Reklam
Reklam
67a36e68c8b38
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Şubat, 2025 16:58 tarihinde yayınlandı
0

Hadrianapolis Antik Kenti Resmi Ören Yeri İlan Edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararıyla Karabük’ün Eskipazar ilçesinde yer alan Hadrianapolis Antik Kenti, resmi ören yeri olarak ilan edildi.

Tarihi ve kültürel mirasın korunması ve turizme kazandırılması adına atılan bu önemli adım, bölgenin tanıtımına büyük katkı sunacak.
Hadrianapolis Antik Kenti’nin, Safranbolu Müzesi Müdürlüğü’ne bağlı bir ören yeri olarak tescil edilmesi kararlaştırıldı. Roma ve Bizans dönemlerinden izler taşıyan antik kent, zengin mozaikleri, kilise kalıntıları ve tarihi yapılarıyla dikkat çekiyor.
Yetkililer, bu tescil kararının bölge turizmine ivme kazandıracağını belirterek, kültür ve tarih meraklılarını Hadrianapolis Antik Kenti’ni ziyaret etmeye davet etti.
Ziyaretçiler, antik kentte yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları sayesinde tarihin izlerini yakından görme fırsatı bulabilecek. Hadrianapolis’in ören yeri statüsü kazanması, bölgenin korunarak gelecek nesillere aktarılmasını da destekleyecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Tarihe ilgi duyanlar ve kültürel mirasımızı yerinde keşfetmek isteyenler için Hadrianapolis Antik Kenti, ziyaretçilerini bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumun sakli cenneti yesil gol dogaseverlerin gozdesi oldu lX5YJRQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu

Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.

“Buranın havası çok güzel”

Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.

“Çok hoşumuza gitti”

Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin