Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2023 21:02 tarihinde yayınlandı
0

Günler sonra enkazdan çıkarılan ve hayata tutunan depremzede, inanlara yardım için hemşire oldu

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan Ferhat Tokay, 2011 yılında meydana gelen Van depreminde 5 gün sonra enkazdan çıkarak hayata tutundu.

Ferhat Tokay, kendisi kurtaran akut çalışanları ve birçok tanıdığının sayesinde bıraktığı okula tekrardan başlayıp insanlara yardımcı olabilmek için sağlıkçı oldu. 2011 depremin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen hala o anlara unutamayan Tokay, “Deprem olduğunda 13 yaşındaydım. Şartlardan dolayı okulu bırakmış okumuyordum. Depremden sonra sağlığım yerine geldiğinde, beni kurtaran Akut ve AFAD çalışanlarından etkilenip onların ve yakınlarımın yardımıyla tekrardan okumaya başladım. Beni kurtaranlardan etkilendiğim için ben de hayat kurtarabilirim diyerek üniversiteyi bitirdim” dedi.

Yıllar sonra kendi memleketime hemşire olarak atanan Ferhat Tokay, “Erciş Devlet Hastanesinde hemşire olarak çalışıyorum. Ercişliyim 25 yaşındayım, 2011 Erciş depreminde 5 gün enkaz altında kaldım, enkaz altından akut tarafından kurtarıldım. Tedavi sonrasında Erciş’e döndüm, bahçeye kurduğumuz çadırda kalmaya devam ettik. Deprem olduğu sene şartlar biraz zordu okulu terk etmiştim tekrar böyle depremle alakalı bir röportaj vermek için İstanbul’a gittiğimde, Bursa’da tekrar okula başladım, bitirdim. Üniversiteyi Kastamonu’da okudum. Erciş Devlet Hastanesinde kendi memleketime hizmet etmek için atandım. Ben hastanede acil hemşiresiyim. Acilde triyaj bölümünde çalışıyorum. Ben Akut, AFAD bunların sayesinde kurtarıldım tekrar hayata tutunma şansı buldum. Sağlıkçı olmaya karar verirken aslında bu depremden kurtarılma anı bende çok etkili olmuştu. Bu yüzden ben de insanlara yardım edebilmek için sağlıkçı olmayı tercih ettim. Beni kurtaranların kimler olduğunu araştırıp buldum Muğla’ya gittim onları buldum onlara şahsen teşekkürlerimi iletmek için Muğla’ya gittim. Onlarla oturup sohbet etme şansımız oldu. Teşekkürlerimi de dile getirdim hatta buradan onlara tekrar teşekkür ediyorum Allah onlardan da razı olsun. Tüm deprem bölgesinde yardım eden gönüllü olsun görevli olsun herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda viraji alamayan hafriyat kamyonu devrildi 1 olu CFhwlvU7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da virajı alamayan hafriyat kamyonu devrildi: 1 ölü

Bolu’da kum ocağından D-100 Karayolu’na seyir halinde olan kum yüklü hafriyat kamyonunun virajı alamayarak devrilmesi sonucu meydana gelen feci kazada, kamyon sürücüsü hayatını kaybetti.

Kaza, Rüzgarlar köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köyün üst kısmında bulunan kum ocağından yüklediği hafriyatla D-100 Karayolu’na inmek isteyen İsmail Gezen (59) idaresindeki 14 EU 919 plakalı kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu virajı alamayarak devrildi. Yan yatan kamyonun sürücüsü İsmail Gezen, araç ile toprak zemin arasında sıkıştı.

Olay yerinde hayatını kaybetti

Kazadan bir süre sonra bölgeden geçen bir vatandaşın devrilen kamyonu fark etmesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ve itfaiye ekiplerince yapılan kontrollerde, sürücü İsmail Gezen’in sıkıştığı yerde hayatını kaybettiği tespit edildi. Cumhuriyet Savcısı ve jandarma ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından Gezen’in cansız bedeni, sıkıştığı yerden çıkarılarak İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin