blank
Berkay Doğan tarafından
05 Şubat, 2025 16:58 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hadrianapolis Antik Kenti Resmi Ören Yeri İlan Edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararıyla Karabük’ün Eskipazar ilçesinde yer alan Hadrianapolis Antik Kenti, resmi ören yeri olarak ilan edildi.

Tarihi ve kültürel mirasın korunması ve turizme kazandırılması adına atılan bu önemli adım, bölgenin tanıtımına büyük katkı sunacak.
Hadrianapolis Antik Kenti’nin, Safranbolu Müzesi Müdürlüğü’ne bağlı bir ören yeri olarak tescil edilmesi kararlaştırıldı. Roma ve Bizans dönemlerinden izler taşıyan antik kent, zengin mozaikleri, kilise kalıntıları ve tarihi yapılarıyla dikkat çekiyor.
Yetkililer, bu tescil kararının bölge turizmine ivme kazandıracağını belirterek, kültür ve tarih meraklılarını Hadrianapolis Antik Kenti’ni ziyaret etmeye davet etti.
Ziyaretçiler, antik kentte yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları sayesinde tarihin izlerini yakından görme fırsatı bulabilecek. Hadrianapolis’in ören yeri statüsü kazanması, bölgenin korunarak gelecek nesillere aktarılmasını da destekleyecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Tarihe ilgi duyanlar ve kültürel mirasımızı yerinde keşfetmek isteyenler için Hadrianapolis Antik Kenti, ziyaretçilerini bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ordu’da yeni gölet

Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler’in hem kuraklığa karşı tedbir almak hem de tarım, hayvancılık ve turizme hizmet etmesi gayesiyle çalışmalarını başlattığı Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sona gelindi. Gölette incelemelerde bulunan Lider Güler, "Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer olacak" dedi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylası’nda inşa edilen göleti turizme kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi grupları göl ve etrafında kamelya suramı, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarına ise aralıksız devam ediyor.
Gölköy Uluvahta Yayla Göleti’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Hilmi Güler, Uluvahta’ya kazandırılan göletin bölgenin cazibe merkezlerinden bir tanesi olacağını söyledi.

"Gölköy’e yeni bir hoşluk katacak"
Göletin tarımdan turizme çok taraflı bir çalışma olduğunu, mümkün yangınlarda itfaiye ve helikopter için su kaynağı olacağını aktaran Lider Güler, şöyle konuştu:
"19 ilçemizin 19’u da birbirinden hoş. Gölköy Uluvahta’da tam bir tabiat olağanüstüsü. Yayladaki alan daha önce boş bir alandı. Uluvahta Yayla Göleti ile bu alanı çok daha hoş bir alana çevirdik. Burası hem piknik alanı hem şenlik alanı tıpkı vakitte kış şenliklerinde de donması ile adeta bir buz pistine dönüşüyor. Burası Giresun’un, Tokat’ın ve Sivas’ın tercih ettiği bir yer. Münasebetiyle burası artık hem balık tutulan, hoş vakit geçirilebilecek ve dingin su sporları yapılacak bir alan olacak. Etraf düzenlemeleri ile de burası çok daha hoş olacak ve Gölköy’ümüzün hoşluğuna hoşluk katacağız. Bir öteki yandan da mümkün bir yangında helikopterlerin ve itfaiyelerin su almasına imkan sunacağız. Bu manada da çok hoş bir kaynak olacak. Çok taraflı ve çok işlevli bir göleti Ordu’muza kazandırdığımız için memnunuz, güzel olsun."

Bizi sosyal medyadan takip edin