Güneş: "Türkiye'deki 83 Bin 300 Camiyi Hayırseverler Yaptırdı" - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
15 Aralık, 2022 14:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Güneş: “Türkiye’deki 83 Bin 300 Camiyi Hayırseverler Yaptırdı”

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Diyanet İşleri Başkanlığının 2023 yılı bütçesi hakkında açıklamada bulundu.
Güneş, Diyanet İşleri Başkanlığının anayasal görevinin; İslam dininin inanç, ibadet ve ahlâk esaslarıyla ilgili işleri yürütmek, sahih dini bilgi ile toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek olduğunu belirtti.
Diyanetin; bu misyonunu yurt içinde il ve ilçe müftülükleri, yurt dışında ise dış temsilcilikleri aracılığıyla yerine getirdiğini ifade eden Güneş, “Orta Asya’dan Balkanlara, Avrupa’dan Amerika’ya, Afrika’dan Avustralya’ya kadar geniş bir coğrafyada, 130 bini aşkın personeliyle dini, hayri ve sosyal hizmet sunan uluslararası bir kurum hâline gelmiştir.
Başkanlık bütün camilerimizin yansıra, aile ve dini rehberlik bürolarında, diyanet gençlik merkezlerinde, sosyal hizmet ve ceza infaz kurumlarında, hastanelerde, öğrenci yurtlarında, hayatın hemen hemen her alanında var olan ve hizmet sunan bir kurumdur” dedi.
99 yıllık süreçte, Tüekiye’de cami sayısının 90 bine ulaştığını aktaran Güneş, “Buna göre cumhuriyet döneminde yapılan 82 bin 300 caminin hiçbiri Devlet Yatırım Bütçesine alınarak inşa edilmemiştir. İnşa edilen bütün camiler tamamen hayırsever ve hamiyetperver halkımızın kendi öz katkılarıyla yaptırdığı eserlerdir. Bu itibarla; Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi yatırım bütçesi değildir. Müzakere edilen başkanlık bütçesinin yüzde 96’sı personelin maaş ve SGK primleri gideridir” diye konuştu.
Her yıl bütçe görüşmelerinde, Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesi ile çeşitli Bakanlıkların bütçeleri kıyaslanarak “Bütçe yine Diyanete çalıştı”, “Diyanetin bütçesi 7 bakanlığın bütçesini geride bıraktı” tarzında yapılan eleştirilerin insaftan yoksun ve doğruyu yansıtmadığını vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:
“Cumhuriyet tarihinde arka arkaya 21 defa bütçe yapma imkanına sahip olan tek siyasi parti AK Partidir. Milletimizin itimadına ve teveccühüne şükran borçluyuz. Nice 20 yıllar temennisiyle merkezi yönetim bütçemizin ve Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum.” (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
mobil sigara birakma poliklinigine kadin iscilerden yogun ilgi BWEm8ShK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Mobil sigara bırakma polikliniğine kadın işçilerden yoğun ilgi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilere yönelik verilen mobil sigara bırakma polikliniğine erkek çalışanlara göre kadın işçiler yoğun ilgi gösterdi.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Şehit Furkan Yılmaz Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Burcu Acar ve merkezde görev yapan sağlık personellerimiz tarafından, Bartın Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına yönelik “Mobil Sigara Bırakma Hizmeti” kapsamında yerinde poliklinik hizmeti verildi. Bu doğrultuda çalışanların karbonmonoksit ölçümleri yapılarak bireylerin bağımlılık düzeylerini somut verilerle görmeleri sağlandı. Ayrıca elde edilen veriler doğrultusunda gerekli bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuldu.

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise

’’Sigaranın başta kalp ve damar hastalıkları, çeşitli kanser türleri ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına bir kez daha dikkat çekiyor; sigara kullanan vatandaşlarımızı sigarayı bırakmaya davet ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü olarak ilimizde hizmet veren tüm sigara bırakma polikliniklerimizle bu süreçte vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz’’ denildi.

Saha çalışmaları kapsamında sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekilerek, profesyonel destek mekanizmaları hakkında kapsamlı rehberlik sağlanan hizmete erkeklerden daha çok kadın işçilerin ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin