Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2023 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Hakeme kafa atmanın cezası ağır oldu

Zonguldak’ta hakeme kafa atan Devrek AKD takımının futbolcusu Serkan Albayrak’a 6 ay hapis cezası verildi.
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde geçtiğimiz yıl Devrek AKD - Sakarya A.Ş. arasında oynanan futbol müsabakasında gördüğü kırmızı kart sonrasında maçın hakemi İsmail İnam’a kafa atan Devrek AKD takımı oyuncusu Serkan Albayrak’ın cezası belli oldu. Bir yıl süren dava sonucunda mahkeme Devrek AKD takımı oyuncusu Serkan Albayrak’ı haksız görerek 6 ay hapis cezası verdi.
Alınan karar şu şekilde açıklandı:
"27 Şubat günü 14:00’da Devrek ilçesi Çaydeğirmeni Beldesinde Devrek AKD - Sakarya A.Ş. arasında oynanan futbol müsabakasında Türkiye Futbol Federasyonu İl Hakem Kurulu tarafından hakem olarak atanan İsmail İnam’a Devrek AKD oyuncusu Serkan Albayrak gördüğü kırmızı kart sonrası kafa atmıştı ve müsabaka yarıda kalmıştı, müsabakanın hakemi İsmail İNAM olayın ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinden darp raporu alarak Devrek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olmuştu. Futbol hakemi yaklaşık 1 buçuk sene süren davada, bütün davalara katılarak davanın sonuçlanmasını bekledi ve sonunda karara bağlandı. Serkan Albayrak hakkında müsabakada görevli olan Futbol Hakemi İsmail İnam’a kafa atma ve yaralama iddiasıyla açılan davada yargılanması sonucunda her iki tarafında tanık olarak gösterildiği şahıslar dinlendi. Sanığın atılı suçu işlediği sonuç ve kanaatine varılmakla, suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği zaman ve yer göz önünde bulundurularak sanığın eylemine uyan 5237 sayılı TCK’nın 265/1 maddesi gereğince takdiren 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Havai hatla kurtarma yaptılar

Düzce İtfaiye Müdürlüğü, afet ve acil durumlara hazırlık kapsamında Develi Besni Köyü Uğur Suyu üzerinde kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Suyun ortasında mahsur kalan kazazedenin havai sınır sistemiyle tahliye edildiği tatbikat, gözlemci öğrencilerin de iştirakiyle başarıyla tamamlandı.
Düzce İtfaiye Müdürlüğü tarafından Develi Besni Köyü Uğur Suyu üzerinde düzenlenen kurtarma tatbikatı muvaffakiyetle tamamlandı. Tatbikatta, derede mahsur kalan bir kazazedenin havai sınır sistemi kullanılarak inançlı alana taşınması senaryosu uygulandı. Tatbikata Belediye Lider Yardımcısı Mehmet Saygun ve İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Kahraman da katıldı.
Tatbikatta, iki yamaç ortasına kurulan havai çizgi sistemi üzerinden yapılan kurtarma operasyonunda; kurtarma takımı, suyun ortasında mahsur kalan bir kazazedeyi sedyeye alarak sınır üzerinden aşağıya indirdi ve inançlı bir biçimde tahliye etti. Senaryo, gerçeğe yakın koşullarda muvaffakiyetle tamamlandı.
Tatbikata Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu İtfaiyecilik ve Afet İdaresi Kısmı öğrencileri de gözlemci olarak katıldı. Bu sayede hem teorik bilgilerini pekiştirme hem de profesyonel saha uygulamalarını yakından görme fırsatı buldular.
Düzce Belediyesi İtfaiye Amiri Fatih Şaguç, her türlü acil duruma hazır olmak, grupların bilgi ve maharetlerini güncellemek, afet ve kaza durumlarında profesyonel müdahale kapasitesini artırmak maksadıyla hizmet içi eğitimlerin sistemli olarak tekrarlandığını belirtti.
Özellikle yüksekten düşme yahut trafik kazası üzere durumlarda karşılaşılan travma olaylarında kazazedeye müdahalenin son derece dikkatli biçimde yapılması gerektiğini vurgulayan Şaguç, omurga zedelenmeleri riski taşıyan kazazedelerin mümkün olduğunca hareket ettirilmeden, sıhhat takımlarının nezaretinde en inançlı sistemle kurtarılması gerektiğini tabir etti. Saguç, denetimsiz taşımalarda ikinci bir ziyan oluşabileceği için bu çeşit eğitimlerin büyük ehemmiyet taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin