Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Mayıs, 2023 22:05 tarihinde yayınlandı
0

Güven’den Hemşireler Haftası Kutlama Mesajı

Türk Hemşireler Derneği Karabük İl Temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi Durdane Yılmaz Güven, Hemşireler Haftası dolasıyla kutlama mesajı yayımladı.

Güven, mesajında son yıllarda küresel ve ulusal düzeyde yaşanılan afetlerde her şartta en önce ve kati sürdürülmesi gereken hizmetlerin başında sağlık hizmetleri geldiğini ve sağlık hizmetlerinin yüzde 80’nin uygulayıcısının da hemşireler olduğunu belirtti.

“Halkın hak ettiği sağlık bakımını alabilmesinin garantisi hemşirelerdir” diyen Güven, “Adil ve insan merkezli bakıma erişmenin ve sürdürmenin garantisi hemşirelerdir. Küresel sağlık sorunlarının üstesinden gelmede, küresel sağlığa erişme ve geliştirmede kilit sağlık çalışanları hemşirelerdir. Daha sağlıklı toplumlar, gelişen ekonomi ve güçlü uluslar için kilit sağlık çalışanları hemşirelerdir. Ancak halen hemşireler görünmez ve tükenmez bir kaynak olarak görülmeye devam etmektedir. Pandeminin etkilerinin devam ettiği, deprem felaketinin açtığı yaraların acısını ilk günkü gibi hissettiğimiz bu günlerde hemşireler, olumsuz çalışma şartları, aşırı iş yükü, ekonomik zorluklar, baskı, mobbing, şiddet gibi pek çok olumsuzlukla mücadele etmeye devam etmekte, tükenmekte, emekli olmakta, göç etmektedir. Peki neden? Çünkü hemşirelerin refahını sağlayamıyoruz, bireysel sağlıklarını koruyamıyoruz, meslekte tutamıyoruz, ülkede tutamıyoruz. Ülkemizde hemşirelik mesleği tehdit altındadır, dolayısıyla sağlık hizmetlerinin niteliği ve geleceği tehdit altındadır. Geleceğimiz tehdit altındadır” ifadelerini kullandı.

2023 yılında dünyadaki hemşire açığının 30 milyonu bulduğunu aktaran Güven, “Küresel bir kriz olarak da ifade edilen hemşire işgücündeki açık, hemşire göçünün söz konusu olduğu bizim gibi ülkelerde çok daha büyük bir sorundur. Ülke olarak hemşirelik mesleğine yatırım yapmamız, bir başka ifadeyle sağlık hizmetlerine yatırım yapmamız, geleceğimize yatırım yapmamız gerekmektedir. Çünkü sağlık ve sağlık hizmetleri bir maliyet olarak değil, bir yatırım olarak kabul edilmeli ve önemsenmelidir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yesilirmak tasti 8 asirlik tas koprunun uc gozu su altinda kaldi Qy2EFaKt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı

Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.

Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin