karabuk
İmsak 05:51
Güneş 07:16
Öğle 13:07
İkindi 16:14
Akşam 18:48
Yatsı 20:07
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
29 Temmuz, 2023 20:42 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gurbetçi ailenin çevre duyarlılığı takdir görüyor

Yaz tatili için Almanya’dan memleketi Karabük’e gelen gurbetçi aile her yıl geleneksel hale getirdikleri çevre temizliğini sürdürdü. Almanya’da yaşayan gurbetçi Abdullah İnam ailesi ile birlikte yaz tatili için memleketi Karabük’ün Yenice ilçesine geldi. Çocuklarıyla birlikte gezintiye çıkan İnam, mahallenin farklı bölgelerine çöplerin atıldığını fark etti. Durumdan rahatsız olan İnam, çocukları ile birlikte kolları sıvayarak çevreyi temizledi. Türkiye’nin en büyük blok ormanlarına sahip olan Yenice Ormanları’nın bulunduğu ilçede çevre kirliliğinin bulunmasının kendilerini çok üzdüğünü belirten Abdullah İnam, “Doğanın bize verdiği huzuru kimse veremiyor. Biz çevremizi ne kadar temiz tutarsak doğa bunun karşılığını misliyle veriyor. O yüzden elimizden geldiğince çevremizi temiz tutmak için çok uğraşıyoruz. Memleketime geldiğim yıllarda da çocuklarımla birlikte rahatsızlık duyduğum bölgeleri temizledik. Artık bizim için geleneksel bir hal aldı. Vatandaşlarımızdan yaşam alanımız olan doğayı kirletmemelerini istiyoruz” dedi. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
ramazan
Mustafa Akgün tarafından
02 Mart, 2026 11:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da Çocuk Eğlencelerine Yoğun İlgi

Safranbolu Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen "Ramazan Etkinlikleri 2026" kapsamında düzenlenen çocuk eğlencelerinin ilki büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’ndeki  etkinliğe Safranbolulu minikler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Salonun tamamen dolduğu programda çocuklar; Karagöz ve Hacivat gösterisi, palyaço şovları ve interaktif oyunlarla doyasıya eğlendi. Geleneksel Ramazan kültürünün yaşatıldığı etkinlikte, çocukların neşesi renkli görüntüler oluşturdu.

Safranbolu Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar, vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, eğlence programının bir sonraki ayağının 7 Mart Cumartesi günü yine aynı saatte ve aynı adreste tekrarlanacağını belirtti.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin koordinasyonunda ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlikler, çocuklara Ramazan ayının birleştirici ve eğlenceli ruhunu aşılamayı hedefledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin