Karabük Postası tarafından
01 Aralık, 2021 13:47 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Halk Otobüsleri Can Çekişiyor

Artan maliyetler ve zorlu ekonomik koşullar  Karabük Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin bazı Mahallelerde seferlerini durdurmasına neden olurken, vatandaşlar Karabük Belediyesinden bu mağduriyetin giderilmesi noktasında girişimlerde bulunmasını istediler Yenimahalle-Beşbinevler hattında her saat başı çalışan Karabük Belediyesi Özel Halk Otobüsü seferlerini artan maliyetler ve zorlu ekonomik koşullar nedeniyle durdururken, yaşanan ekonomik sıkıntının boyutunu bir kez daha gözler önüne serildi. Özel Halk Otobüsünün faaliyetini durdurması bu hattı kullanan vatandaşlarda şok etkisi yaratırken, bu sorunun Karabük Belediyesi tarafından mutlaka giderilmesi noktasında çalışma yapılması gerektiği vurgulandı. Özel Halk Otobüsü İşletmecisinin zarar ettiği gerekçesi ile bu hattı çalıştırmadığı ifade edilirken, yeni yıldan sonra yapılacak ihale ile hattın yeni sahibinin belli olacağı ancak, bu ekonomik koşullar altında hatta alıcı bulunup bulunmayacağının bile belirsiz olduğu ifade edildi. Yenimahalle-Beşbinevler hattında çalışan Halk Otobüsünün seferlerini durdurmasına  vatandaşlar tepki göstererek, Beşbinevler Mahallesinin adeta bir İlçe konumunda olduğunu, otobüs hattı sayısının çoğalacağı yerde durmasına bir anlam veremediklerini söylediler. Otobüs hattı işletmecisine de hak veren mahalle sakinleri,  “Artan maliyetler ve zorlu ekonomik koşullar her sektörde olduğu gibi ulaşım sektörünü de etkiledi. Bu hattı çalıştıran arkadaş haklı nedenlerle faaliyetini durdurmuş olabilir ancak, Karabük Belediyesi de bu yönde mutlaka bir çalışma yaparak hattı yeniden faaliyete geçirmelidir. Gerekirse Belediye bu boşluğu doldurmalıdır. Bu hat Beşbinevlere gereklidir. Yeni yılda hattın yeniden ihalesi yapılacak deniyor bu süre zarfında Karabük Belediyesi geçici olarak buraya bir otobüs verebilir. Ancak yeni yılda da bu hattı çalıştıran çıkmaz ise işte o zaman kalıcı bir çözüm için Belediyenin gerekli çalışmaları yapması gerekir” şeklinde görüş beyan ettiler. Hat İşletmecisi Alhan Taşlıoğlu ise  yaptığı açıklamada; “5000 Evler Yenimahalle hattını 15 yıldır işletmekteyiz gelir gideri artık karşılamıyor,  ücretsiz yolcuları artan maliyetleri kiraları kaldıramıyoruz, kimse ekmeğini bırakmak istemez” dedi. Öte yandan bu sıkıntının bir çok  mahallede  yaşandığı ifade edilirken, diğer halk Otobüslerinin bu şartlar altında çalışmakta zorlandığı, bunun için de gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sahte kimlikle arazi satıp milyonluk vurgun yapmaya çalışan 4 kişi tutuklandı

Düzce’de sahte kimlikle arazi satmaya çalışan 5 kişilik dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Gözaltına alınan 4 kişi tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Edinilen bilgiye göre, Düzce’de M.B.U.G. isimli vatandaş, merkeze bağlı Aziziye Mahallesi’ndeki 3 dönümlük araziyi satın almak istedi. M.B.U.G. ile irtibata geçen ve 13 ayrı dolandırıcılık suç kaydı bulunan H.Ç., arazi sahibinin sahte kimliğini çıkararak satış için 42 milyon liraya anlaştı. Taraflar satış işlemleri için Düzce Tapu Müdürlüğü’ne gitti. İşlemler sırasında H.Ç., gerçek arazi sahibi adına açılmış gibi gösterilen bir IBAN numarası vererek hesaba 14 milyon 200 bin lira yatırılmasını sağladı. Ancak bu sırada Tapu Müdürlüğü’nde görevli memur durumdan şüphelenerek işlemleri durdurdu.
Yapılan incelemede, hesaba yatırılan 14 milyon 200 bin liranın Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir döviz bürosundan dövize çevrildiği tespit edildi. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu; araziyi sahte kimlikle satmaya çalışan H.Ç. ile parayı çekip Denizli’ye kaçan 6 suç kayıtlı T.K. yakalandı. Ayrıca T.K. ile birlikte döviz bürosuna giden, kimliğini gizlemek için kapüşonlu kıyafet giyip maske takan 22 suç kayıtlı L.G. de Sakarya’da gözaltına alındı.
Soruşturmayı derinleştiren polis, L.G. ile ortak hareket eden B.G.’yi Sakarya’da; dolandırıcılık organizasyonunu yönetenlerden biri olduğu belirlenen ve 22 ayrı suç kaydı bulunan G.K.’yi ise İstanbul’da yakaladı.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan işlemlerinin ardından Düzce Adliyesine sevk edilen H.Ç., T.K., L.G. ve G.K. tutuklanırken, B.G. isimli kadın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin