Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Mayıs, 2015 14:25 tarihinde yayınlandı
0

Güney Kore Heyetinden İsmetpaşa’da İnceleme

İsmetpaşa Bölgesinde yapılması planlanan Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanında Güney Kore heyeti incelemelerde bulundular. İnceleme sırasında Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan tarafından Güney Koreli heyete İsmetpaşa bölgesi hakkında bilgiler verildi
Karabük TSO eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Sedat Namal ve TSO Meclis Başkanı Timurçin Saylar tarafından ön çalışmaları tamamlanan ve İsmetpaşa bölgesine yapılması planlanan Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanında Güney Kore heyeti incelemelerde bulundu.
Aralarından Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae Dong, Güney Kore Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Myung Seop Lee, Kore Ticaret Ofisi Direktörü Tae Ho Kim, Kore İşkadınları Derneği İstanbul Başkanı Sonja Lee, Kowin üyesi ve ticari danışman Dr. Jeongsuk Choi, Uluslar arası Gayrimenkul danışmanı Guanwoo Jung, Turkor Derneği üyeleri Eskipazar bölgesinde incelemelerde bulundu.
Güney Kore heyeti ilk olarak İsmetpaşa bölgesinde AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ve Milletvekili adayı Sedat Namal tarafından karşılandı.
İnceleme sırasında Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan tarafından Güney Kore’li heyete İsmetpaşa bölgesi hakkında bilgiler verdi.
Buradaki incelemenin ardından heyet Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Orhan Alimoğlu, Türkiye ile Güney Kore ilişkilerinin 1950’li yıllarda başladığını ve halen devam ettiğini belirterek “ Güney Kore ile Türkiye ilişkileri gerek sanayi, gerek ticari alanda halen devam etmekte. Karabük’te Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden birisidir. Biz iki ülke arasındaki münasebetlerin geliştirileceğine ve bununda fayda olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle iş adamlarınızla görüşmelerde istişarelerde faydalar var. Bu ziyarette bu maksatla gerçekleşti. Gerekli görüş alış verişin sonunda önemli kararların alınacağını düşünüyorum” dedi
Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Jeon Tae Dong ise, İstanbul’un fethini 562. yıl dönümünü kutlayarak, “Buraya gelmekle çok iyi bir iş yaptığımı düşünüyorum. Türkiye’nin ilk ağır sanayi Demir Çelik Fabrikalarının Karabük’ten başladığını burada öğrendim. Demir Çelik Fabrikaları kadar Safranbolu’da çok güzel bir kent. Safranbolu evlerini çok beğendik ve evlerin beyaz olması dikkatimizi çekti. Kore’de de evlerin boyası beyazdır. Kore’de beyaz rengi sever. Karabük’ün sizlerin desteği ile daha da büyüyeceğine inanıyorum” dedi.
“KARABÜK, KARADENİZ GEÇİŞ NOKTASINDA GELİŞMEYE MÜSAİT BİR YER”
Başkonsolos Jeon Tae Dong Sinop’ta yapılan nükleer santral ile Karabük’ün önemini daha da artıracağını da kaydederek, “ Karabük’ün Karadeniz geçiş noktasında olması avantaj ve gelişmeye müsait bir yer. Bizim Koreli şirketlere ait fabrikalarımızın yüzde 90’ı İstanbul ve Kocaeli bölgesinde. İzmit’te bulunan Hyundai fabrikasında yılda 200 bin araç üretimi yapıyoruz. Kore’li şirketler İstanbul ve Kocaeli dışında Karadeniz ve Karabük bölgesine yatırım yapabilir. Türkiye’ye gelen petrol Azerbeycan ve Gürcistan’dan Karadeniz’den borularla taşınıyor. Karabük’te bu anlamda ortada bulunan yer ve gelecekte daha çok gelişeceğinden eminim.” dedi.
Heyet daha sonra Karabük Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan arac hurda yiginina dondu 19 yasindaki surucu agir yaralandi 1WZERriX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Takla atan araç hurda yığınına döndü: 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Zonguldak’ta direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobilin taklalar atarak orta refüjü aşıp karşı şeride geçmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 19 yaşındaki sürücü ağır yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde merkez Karaelmas Mahallesi mevkisinde bulunan Teoman Duralı Tünelleri çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.S. yönetimindeki 67 ABP 922 plakalı otomobil, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Savrulan araç, taklalar atarak orta refüjü aştı ve karşı şeride geçerek durabildi. Bu sırada park halindeki iki araca da çarptı.

Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine yoğun şekilde sağlık, polis ve AFAD ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yola savrulduğu öne sürülen ağır yaralı sürücü S.S., olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. S.S.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle güzergahta trafik akışı bir süre kontrollü olarak tek şeritten sağlandı. Polis ekiplerinin çevre güvenliği almasının ardından, adeta demir yığınına dönen ve kullanılamaz hale gelen otomobil çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı. Yol temizleme çalışmalarının ardından tünel çıkışındaki trafik akışı yeniden normale döndü.

Polis ekipleri kazayla ilgili tahkikat başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin