleri Krizi Çözüldü

Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle zor günler geçiren  Karabük Özel Halk Otobüsü İşletmecileri bir çok hatta faaliyetlerini durdurmuş ve vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşamıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından  Belediye Meclisinin  Özel Halk Otobüsü İşletmecilerinden üç ay kira alınmaması konusundaki kararı sonrasında Halk Otobüsü İşletmecilerinin bir nebze de olsa nefes alması sağlandı.

Halk Otobüsü İşletmecilerine sağlanan kolaylık sonrasında basın açıklaması yapan Özel Halk Otobüsçüleri Derneği, Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye ve Meclis üyelerine teşekkür etti.

Tüm hatların 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle ulaşım hizmetlerine başlayacağı vurgulanan açıklamada;  “Belediyemiz denetiminde yürütülen şehrimizin çeşitli mahalleleri arasında ulaşım hizmetlerini sağlamaya çalışan işletmecilerimizin 2 yıldır mücadele edilen pandemi sürecinin getirdiği olumsuzlukların yanı sıra her geçen gün artan ve daha da artışa geçecek olan mazot ve diğer maliyet giderlerinin karşılanamaması sebebiyle; işletmecilerimizin büyük bir çoğunluğu yüklenimleri altında bulundukları ulaşım hizmetlerini bırakma aşamasına geldikleri şu günlerde, belediye başkanımız ve meclis üyelerimizin özverili  çalışmaları ve incelemeleri sonucunda, 3 ay hat kiralarının alınmaması kararı ile sektörümüz işletmecilerinin bir nebze nefes alması sağlanmıştır.

Bu zor süreçte işletmeciliği bırakma aşamasına gelen işletmecilerimiz ve tüm hatlarımız  ile 18 Temmuz  2022 Pazartesi günü itibariyle ulaşım hizmetlerine aralıksız devam edilecektir.

Bu bağlamda sizlerin huzurunda Karabük belediyesi meclis üyelerimize ve başkanımız sayın Rafet Vergili’ye sektörümüz işletmecilerine sağladıkları kolaylıklardan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

En kısa sürede içinde bulunduğumuz tüm sorularımızı çözümleyerek saygıdeğer hemşehrilerimize daha kaliteli ulaşım hizmetlerini sağlayarak hayata geçireceğimizi de önemle duyururuz” ifadelerine yer verildi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
anne ayi ve yavrulari yolda goruntulendi minik yavrunun cabasi gulumsetti Jjjbfd1k
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Anne ayı ve yavruları yolda görüntülendi, minik yavrunun çabası gülümsetti

Gümüşhane’de yolda görüntülenen anne ayı ve iki yavrusundan biri annesiyle kaçarken, diğerinin dağa tırmanma çabası gülümsetti.

Gümüşhane merkeze bağlı Yağmurdere köyünde bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntülerde, anne ayının iki yavrusuyla birlikte yolun karşısına geçmeye çalıştığı anlar yer aldı. Bu sırada yoldan araçların geldiğini fark eden anne ayı hızla yamaçtan aşağı doğru kaçtı. Yavrulardan biri annesini takip ederek onunla birlikte gözden kaybolurken, annesi ve minik kardeşinin kaçtığını fark edemeyen diğer yavru ise dağa tırmanmaya devam etmeye çalıştı.

Minik ayının dağa tırmanmak için gösterdiği çaba izleyenleri gülümsetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin