Reklam
Reklam

Halk Otobüsleri Krizi Çözüldü

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Temmuz, 2022 14:46 tarihinde yayınlandı
0

Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle zor günler geçiren  Karabük Özel Halk Otobüsü İşletmecileri bir çok hatta faaliyetlerini durdurmuş ve vatandaşlar ulaşımda sıkıntı yaşamıştı. Tüm bu gelişmelerin ardından  Belediye Meclisinin  Özel Halk Otobüsü İşletmecilerinden üç ay kira alınmaması konusundaki kararı sonrasında Halk Otobüsü İşletmecilerinin bir nebze de olsa nefes alması sağlandı.

Halk Otobüsü İşletmecilerine sağlanan kolaylık sonrasında basın açıklaması yapan Özel Halk Otobüsçüleri Derneği, Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye ve Meclis üyelerine teşekkür etti.

Tüm hatların 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle ulaşım hizmetlerine başlayacağı vurgulanan açıklamada;  “Belediyemiz denetiminde yürütülen şehrimizin çeşitli mahalleleri arasında ulaşım hizmetlerini sağlamaya çalışan işletmecilerimizin 2 yıldır mücadele edilen pandemi sürecinin getirdiği olumsuzlukların yanı sıra her geçen gün artan ve daha da artışa geçecek olan mazot ve diğer maliyet giderlerinin karşılanamaması sebebiyle; işletmecilerimizin büyük bir çoğunluğu yüklenimleri altında bulundukları ulaşım hizmetlerini bırakma aşamasına geldikleri şu günlerde, belediye başkanımız ve meclis üyelerimizin özverili  çalışmaları ve incelemeleri sonucunda, 3 ay hat kiralarının alınmaması kararı ile sektörümüz işletmecilerinin bir nebze nefes alması sağlanmıştır.

Bu zor süreçte işletmeciliği bırakma aşamasına gelen işletmecilerimiz ve tüm hatlarımız  ile 18 Temmuz  2022 Pazartesi günü itibariyle ulaşım hizmetlerine aralıksız devam edilecektir.

Bu bağlamda sizlerin huzurunda Karabük belediyesi meclis üyelerimize ve başkanımız sayın Rafet Vergili’ye sektörümüz işletmecilerine sağladıkları kolaylıklardan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.

En kısa sürede içinde bulunduğumuz tüm sorularımızı çözümleyerek saygıdeğer hemşehrilerimize daha kaliteli ulaşım hizmetlerini sağlayarak hayata geçireceğimizi de önemle duyururuz” ifadelerine yer verildi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Safranbolu’da Korkutan Kaza: Otomobil Apartman Bahçesine Uçtu

9a16e293 524a 4bcd 910e 0a6cd2eb9f8b
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Haziran, 2026 12:02 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kontrolden çıkan bir otomobil, kaldırımı aşarak yaklaşık 4 metre yükseklikten bir apartmanın bahçesine düştü. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırılırken, olay mahallede paniğe neden oldu.

Kaza, dün gece saat 23.30 sıralarında Emek Mahallesi Kışla Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, M.A.Ö. idaresindeki 78 SF 725 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, kaldırımı aşarak yol kenarında bulunan Ilgaz Apartmanı’nın bahçesine düştü.

Büyük bir gürültüyle meydana gelen kazanın ardından apartman sakinleri panikle dışarı çıkarak sürücünün yardımına koştu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından yaralı sürücü M.A.Ö., Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin