Gürcistan’daki ağır kar yağışı, Sarp Hudut Kapısı’nda tır geçişlerini durma noktasına getirerek Artvin’in 3 ilçesinde kilometrelerce uzunlukta tır kuyruğu oluşturdu.
Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine açılan Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Sarp Hudut Kapısı’ndan geçerek ihracat yüklerini teslim edecekleri adreslere götürmek için yola çıkan tırlar Artvin’de bir sefer daha uzun kuyruklara maruz kaldı. Gürcistan tarafındaki kar yağışının tesiriyle tır geçişlerinde büyük aksamalar yaşanıyor. Gürcistan’da yollarda 1 metreyi bulan kar kalınlığı, tırların ilerlemesini engellerken, geçişler adeta durma noktasına geldi. Sarp Hudut Kapısı’nda bekleyen tırlar, Kemalpaşa, Hopa ve Arhavi ilçelerinde kilometrelerce uzayan kuyruklar oluşturdu.
Karadeniz Kıyı Yolu üzerinde sağlı sollu yol kenarına park eden tırlar, trafiğin de aksamasına sebep oldu.
Tır şoförleri, geçiş için günlerce beklemek zorunda kaldıklarını belirterek yaşadıkları problemlerin işlerini aksattığını ve geçişlerdeki gecikmelerin çözülmesi için yetkililerden yardım talep ettiklerini söz etti. Bekleme müddetlerinin 5 ile 7 gün ortasında değiştiğini belirten şoförler, bu süreçte büyük zorluklarla karşılaştıklarını vurguladı.
Gürcistan tarafındaki kar yağışı nedeniyle sonda tır geçişlerinin neredeyse büsbütün durduğunu söyleyen tır şoförü Yiğit Ayaydın, “5 yıldır tır sürücülüğü yapıyorum. Şu an Arhavi-Hopa ortasında yol kenarına tırımızı park ettik, 4 gündür sıra bekliyoruz. Kapının kapalı olduğunu söylüyorlar. Ne vakit açılacağı belirli değil. 5-6 gündür bekleyen arkadaşlarımız var. Sarp Hudut Kapısı’nda daima mağdur oluyoruz. Yazın sistem güncellemesi nedeniyle, kışın ise kar nedeniyle dert yaşıyoruz” dedi.
Hataylı tır sürücüsü Mehmet Balçık ise 4 gündür sıra beklediğini belirterek “Kar nedeniyle yolların kapalı olduğundan ötürü bekliyoruz. Tahminen 1 metreyi bulduğunu söylüyorlar. Beklemekteyiz. Yarın ne olacağı belirli değil” halinde konuştu.
Öte yandan Gürcistan tarafından Sarp Hudut Kapısı’nı geçip Türkiye’ye dönmek isteyen tır şoförlerinin de günlerdir beklediği öğrenildi.


Gürcistan yoğun kar yağışı nedeniyle Artvin’de uzun tır kuyrukları oluştu
Kastamonu’da alev alev yanan jimnastik salonuna yıldırımın düşme anı kamerada
Kastamonu’da küle dönen jimnastik salonuna yıldırımın düştüğü anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Olay, akşam saatlerinde Kuzeykent Mahallesi Kamil Demircioğlu Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait jimnastik salonuna yıldırım düştü. Yıldırımın etkisiyle çıkan yangında salon kullanılmaz hale geldi. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, jimnastik salonunun bitişiğinde bulunan binalara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yıldırımın jimnastik salonuna düştüğü ve ardından yangının başladığı anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonu görüntülendi. Görüntülerde yıldırımın binaya isabet ettiği görülüyor. Yıldırım düştükten kısa süre sonra salonun üzerini kapatan çadırın tutuşmasıyla yangının başladığı görüldü.

