Gurbetçi ailenin çevre duyarlılığı takdir görüyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Temmuz, 2023 20:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Gurbetçi ailenin çevre duyarlılığı takdir görüyor

Yaz tatili için Almanya’dan memleketi Karabük’e gelen gurbetçi aile her yıl geleneksel hale getirdikleri çevre temizliğini sürdürdü.

Almanya’da yaşayan gurbetçi Abdullah İnam ailesi ile birlikte yaz tatili için memleketi Karabük’ün Yenice ilçesine geldi. Çocuklarıyla birlikte gezintiye çıkan İnam, mahallenin farklı bölgelerine çöplerin atıldığını fark etti. Durumdan rahatsız olan İnam, çocukları ile birlikte kolları sıvayarak çevreyi temizledi.

Türkiye’nin en büyük blok ormanlarına sahip olan Yenice Ormanları’nın bulunduğu ilçede çevre kirliliğinin bulunmasının kendilerini çok üzdüğünü belirten Abdullah İnam, “Doğanın bize verdiği huzuru kimse veremiyor. Biz çevremizi ne kadar temiz tutarsak doğa bunun karşılığını misliyle veriyor. O yüzden elimizden geldiğince çevremizi temiz tutmak için çok uğraşıyoruz. Memleketime geldiğim yıllarda da çocuklarımla birlikte rahatsızlık duyduğum bölgeleri temizledik. Artık bizim için geleneksel bir hal aldı. Vatandaşlarımızdan yaşam alanımız olan doğayı kirletmemelerini istiyoruz” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldak valisi bektasoglu guvenlik toplantisina katildi aG9QbXfa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak Valisi Bektaşoğlu güvenlik toplantısına katıldı

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, okul güvenliği konusunun ele alındığı toplantıya katıldı

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta eğitim kurumlarına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıların ardından, Türkiye genelinde okul güvenliği en üst düzeyde ele alınırken, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıklarının koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı güvenlik toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Türkiye genelinde okullarda güvenliğin artırılmasına yönelik alınan tedbirler ve uygulanacak yeni önlemler masaya yatırıldı. Özellikle son dönemde yaşanan olaylar sonrası okul çevrelerinde güvenlik önlemlerinin güçlendirilmesi, öğrenci ve öğretmenlerin huzurlu bir eğitim ortamında bulunmasının sağlanması konuları ele alındı.

Vali Hacıbektaşoğlu, Zonguldak’ta yürütülen güvenlik çalışmaları hakkında bilgi vererek, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde gerekli tüm tedbirlerin titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti. Toplantı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından alınacak önlemlerin değerlendirilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin