Çorum’un Sungurlu ilçesinde 16 yaşındaki şoförün kullandığı araba ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı.
Kaza, Sungurlu-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Ankara istikametinde seyir haline olan H.İ.Y. yönetimindeki 06 BUU 757 plakalı hafif ticari araç ile ehliyetsiz şoför A.B. (16) idaresindeki 19 EB 007 plakalı araba çarpıştı. Kazada şoförler ile araçlarda yolcu olarak bulunan H.V., A.K., C.Y. ve H.B. yaralandı.
Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sıhhat, polis ve jandarma grupları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından birinci müdahaleleri yapılan yaralılar, Sungurlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazaya karışan araçlar takımlar tarafından yapılan incelemelerin akabinde cazibeli yardımı ile yoldan kaldırıldı. Polis takımları tarafından yapılan denetimlerde, araba şoförü A.B.’nin şoför dokümanının olmadığı ve cezaevi firarisi olarak arandığı belirlendi.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.


Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aydınyayla çevresinde faaliyet gösteren bir taş ocağında dinamit patlatılması sırasında 4 işçi yaralandı.
Olay, saat 13.00 sıralarında Alaplı Aydınyayla kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, taş ocağında kontrollü dinamit patlatması gerçekleştirildiği sırada çevreye savrulan kaya parçaları bazı işçilere isabet etti. Diğer işçilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T., F.G., E.D. ve E.B., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Alaplı ve Ereğli Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

