Reklam
Reklam
4232
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Mayıs, 2025 13:21 tarihinde yayınlandı
0

Hak-İş Emekçinin Sesini, 1 Mayıs Haftasında Karabük’ten Yükseltti

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle bugün Kardemir önünde işçiler ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya geldi.

Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, konuşmasına: “Karabük’ü emeğin başkenti yapan, alnının teriyle bileğinin gücüyle ekmeğini çıkaran kardeşlerim, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlu olsun” sözleriyle başladı.

Ardından günün anlam önemini belirten konuşmasına, fabrikanın kuruluşundan itibaren emeği geçen; ancak bugün burada olamayanlara, başta Rahmetli Metin Türker’i yad ederek devam etti.

Keskinkılıç: “Karabük emeğin başkentidir, emekçinin şehridir. Hep de böyle kalacaktır. Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir Türkiye toplu iş sözleşmesi yaptık. Bugün bunun mutluluğuyla bu bayramı kutluyoruz. Bugün burada olan emekçi kardeşlerimize huzur ve sağlık içinde kazasız belasız bir çalışma hayatı diliyorum. Bu şehre verdiğiniz emek için, mücadeleler için minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

HAK İŞ Konfederasyona bağlı Özsağlık İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen, konuşmasında: “Bugün alın terimizin emeğimizin, birlik ve dayanışmamızın günüdür. Ülke genelinde bu hafta çeşitli illerde (Kocaeli, Van, Aydın, Konya, Gaziantep) basın toplantıları düzenleyerek, güçlü bir “birlik ve dayanışma ruhunun” hep birlikte yaşatılması amacıyla bir araya geldik. Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerinden hukuksuz ve haksız bir şekilde işten çıkarılan 360 gündür eylem çadırlarında ekmeği ve hakkı için direnen eylemci kardeşlerimizin yanı sıra diğer belediyelerde grev yapan kardeşlerimizin de yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Sendikadan dolayı işten çıkarılan emekçilerin de yanında olduğumuzu vurguluyoruz.

Terörden arındırılmış bir Türkiye’ye tam desteğiz. Tek bir ses, tek bir yürekle meydanlardayız. Bugün 81 ilde tüm emekçilerimizin ve emeklilerimizin gelirlerinin ülke enflasyonuna göre belirlenmesini, çalışamayana işsizlik sigortasının verimli bir modele dönüştürülmesini, vergilerin ise “az kazanandan az çok kazanandan çok” anlayışıyla alınmasını talep ediyoruz. Sendika haklarının işyerlerinde yaygınlaştırılmasını talep ediyoruz. Herkesin emeğinin karşılığını alacağı kayıt dışı ve güvensiz ortamlarda çalışılmamasını, yeşil işler çevre dostu iş politikaları geliştirilmesini talep ediyoruz. Ev işçileri ve tarım işçilerin hakları yanı sıra uzaktan ve kısmı çalışmaların haklarının düzenlenmesini kadınlar ve çocuklar için iş ortamlarının sağlıklı ve yasal olmasını talep ediyoruz. Mobbinge maruz bırakılan emekçilerin meslek kodlarının belirgin kılınmasını istiyoruz. İşyerlerinde psikososyal şiddet olmaması için sosyal adalet, birlik ve beraberlik dayanışma ruhunun gücüne güç kattığı güçlü Bir Türkiye istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayinin yesilirmak ile birlesme noktasinda su seviyesi yukseldi HgwqyjNd
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kelkit Çayı’nın Yeşilırmak ile birleşme noktasında su seviyesi yükseldi

Kelkit Çayı’nın birleşerek Yeşilırmak’ı oluşturduğu Tokat ile Amasya arasındaki Boğazkesen mevkiinde artan su debisi havadan görüntülendi.

Gümüşhane ili sınırları içerisinde yer alan Çimen Dağları ve Gümüşhane Dağları’ndan doğan Kelkit Çayı, Tokat’ın Erbaa ilçesi ile Amasya’nın Taşova ilçesi arasında bulunan Boğazkesen mevkiinde Yeşilırmak ile birleşiyor. Birleşme noktası olan Boğazkesen Köprüsü’nde yaşanan debideki artış dron ile görüntülendi. Yağışların ardından debisi yükselen çayların geniş bir alana yayıldığı görüldü. Kahverengiye dönen suyun güçlü akışı dikkat çekerken, izlenmeye değer bir görsel oluştu. Bölgedeki tarım arazilerinin suya yakın alanlarında taşkın izleri görülürken, Boğazkesen Köprüsü’nün Tokat ile Amasya arasındaki ulaşımı sağlamaya devam ettiği gözlendi. Yeşilırmak’ın oluştuğu nokta olarak bilinen Boğazkesen hem doğal yapısı hem de tarihi geçiş güzergâhı olması nedeniyle bölgenin önemli noktaları arasında yer alıyor.

Yeşilırmak debisinin yükseldiğini söyleyen yöre sakinlerinden Hakan Uca, “Amasya ile Tokat arasında tarihi Boğazkesen Köprüsü’nde eşsiz bir noktadayız. Tozan ve Kelkit çaylarının birleştiği noktada suların debisinin yükselmesiyle adeta görsel bir şölen oluştu. Buradaki doğa olayımızı daha net ve anlaşılır bir şekilde de çektik. İnşallah daha kötüye gitmez” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin