blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Temmuz, 2025 13:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

HAK-İŞ’ten 81 İlde Şehitler İçin Anma Programı

HAK-İŞ Konfederasyonu, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde yaşanan elim saldırının ardından ülke genelinde başlattığı şehitleri anma ve teröre karşı ortak duruş eylemleri kapsamında Karabük’te de anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

HAK-İŞ Kamu Çerçeve Koordinasyon Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda, Karabük’te örgütlü olunan kamu işyerlerinde öğle molalarında oturma eylemisiyah kurdele takılmasıyemek yememe kararı ve saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı okunması gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Ayrıca, uygun alanlarda Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile aziz şehitler dualarla anıldı.

Şehitler İçin Sessiz ve Onurlu Duruş

HAK-İŞ’li emekçiler, bir yandan işyerlerinde sessiz bir şekilde şehitlerini anarken, diğer yandan da teröre karşı kararlılık mesajı verdi. “Barış, kardeşlik ve demokratik kazanımlar temelinde daha güçlü bir Türkiye için” mücadeleye devam edeceklerini belirten HAK-İŞ, “Terörsüz Türkiye” vurgusuyla milletin yanında olduğunu duyurdu.

“Onurlu Mücadeleyi Destekliyoruz”

Konfederasyon tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizin ve milletimizin huzuru, devletimizin bütünlüğü için geçmişten bu yana hain terör örgütlerine karşı verilen onurlu mücadeleyi destekliyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimize baş sağlığı diliyoruz.”

Karabük’te Duygusal Anlar Yaşandı

Karabük’te gerçekleşen anma programında, işçiler siyah kurdelelerle görev başındayken, mesai bitiminde toplanarak şehitler için saygı duruşunda bulunduİstiklal Marşı’nı hep birlikte okudu ve şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Katılımcılar, birlik ve dayanışma ruhuyla programı tamamladı.

HAK-İŞ, bu kapsamda 81 ilde eş zamanlı etkinliklerle hem şehitlerin aziz hatırasını yaşatmayı hem de şehit aileleriyle dayanışma içinde olduklarını göstermeyi sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
09 Temmuz, 2025 13:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te  İUP Kapsamında 126 Kişi Alınacak

Karabük'te İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında, kamu kurumlarında geçici süreyle istihdam edilmek üzere toplam 126 kişi alınacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresinde görev yapacak personel alımları için başvurular 9 Temmuz tarihinde başladı ve 13 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 5 kişi liste yöntemiyle alınacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde merkez ilçe ile birlikte Safranbolu, Eskipazar, Yenice ve Eflani ilçelerinde görevlendirilmek üzere 41 kişi kura yöntemiyle alınacak.

Ayrıca İl Özel İdaresi için yapılacak alımlarda toplamda 52 kişi kura ile belirlenecek. Bu kapsamda Yenice, Eskipazar, Eflani ve Ovacık ilçelerinde görevlendirilmek üzere 28 kişi daha istihdam edilecek.

Kura çekimleri 16 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü için kura saat 10.00’da Yenişehir Vali Nafiz Kayalı Konferans Salonu'nda başlayacak. İl Özel İdaresi kura çekimi ise saat 10.30’da yapılacak.

Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak veya il müdürlükleri aracılığıyla şahsen yapılabiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.