Güneş, “1 yıl içerisinde ayağa kaldıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Mart, 2023 21:42 tarihinde yayınlandı
0
0

Güneş, “1 yıl içerisinde ayağa kaldıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Güneş, 6 Şubat 2023 tarihinin hafızalarda ‘asrın felaketi’ olarak kazındığını belirterek, “Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi doğrudan birçok ilimizi dolaylı olarak etkileyen bu depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına sabırlar diliyorum. Depremzede kardeşlerimize metanet, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum. Acımız büyüktür ve tarifsizdir” dedi.

Deprem sonrasında TBMM üyeleri olarak bölgede olmaya, depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermeye, onların acılarını paylaşmaya gayret ettiklerini ifade eden Güneş, “Birçok acı ve tasaya birlikte şahit olduk. Öncelikle gerek depremin etkilediği bölgenin genişliği gerekse çetin kış şartları ilk etapta çalışmaları zorlaştırmış olsa da deprem anından itibaren devletimiz tüm kurumlarıyla milletimize hizmet için canhıraş bir şekilde çalışmıştır. Arama kurtarmadan destek, yardım ve güvenliğe, yaralıların sevkinden yardımların ulaştırılmasına kadar polisiyle, askeriyle, jandarmasıyla, tüm güvenlik güçleriyle seferber olmuştur. Aziz milletimiz yaşanan bu felaket karşısında birlik olmuş, herkes gücü nispetinde depremzede kardeşlerimize yardım etmiştir ve etmeye de devam etmektedir” diye konuştu.
“Devlet ve millet el ele vererek, 85 milyon tek yürek olarak yaralarımızı saracağız” diyen Güneş, “Acılarımızı birlikte dindireceğiz. Yerine getiremeyeceğimiz tek şey giden canlarımızdır. Onlar; Rahmanın emanetinde, manevi şehitlerimizdir. Şimdi yapılması gereken, gücümüzü hayatta kalan kardeşlerimize çevirmek, onların dertlerine derman, yaralarına merhem olmaktır. Daha önce Van, Bingöl, İzmir depremlerinde, Manavgat ve Muğla yangınlarında, Kastamonu sel felaketinde olduğu gibi, nasıl şehirlerimizi inşa ve ihya ettiysek Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman başta olmak üzere depremden etkilenen bütün illerimizin yöresel mimari özelliklerine dikkat ederek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 1 yıl içerisinde konutlarıyla, sanayisiyle, tarımıyla ayağa kaldıracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
2222 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Mart, 2026 13:19 tarihinde yayınlandı
0
0

İL GENEL MECLİSİ KOLTUĞUNA 3 ADAY!

Karabük İl Genel Meclisi’nde 1 Nisan’da yapılacak başkanlık seçimi öncesi AK Parti’de üç adaylı tablo konuşuluyor. 17 üyenin oy kullanacağı seçimde kritik rol, İl Başkanı Ferhat Salt’ın elinde bulunuyor.

Karabük İl Genel Meclisi’nde başkanlık yarışı 1 Nisan’da yapılacak seçimle netleşecek. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olması beklenirken, aynı partiden iki ismin daha adaylığı gündemde. 11 AK Partili üye arasında oyların bölünme ihtimali, gözleri MHP ve CHP’nin 6 üyesine çevirdi. Seçimde anahtar rolün AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt’a ait olduğu belirtiliyor.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından oluşan Karabük İl Genel Meclisi, 17 üyesinin kendi arasında yaptığı seçimle başkanlık koltuğuna Ahmet Sözen’i getirmişti. Ancak şimdi gözler, 1 Nisan 2026’da yapılacak yeni başkanlık seçimine çevrildi. Uzun yıllardır meclisi yöneten Sözen’in koltuğunu koruyup koruyamayacağı merak konusu.

ÜÇ ADAYLI TABLO

AK Parti cephesinde hareketli saatler yaşanıyor. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, Yenice İl Genel Meclis Üyesi Ertan Mısırlı ile Merkez ilçe  İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Okan Kirman’ın da başkanlık için yarışacağı konuşuluyor. Her üç isim de AK Partili üyelerden oluşuyor. Ahmet  Sözen Safranbolu, Ahmet Okan Kirman Merkez, Ertan Mısırlı ise Yenice ilçesinden seçilmiş durumda.

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Parti içinde mevcut başkanla devam edilip edilmeyeceği ya da yeni bir isim üzerinde uzlaşı sağlanıp sağlanmayacağı henüz netlik kazanmış değil. AK Parti’nin 11 il genel meclis üyesi arasında yapılması beklenen ön seçim ihtimali kulislerde konuşulsa da, seçime sadece bir hafta kala belirsizliğin devam etmesi dikkat çekiyor. Bu süreçte en kritik rolün AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’a ait olduğu değerlendiriliyor.

DENKLEMDE 6 OY KRİTİK ROLDE

Karabük İl Genel Meclisi, toplam 17 üyeden oluşuyor. AK Parti’nin 11, MHP’nin 4, CHP’nin ise 2 üyesi bulunuyor. Sayısal üstünlük AK Parti’de olmasına rağmen, aynı partiden üç adayın çıkması halinde oyların bölünmesi durumunda MHP ve CHP’nin toplam 6 oyunun seçimin kaderini belirleyebileceği ifade ediliyor.

Seçim, meclis üyelerinin kendi arasında kapalı oy ve açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilecek. Gözler, 1 Nisan’da yapılacak seçim öncesinde özellikle AK Parti cephesinden yapılacak açıklamalara çevrilmiş durumda.

Bizi sosyal medyadan takip edin