Reklam
Reklam
66e6c9460e06d
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
15 Eylül, 2024 14:47 tarihinde yayınlandı
0

Güven’den Kayıt Yapan Öğrencilere Hoş Geldiniz Ziyareti

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, Yurt Hizmetleri Müdürü Mehmet Özkeskin ile birlikte 2024-2025 Eğitim – Öğretim Dönemi öncesinde Karabük’teki KYK yurtlarını ziyaret etti. Soğuksu Kız Yurdu, Esentepe Taşkent Kız Yurdu, Bahattin Gazi Erkek Yurdu, Hubbi Hatun Kız Yurdu, Aişe Ana Kız Yurdu ve İsmail Necati Efendi Erkek Yurdu’nda yapılan ziyaretlerde, İl Müdürü Güven, yurda yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve onları yurda teslim etmeye gelen ailelerle bir araya geldi.

Öğrencilere Karabük’e ve yeni yurtlarına “Hoş geldiniz” diyen Coşkun Güven, hem öğrencilere hem de velilere yurt hizmetleri ve süreç hakkında bilgiler verdi. Ayrıca yurtlarda yürütülen çalışmalar ve sunulan imkanlarla ilgili Yurt Müdürleri’nden de bilgi aldı. Yeni eğitim – öğretim döneminde tüm öğrencilere başarılar dileyen Müdür Güven, öğrencilerin güvenli ve konforlu bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.

 

66e6c95c13dbf jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadeniz ereglide ureticilere yuzde 75 hibe destekli fidan dagitildi QyxX4qhA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2026 08:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu.

Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi

Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı.

2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla

Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin