Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2023 21:02 tarihinde yayınlandı
0

Günler sonra enkazdan çıkarılan ve hayata tutunan depremzede, inanlara yardım için hemşire oldu

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan Ferhat Tokay, 2011 yılında meydana gelen Van depreminde 5 gün sonra enkazdan çıkarak hayata tutundu.

Ferhat Tokay, kendisi kurtaran akut çalışanları ve birçok tanıdığının sayesinde bıraktığı okula tekrardan başlayıp insanlara yardımcı olabilmek için sağlıkçı oldu. 2011 depremin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen hala o anlara unutamayan Tokay, “Deprem olduğunda 13 yaşındaydım. Şartlardan dolayı okulu bırakmış okumuyordum. Depremden sonra sağlığım yerine geldiğinde, beni kurtaran Akut ve AFAD çalışanlarından etkilenip onların ve yakınlarımın yardımıyla tekrardan okumaya başladım. Beni kurtaranlardan etkilendiğim için ben de hayat kurtarabilirim diyerek üniversiteyi bitirdim” dedi.

Yıllar sonra kendi memleketime hemşire olarak atanan Ferhat Tokay, “Erciş Devlet Hastanesinde hemşire olarak çalışıyorum. Ercişliyim 25 yaşındayım, 2011 Erciş depreminde 5 gün enkaz altında kaldım, enkaz altından akut tarafından kurtarıldım. Tedavi sonrasında Erciş’e döndüm, bahçeye kurduğumuz çadırda kalmaya devam ettik. Deprem olduğu sene şartlar biraz zordu okulu terk etmiştim tekrar böyle depremle alakalı bir röportaj vermek için İstanbul’a gittiğimde, Bursa’da tekrar okula başladım, bitirdim. Üniversiteyi Kastamonu’da okudum. Erciş Devlet Hastanesinde kendi memleketime hizmet etmek için atandım. Ben hastanede acil hemşiresiyim. Acilde triyaj bölümünde çalışıyorum. Ben Akut, AFAD bunların sayesinde kurtarıldım tekrar hayata tutunma şansı buldum. Sağlıkçı olmaya karar verirken aslında bu depremden kurtarılma anı bende çok etkili olmuştu. Bu yüzden ben de insanlara yardım edebilmek için sağlıkçı olmayı tercih ettim. Beni kurtaranların kimler olduğunu araştırıp buldum Muğla’ya gittim onları buldum onlara şahsen teşekkürlerimi iletmek için Muğla’ya gittim. Onlarla oturup sohbet etme şansımız oldu. Teşekkürlerimi de dile getirdim hatta buradan onlara tekrar teşekkür ediyorum Allah onlardan da razı olsun. Tüm deprem bölgesinde yardım eden gönüllü olsun görevli olsun herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda zehir tacirlerine gozalti 831 gram metamfetamin ele gecirildi qJu1bzCr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da zehir tacirlerine gözaltı: 831 gram metamfetamin ele geçirildi

Samsun’un Atakum ilçesinde narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda 831 gram metamfetamin ile çok sayıda suç unsuru ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslara yönelik Atakum ilçesinde operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan F.M.O. (30) ve E.K.Y. (21) isimli şahısların araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda 831 gram metamfetamin, 75 adet sentetik ecza, 1 hassas terazi ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin