Yeşim Tonbaz’ın yönettiği uzun metrajlı film "Hacer", Karabük’te çekimlere başladı. TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilen film, Karabük Belediyesi’nin sağladığı önemli katkılarla ilerliyor. "Hacer", Karabük’te çekilen uzun metrajlı film olma özelliği taşıyor.
Film, babasından kalan arazinin satışı için 2,5 yaşındaki oğluyla birlikte hiç bağ kurmadığı topraklara gelen Hacer'in hikâyesini konu alıyor. Satış işlemleri uzayınca köyde kalan Hacer, bu süre zarfında babasıyla ilgili gerçekleri öğrenir ve hem toprakla hem de kendisiyle olan bağlarını yeniden keşfeder. Başarılı oyuncu Münibe Millet’in başrolünde yer aldığı filmde, Sennur Nogaylar, Muttalip Müjdeci, Barçın Çalış, Serkan Altıntaş ve Alperen Esmer gibi isimler de kadroda yer alıyor.
Filmin yapımcılığını Merve Sena Kılıç üstleniyor. Çekimler, Karabük Belediyesi’nin ev sahipliğinde, şehrin merkezinde ve köylerinde gerçekleştiriliyor. Karabük Belediyesi, set kurulumundan lojistik desteğe kadar her alanda yapım ekibine büyük kolaylık sağladı.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, projeye olan destekleriyle ilgili olarak, "'Hacer' filminin Karabük’ün kültürel ve sanatsal tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini sinema aracılığıyla dünyaya tanıtmak bizim için büyük bir mutluluk. Bu proje, Karabük için bir gurur kaynağıdır” dedi. Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ayrıca, “Bu vesileyle, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun’a ve film ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye ekledi.
Çekimlerin tamamlanmasının ardından filmin, önümüzdeki yıl ulusal ve uluslararası film festivallerinde yer alması planlanıyor.
Zonguldak’ta tefecilik operasyonu: 2 şüpheli adliyeye sevk edildi
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde KOM ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, tefecilik yaptıkları iddia edilen 2 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, Ereğli’de esnaflık yaptıkları öğrenilen C.Y. ve Y.Y.’nin birden fazla mağdura faizle borç para vererek tefecilik yaptıkları yönünde ihbarlar üzerine polis ekipleri harekete geçti. Teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda C.Y. ve Y.Y. evlerinde gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda senet, doküman ve dijital materyale el konuldu. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
Safiye
•Oyuncu lazım mi