Reklam
Reklam
4232
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Mayıs, 2025 13:21 tarihinde yayınlandı
0

Hak-İş Emekçinin Sesini, 1 Mayıs Haftasında Karabük’ten Yükseltti

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle bugün Kardemir önünde işçiler ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya geldi.

Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, konuşmasına: “Karabük’ü emeğin başkenti yapan, alnının teriyle bileğinin gücüyle ekmeğini çıkaran kardeşlerim, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlu olsun” sözleriyle başladı.

Ardından günün anlam önemini belirten konuşmasına, fabrikanın kuruluşundan itibaren emeği geçen; ancak bugün burada olamayanlara, başta Rahmetli Metin Türker’i yad ederek devam etti.

Keskinkılıç: “Karabük emeğin başkentidir, emekçinin şehridir. Hep de böyle kalacaktır. Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir Türkiye toplu iş sözleşmesi yaptık. Bugün bunun mutluluğuyla bu bayramı kutluyoruz. Bugün burada olan emekçi kardeşlerimize huzur ve sağlık içinde kazasız belasız bir çalışma hayatı diliyorum. Bu şehre verdiğiniz emek için, mücadeleler için minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

HAK İŞ Konfederasyona bağlı Özsağlık İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen, konuşmasında: “Bugün alın terimizin emeğimizin, birlik ve dayanışmamızın günüdür. Ülke genelinde bu hafta çeşitli illerde (Kocaeli, Van, Aydın, Konya, Gaziantep) basın toplantıları düzenleyerek, güçlü bir “birlik ve dayanışma ruhunun” hep birlikte yaşatılması amacıyla bir araya geldik. Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerinden hukuksuz ve haksız bir şekilde işten çıkarılan 360 gündür eylem çadırlarında ekmeği ve hakkı için direnen eylemci kardeşlerimizin yanı sıra diğer belediyelerde grev yapan kardeşlerimizin de yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Sendikadan dolayı işten çıkarılan emekçilerin de yanında olduğumuzu vurguluyoruz.

Terörden arındırılmış bir Türkiye’ye tam desteğiz. Tek bir ses, tek bir yürekle meydanlardayız. Bugün 81 ilde tüm emekçilerimizin ve emeklilerimizin gelirlerinin ülke enflasyonuna göre belirlenmesini, çalışamayana işsizlik sigortasının verimli bir modele dönüştürülmesini, vergilerin ise “az kazanandan az çok kazanandan çok” anlayışıyla alınmasını talep ediyoruz. Sendika haklarının işyerlerinde yaygınlaştırılmasını talep ediyoruz. Herkesin emeğinin karşılığını alacağı kayıt dışı ve güvensiz ortamlarda çalışılmamasını, yeşil işler çevre dostu iş politikaları geliştirilmesini talep ediyoruz. Ev işçileri ve tarım işçilerin hakları yanı sıra uzaktan ve kısmı çalışmaların haklarının düzenlenmesini kadınlar ve çocuklar için iş ortamlarının sağlıklı ve yasal olmasını talep ediyoruz. Mobbinge maruz bırakılan emekçilerin meslek kodlarının belirgin kılınmasını istiyoruz. İşyerlerinde psikososyal şiddet olmaması için sosyal adalet, birlik ve beraberlik dayanışma ruhunun gücüne güç kattığı güçlü Bir Türkiye istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin