Reklam
Reklam

Hadrianapolis Antik Kenti Resmi Ören Yeri İlan Edildi

67a36e68c8b38
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Şubat, 2025 16:58 tarihinde yayınlandı
0

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kararıyla Karabük’ün Eskipazar ilçesinde yer alan Hadrianapolis Antik Kenti, resmi ören yeri olarak ilan edildi.

Tarihi ve kültürel mirasın korunması ve turizme kazandırılması adına atılan bu önemli adım, bölgenin tanıtımına büyük katkı sunacak.
Hadrianapolis Antik Kenti’nin, Safranbolu Müzesi Müdürlüğü’ne bağlı bir ören yeri olarak tescil edilmesi kararlaştırıldı. Roma ve Bizans dönemlerinden izler taşıyan antik kent, zengin mozaikleri, kilise kalıntıları ve tarihi yapılarıyla dikkat çekiyor.
Yetkililer, bu tescil kararının bölge turizmine ivme kazandıracağını belirterek, kültür ve tarih meraklılarını Hadrianapolis Antik Kenti’ni ziyaret etmeye davet etti.
Ziyaretçiler, antik kentte yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları sayesinde tarihin izlerini yakından görme fırsatı bulabilecek. Hadrianapolis’in ören yeri statüsü kazanması, bölgenin korunarak gelecek nesillere aktarılmasını da destekleyecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Tarihe ilgi duyanlar ve kültürel mirasımızı yerinde keşfetmek isteyenler için Hadrianapolis Antik Kenti, ziyaretçilerini bekliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ordu’da 3 aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı

orduda 3 aracin karistigi kazada 6 kisi yaralandi mID4WIbs
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Ordu’nun Ünye ilçesinde sağanak nedeniyle kayganlaşan yolda 3 aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Kaza, Ünye Çevre Yolu üzerindeki Yunus Emre Tüneli çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ordu istikametinden Samsun yönüne seyir eden Cihan Başaran (52) yönetimindeki 34 CHA 716 plakalı hafif ticari araç, yoğun yağış nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çarptı. Kazayı görünce yaralılara yardım etmek isteyen Mehmet Gölkem Ustaoğlu, 52 AFP 990 plakalı minibüsünü emniyet şeridine park etti. Bu sırada aynı yönde seyreden Murat Aksu yönetimindeki 34 BHR 40 plakalı otomobil de yağmur nedeniyle kontrolden çıkarak park halindeki minibüse çarptı. 3 aracın karıştığı kazada hafif ticari araç sürücüsü Cihan Başaran ile araçta yolcu olarak bulunan Nermin Başaran ve Recai Güven ile otomobilde bulunan Bahar Aksu, Zümra Aksu ve Serra Aksu yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ünye ilçesindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Serra Aksu’nun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle bölgede trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, araçların kaldırılmasının ardından yol normale döndü.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin