Karabük Postası tarafından
25 Mart, 2017 14:39 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Halk Günü Toplantıları Devam Ediyor

  Vatandaşların istek, şikâyet ve önerilerini dile getirebilmeleri amacıyla Vali Mehmet Aktaş Başkanlığında her ay düzenli olarak gerçekleştirilen halk günü toplantıları devam ediyor. 5000 Evler Akıntepe Düğün Salonunda gerçekleştirilen halk günü toplantısına Vali Mehmet Aktaş’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. K. Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, ilgili kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, 75. Yıl Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Bahçelievler Mahalle Muhtarları ile bu mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımız katıldı. Özellikle iş, sağlık, ulaşım, konut mağduriyeti ve bireysel ekonomik sıkıntılarının çözümü noktasında destek isteyen vatandaşların sorunlarını dinleyen Aktaş, sorunların çözümü konusunda beraberindeki kurum amirlerine talimatlar verdi. Halk günü toplantısının akabinde Vali Mehmet Aktaş beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi Muhtarları ve Karabük Belediyesi yetkilileri ile birlikte okul yapımı için düşünülen alanlarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.    

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
17 Ekim, 2025 11:32 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te Yanan Orman  Alanlarda Çalışmalar Sürüyor

Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı Karabük Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içinde çıkan yangınlardan zarar gören alanlarda incelemelerde bulunan Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, yangına dirençli ormanlaşma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı.

Karabük Orman İşletme Müdürü Cemal Bozkurt, ATM ve İşletme Şefleri ile Orman Muhafaza Memurlarının da eşlik ettiği denetim ve inceleme turunun ardından değerlendirmelerde bulunan Bölge Müdürü Keskin, YARDOP (Yangına Dirençli Orman Projesi) kapsamındaki çalışmalara dikkat çekti. Bölge Müdürü Keskin, şunları söyledi:

"Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen YARDOP projesi kapsamında, bölgemizin iklimi, toprak yapısı, rakımı, güneş alma durumu ve bitki biyolojisine göre yangına dirençli ormanlar oluşturmak için proje çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Yani, 'her yere her ağaç yetişir' gibi bir genelleme bilimsel açıdan mümkün değil. Bilimle, sahayla, doğayla uyum içinde çalışıyoruz. Doğayla inatlaşılmaz, doğayla uyum içinde çalışılır. Ormancılık faaliyetleri bir mühendislik işidir. Biz Orman mühendisleri, bu faaliyetleri bilimsel teknikler ve planlamalar doğrultusunda yürütüyoruz."

Bizi sosyal medyadan takip edin