Reklam
Reklam
4232
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Mayıs, 2025 13:21 tarihinde yayınlandı
0

Hak-İş Emekçinin Sesini, 1 Mayıs Haftasında Karabük’ten Yükseltti

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sebebiyle bugün Kardemir önünde işçiler ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya geldi.

Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, konuşmasına: “Karabük’ü emeğin başkenti yapan, alnının teriyle bileğinin gücüyle ekmeğini çıkaran kardeşlerim, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlu olsun” sözleriyle başladı.

Ardından günün anlam önemini belirten konuşmasına, fabrikanın kuruluşundan itibaren emeği geçen; ancak bugün burada olamayanlara, başta Rahmetli Metin Türker’i yad ederek devam etti.

Keskinkılıç: “Karabük emeğin başkentidir, emekçinin şehridir. Hep de böyle kalacaktır. Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir Türkiye toplu iş sözleşmesi yaptık. Bugün bunun mutluluğuyla bu bayramı kutluyoruz. Bugün burada olan emekçi kardeşlerimize huzur ve sağlık içinde kazasız belasız bir çalışma hayatı diliyorum. Bu şehre verdiğiniz emek için, mücadeleler için minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

HAK İŞ Konfederasyona bağlı Özsağlık İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Damla Yılmaz Ekemen, konuşmasında: “Bugün alın terimizin emeğimizin, birlik ve dayanışmamızın günüdür. Ülke genelinde bu hafta çeşitli illerde (Kocaeli, Van, Aydın, Konya, Gaziantep) basın toplantıları düzenleyerek, güçlü bir “birlik ve dayanışma ruhunun” hep birlikte yaşatılması amacıyla bir araya geldik. Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerinden hukuksuz ve haksız bir şekilde işten çıkarılan 360 gündür eylem çadırlarında ekmeği ve hakkı için direnen eylemci kardeşlerimizin yanı sıra diğer belediyelerde grev yapan kardeşlerimizin de yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Sendikadan dolayı işten çıkarılan emekçilerin de yanında olduğumuzu vurguluyoruz.

Terörden arındırılmış bir Türkiye’ye tam desteğiz. Tek bir ses, tek bir yürekle meydanlardayız. Bugün 81 ilde tüm emekçilerimizin ve emeklilerimizin gelirlerinin ülke enflasyonuna göre belirlenmesini, çalışamayana işsizlik sigortasının verimli bir modele dönüştürülmesini, vergilerin ise “az kazanandan az çok kazanandan çok” anlayışıyla alınmasını talep ediyoruz. Sendika haklarının işyerlerinde yaygınlaştırılmasını talep ediyoruz. Herkesin emeğinin karşılığını alacağı kayıt dışı ve güvensiz ortamlarda çalışılmamasını, yeşil işler çevre dostu iş politikaları geliştirilmesini talep ediyoruz. Ev işçileri ve tarım işçilerin hakları yanı sıra uzaktan ve kısmı çalışmaların haklarının düzenlenmesini kadınlar ve çocuklar için iş ortamlarının sağlıklı ve yasal olmasını talep ediyoruz. Mobbinge maruz bırakılan emekçilerin meslek kodlarının belirgin kılınmasını istiyoruz. İşyerlerinde psikososyal şiddet olmaması için sosyal adalet, birlik ve beraberlik dayanışma ruhunun gücüne güç kattığı güçlü Bir Türkiye istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda ogrenciler yaptiklari bilimsel calismalari sergiledi LrjPDqpA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da öğrenciler yaptıkları bilimsel çalışmaları sergiledi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde öğrenciler tarafından yıl boyunca yapılan projeler, düzenlenen bilim fuarında sergilendi.

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda öğenciler, yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projelerini protokol üyeleri ve vatandaşlara anlattı. Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Ortaokulu ve Hanönü İmam Hatip Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği fuarının açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, öğrencilerin projelerini inceledi.

Fen bilimlerinden teknolojiye, çevreden matematiğe kadar geniş bir yelpazede hazırlanan çalışmalar hakkında öğrencilerden bilgi alan Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ve Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, gençlerin heyecanına ortak oldu.

Öğrencileri tebrik eden Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, “İlçemizdeki okullarımızın bu denli başarılı projelere imza atması bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin araştırma azmini ve öğretmenlerimizin onlara kattığı vizyonu bugün burada bizzat müşahede ettik. Hanönü Belediyesi olarak eğitime ve bilime yönelik her türlü girişimin destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hanönü Kaymakamı Emre Oktay ise projelerin hazırlanma sürecinde emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Bilim fuarına Hanönü Kaymakamı Emre Oktay, Hanönü Belediye Başkanı Metin Yamalı, Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mertcan Demil, İlçe Emniyet Amiri Şenol Demirata, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aydın Arukan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Yabaneri ve öğretmenler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin