Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Güngör Yavuzaslan: “Heyet Kırım’da Resmi Görüşmeler Yapmıştır”

Bartın Yayın: 01.05.2015 08:25
Yazar:
Güngör Yavuzaslan: “Heyet Kırım’da Resmi Görüşmeler Yapmıştır”

BARTIN Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Dernek Başkanı Güngör Yavuzaslan, Türkiye tarafından Kırım’a gönderilen heyetle ilgili, “Kırım’a gönderilen heyet gayri resmi görüşme yapmamıştır, aksine resmi görüşmeler yaptı” dedi.
Kırım’a gönderilen heyet hakkında açıklamalarda bulunan Güngör Yavuzaslan, “Kırım’a gönderilen heyet gayri resmi görüşme yapmamıştır, aksine resmi görüşmeler yaptı. Heyet Kırım’da işgalciler tarafından atanan Bakanlar Kurulu ve devlet yetkilileri ile görüşmüştür. Kırım Tatar Türkleri ile Rus gözlemciler eşliğinde görüştüler. Kırım’a Moskova üzerinden gittiler. Yine heyetin AK Parti eski milletvekili ve anayasa hukuku profesörü Zafer Üskül başkanlığında olması gayri resmi sıfatını ortadan kaldırmıştır’’diye konuştu.
Yavuzaslan sözlerinin devamında, “Sözde resmi olmayan heyette Üskül dışında, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaya, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Aydıngül ve Medipol Üniversitesi öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Levent Korkut yer aldı. Ne bir insan hakları dernekleri temsilcileri ne de gazeteci ve Kırım Tatar Türklerinin Türkiye’deki temsilcileri heyete alınmadı. Türkiye heyet ile hülle yaptı. Bu heyet Rusya ile anlaşmalı ve Moskova onaylı olarak Kırım’a gitmiştir” ifadelerine yer verdi.
“PUTİN TARAFINDAN EMREDİLDİ”
Kırım’daki işgalci Rusya’nın göreve getirdiği idarecilerin ne söyleyeceklerinin ve nasıl davranacaklarının Putin tarafından emredildiğini belirten Yavuzaslan, “Rusya’nın Kırım’ı ilhakını meşrulaştırma çabalarına heyetin resmi nitelik taşımamasına rağmen yaptığı görüşmelerle hizmet etmiştir. Heyet önce İstanbul’dan Kiev’e uçsa da, oradan Moskova’ya geçmiştir. Kiev – Moskova – Akmescit güzergâhını izlemiş olsa da sonuçta Kırım’a Rusya üzerinden girmiştir. Böylece Rusya’nın dediği olmuş ve heyetin Moskova üzerinden Kırım’a gitmesi ile Kırım işgali meşrulaştırılmaya çalışılmıştır” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te uygarlığın izleri keşfedilecek

Kültür Sanat Yayın: 08.05.2024 13:31
İhlas Haber Ajansı
Karabük’te uygarlığın izleri keşfedilecek

Batı Karadeniz Bölgesinde Paphlagonia ve Btinya olarak adlandırılan bölgelerdeki kentlerde uygarlığın izlerini keşfetmek “Miras Kentlerden Öğrenmek, Geleceği Tasarlamak” temalı Erasmus+ Blended Intensive Programmes (BIP) kapsamındaki proje Karabük Üniversitesi (KBÜ) ev sahipliğinde başladı.

KBÜ ev sahipliğinde düzenlenen Erasmus+ BIP kapsamındaki projeyle Litvanya, Romanya, Almanya ve Hırvatistan’dan Karabük’e gelen 5 öğretim üyesi ve 15 öğrenci, 6-10 Mayıs 2024 tarihlerinde Eskipazar Hadrianapolis Antik Kenti, UNES Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu Yörük köyü, Amasra Tieos bölgesi ele alınacak.
Erasmus+ BIP projesi ile Anadolu’nun Batı Karadeniz Bölgesinde M.Ö. 1200’lü yıllarda “Paphlagonia” ve “Btinya” olarak adlandırılan bölgelerdeki kentlerde bu uygarlığın izlerini keşfetmek, bu kentlerin kuruluş modellerini incelemek, tespit edilen durumlardan neticelendirmeler yapmak ve bu yerleşim alanlarının mevcut koruma sorunlarını gözlemlemek, öğrencilerin sürdürülebilirliği için hayal kurmalarını sağlamak ve bu hayalleri tasarımlarında kullanmalarını sağlamak amaçlanıyor.
Atölye çalışmaları “Miras Şehirlerinde Sürdürülebilir ve Ekolojik Tasarım”, “Miras Şehirlerinde Erişilebilirlik/Hareketlilik”, “Heritege Şehirlerinde Yenilikçi Tasarım” olmak üzere üç ana tema altında yürütülecek.

AW199398 02 jpg
Erasmus projesi hakkında bilgi veren Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Özköse, “Miras kentlerinden öğrenmek ve bunu sürdürülebilir planlamada kullanmak amacıyla yoğunlaştırılmış bir eğitim programı başlattık. 17 ve 24’ünde toplamda bir hafta yüz yüze ve ardından iki hafta online olarak devam ettik. Miras kentlerini öğrenmek ve sürdürülebilir planlamada kullanmak isteyen Litvanya, Romanya, Almanya ve Hırvatistan’daki üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğrenciler katılmaya gönüllü oldu. Proje kapsamında hem alan çalışmaları yürütecek hem de öğrencilerin miras kentlerinden başlayıp Safranbolu olmak üzere arkeolojik alanlar ve kentsel alanlar Amasra, Zonguldak, Hadrianapolis ve Yörük Köyü gibi farklı nitelikteki kültürel miraslardan ne hissettiklerini, ne öğrendiklerini ve hangi sorunları hissettiklerini değerlendirecekler” dedi.

AW199398 03 jpg
Özköse, turizmin getirdiği sorunların ele alınacağını ve bu bölgeler için öneriler ve projelerin sunulacağını dile getirerek, “Yüz yüze eğitim olan workshop ve tartışma ortamlarında katılımcılar, kısa sürede projeler üretecekler. Dört ülkeden gelen öğrenciler, aynı zamanda Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle ortak grup çalışmaları yapacak ve elde ettikleri fikirleri sunacaklar. Üniversitemiz, uluslararası ilişkiler alanında sağladığı destekle katılımcıları İstanbul’dan alıp buraya getirdi ve konaklamalarını sağladı. Değerli bilim insanları, Üniversitemiz dışından da destek sağlayarak konferanslar verdi. Böylelikle elimizdeki imkanları iyi tanıtarak katılımcıların kafalarında olumlu hatıralar ve fikirler bırakmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.