Yusuf Korkmaz tarafından
13 Aralık, 2023 11:39 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:24
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Hac Ek Kayıtları Uzatıldı

Karabük İl Müftüsü Ercan Aksu, 2024 Hac ek kayıtlarının 15 Aralık 2023 Cuma gününe kadar uzatıldığını duyurdu.

Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 2024 yılı Hac kesin kayıt işlemlerinin 15 Aralık 2023 Cuma gününe kadar uzatıldığını ifade eden İl Müftüsü Ercan Aksu;  "Kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımız e-Devlet (e-Devlet Kapısı'nda bulunan “Hac İşlemleri” dijital hizmeti üzerinden kayıt olmak istedikleri Diyanet/Acenta Organizasyonundan birini seçtikten sonra kesin kayıt işlemini tamamlamaları gerekmektedir" dedi. (Yusuf Korkmaz)      
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Deniz sıcak hamsi zayıf: Balıkçıların gözü 10 Kasım’da

Karadeniz’de hamsi heyecanı başladı lakin uzmanlar lezzetli hamsinin Azak Denizi’nden geleceğini belirtiyor.
Her yıl hasretle beklenen hamsi tezgâhlarda yerini aldı. Ancak balıkçılar yağlı ve lezzetli hamsiyi bekliyor.
Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Lideri Atıf Malkoç, "Soğuk olmadan hamsi yağlanmaz, lezzetli olmaz. Şu anki balık bizim kıyılardaki. Temel hamsi Azak Denizi’nden gelecek" dedi.
Deniz suyu sıcaklıklarının hala yüksek olduğunu belirten Malkoç, "Hamsinin olması için denizin soğuması lazım. Deniz sıcak olduğu vakit hamsi günde 40-50 mil gidiyor. Soğuk olduğunda günde 5 mil gidiyor. Sıcak olduğunda hamsi yağlanmıyor lezzetli olmuyor. Soğuk olduğunda ise yağlanıyor. Yavaş yavaş havalar soğuyor artık fakat hamsi dönemi her vakit 10 Kasım’dan sonra başlar. Ben 45 yıldan beri denizdeyim. Hamsi 10 Kasımdan sonradır. Şu an tutulan hamsi turfanda. Bizim bu limanlardaki hamsilerimizdir. Temel hamsi üstten gelecek. Azak’tan gelecek hamsiyi bekliyoruz. Bu hamsiler bizim kıyılardaki hamsilerimiz. Alışılmış soğuk epey toplanıyor. Soğuk balıkçının canı demektir" dedi.
Karadeniz’in hâlâ dünyanın en verimli denizlerinden biri olduğunu vurgulayan Malkoç, "Karadeniz dünyanın en yeterli denizlerinden biri. Ondan yana zahmetimiz yok. Avcılıktan yana derdimiz yok iklimden yana zahmetimiz var" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin