Karabük Postası tarafından
23 Ekim, 2023 21:02 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Günler sonra enkazdan çıkarılan ve hayata tutunan depremzede, inanlara yardım için hemşire oldu

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan Ferhat Tokay, 2011 yılında meydana gelen Van depreminde 5 gün sonra enkazdan çıkarak hayata tutundu. Ferhat Tokay, kendisi kurtaran akut çalışanları ve birçok tanıdığının sayesinde bıraktığı okula tekrardan başlayıp insanlara yardımcı olabilmek için sağlıkçı oldu. 2011 depremin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen hala o anlara unutamayan Tokay, "Deprem olduğunda 13 yaşındaydım. Şartlardan dolayı okulu bırakmış okumuyordum. Depremden sonra sağlığım yerine geldiğinde, beni kurtaran Akut ve AFAD çalışanlarından etkilenip onların ve yakınlarımın yardımıyla tekrardan okumaya başladım. Beni kurtaranlardan etkilendiğim için ben de hayat kurtarabilirim diyerek üniversiteyi bitirdim" dedi. Yıllar sonra kendi memleketime hemşire olarak atanan Ferhat Tokay, "Erciş Devlet Hastanesinde hemşire olarak çalışıyorum. Ercişliyim 25 yaşındayım, 2011 Erciş depreminde 5 gün enkaz altında kaldım, enkaz altından akut tarafından kurtarıldım. Tedavi sonrasında Erciş’e döndüm, bahçeye kurduğumuz çadırda kalmaya devam ettik. Deprem olduğu sene şartlar biraz zordu okulu terk etmiştim tekrar böyle depremle alakalı bir röportaj vermek için İstanbul’a gittiğimde, Bursa’da tekrar okula başladım, bitirdim. Üniversiteyi Kastamonu’da okudum. Erciş Devlet Hastanesinde kendi memleketime hizmet etmek için atandım. Ben hastanede acil hemşiresiyim. Acilde triyaj bölümünde çalışıyorum. Ben Akut, AFAD bunların sayesinde kurtarıldım tekrar hayata tutunma şansı buldum. Sağlıkçı olmaya karar verirken aslında bu depremden kurtarılma anı bende çok etkili olmuştu. Bu yüzden ben de insanlara yardım edebilmek için sağlıkçı olmayı tercih ettim. Beni kurtaranların kimler olduğunu araştırıp buldum Muğla’ya gittim onları buldum onlara şahsen teşekkürlerimi iletmek için Muğla’ya gittim. Onlarla oturup sohbet etme şansımız oldu. Teşekkürlerimi de dile getirdim hatta buradan onlara tekrar teşekkür ediyorum Allah onlardan da razı olsun. Tüm deprem bölgesinde yardım eden gönüllü olsun görevli olsun herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Kasım, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Afrika’nın yatırım potansiyeli Samsun iş dünyasına tanıtıldı

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı dayanağıyla düzenlenen "Potansiyel Kıta Afrika İhracat-Ticaret ve Yatırım Fırsatları" seminerine katılan Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, Afrika’nın ihracat, ticaret ve yatırım potansiyellerini iştirakçilerle paylaştı. Taşkın yaptığı konuşmada, Afrika kıtasının yatırımlar ve iş paydaşlığı açısından değerli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, Samsun TSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı projesi kapsamında düzenlenen "Potansiyel Kıta Afrika İhracat-Ticaret ve Yatırım Fırsatları" seminerinde Samsunlu iş insanlarıyla bir ortaya geldi.

"Güçlü network rekabet gücünü artırıyor"
Toplantının açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi, güçlü milletlerarası temasların günümüz rekabet ortamında kritik bir rol oynadığını vurguladı. Konuşmasında, geçmişten bugüne ticari münasebetlerin gelişiminde en kritik ögenin güçlü bir network olduğuna vurgu yapan Tüfekçi, "Bunu daima birlikte deneyimliyoruz. Bugün global rekabetin belirleyici faktörü; hakikat bilgiye vaktinde ulaşmak, yeni pazar fırsatlarını gerçek okumak ve bu doğrultuda faal iş birlikleri kurabilmektir" dedi.

"Afrika kıtası Türkiye için artan stratejik bir kıymete sahip"
Avrupa İşletmeler Ağı’nın bu noktada büyük bir misyon üstlendiğini belirten Tüfekçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ekonomimizin lokomotifi olan KOBİ’lerimizin ihracat kabiliyetlerini geliştirmek, dış pazarlara açılmalarını desteklemek ve milletlerarası iş etraflarıyla buluşturmak üzere uzun yıllardır ağır bir çalışma yürütüyoruz. 2008’den bu yana yüzlerce firmamız bu ağ sayesinde yeni iştiraklere, yeni pazarlara ve yeni iş fırsatlarına adım atma imkânı buldu. Afrika kıtası Türkiye için artan stratejik bir değere sahip. Bilhassa Kıta Afrika ülkeleri sanayi, tarım, güç ve dijital dönüşüm alanlarında güçlü iş birliği fırsatları sunuyor. Dünya iktisadının yük merkezi değişirken Afrika; geniş nüfusu, yükselen orta sınıfı, doğal kaynakları ve yatırım gereksinimiyle Türk iş dünyası için çok kıymetli bir potansiyel barındırıyor. Bugünkü programın teması olan ‘Potansiyel Kıta Afrika’, yalnızca bugünün değil, geleceğin de yakından takip edilmesi gereken bir başlığıdır."

Taşkın: "Afrika yatırım için büyük potansiyel taşıyor"
Programın konuğu Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, kıta genelindeki ticari dinamikler ve sektörel fırsatlar hakkında iştirakçilere kapsamlı bilgiler aktardı. Taşkın, "Afrika’da hangi dallar öne çıkıyor?", "Türkiye-Afrika ticaretinde yeni iş birlikleri neler olabilir?", "Afrika pazarına girişte dikkat edilmesi gerekenler neler?", "Afrika’nın dünya ekonomisindeki yeri", "Türk firmalarına yönelik iş fırsatları" üzere birçok başlıkta ayrıntılı sunum yaptı. Afrika kıtasının, genç nüfusu, doğal kaynakları ve büyüyen orta sınıfıyla dikkat cazibeli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Taşkın, bilhassa üretim, altyapı, güç, madencilik, dokuma ve besin dallarında kıymetli fırsatları içinde barındırdığını belirterek, Türk iş insanlarını yatırım ve iş birliklerine davet etti.
Program, soru-cevap kısmından sonra anı takdimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin