Reklam
Reklam

Gümüşhane’de yarım kalan cami inşaatı nedeniyle tarihi kilisede namaz kılan köy halkı destek bekliyor

gumushanede yarim kalan cami insaati nedeniyle tarihi kilisede namaz kilan koy halki destek bekliyor I6MbbxD5 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki bir köyde yıllar önce başlanan cami inşaatının maddi sorunlar nedeniyle tamamlanamaması nedeniyle tek odalı tarihi kiliseden camiye çevrilen bina içerisinde namaz kılmak zorunda kalan köy halkı camilerinin bitirilmesi için destek bekliyor.

Torul ilçesi Güvemli Köyü sakinleri, köylerinde bulunan ve kiliseden camiye çevrilen tek odalı binanın kendilerine yetmemesi nedeniyle 2018 yılında cami inşaatına başladı. Tamamen köylülerin imece usulüyle kendi imkânları doğrultusunda yapımına başladığı caminin inşaatı ise maddi yetersizlikler nedeniyle durdu. Kiliseden camiye çevrilen ve tek odalı olması nedeniyle cami cemaatinin yoğun olduğu zamanlarda ihtiyaca karşılık vermeyen bina içerisinde ibadetlerini yerine getiremeyen köy sakinleri, camilerinin tamamlanabilmesi için hayırseverlerden destek istedi.

“Kiliseden dönme camide namazlarımızı kılıyoruz”

Maddi sorunlar nedeniyle cami inşaatının uzun süredir devam etmediğini anlatan Güvemli Köyü muhtarı Zeki Aksu, “Biz bu caminin yapımına 2018 yılında başladık, bizim şu anda kullandığımız cami kiliseden dönme. İmam evimiz yok, şadırvan ve diğer ihtiyaçları için yer yoktu. Bunların hepsini bir çatı altına almak için bir proje başlattık. Köylünün çabasıyla bu güne geldik. Fakat artık durumlar el vermiyor. Şu an yarıda kaldı. Elimizde maddi imkânlar yok. Kiliseden dönme bir camide namazlarımızı kılıyoruz fakat yetmiyor. Yardımseverler yardım ederlerse biz camimizi tamamlamak istiyoruz” dedi.

“İnsanlar pazarda sattıkları ürünlerin parasını camiye bağışlıyor”

Köy halkının caminin yapılması için her şeyi yaptıklarını ancak güçlerinin tükendiğini ifade eden Minare ustası Hasan Yazıcı, “Biz bir ay önce buraya geldik, minareyi yapmaya başladık. Tabi biz işimize başlamadan maddi imkânlarının olmadığını söylediler, biz bunu göze alarak bu işe başladık. Gördüm ki burada muhtar çok zorlanıyor, köy halkı da camiye çok düşkün. Bu köyün herhangi bir geliri yok. Vatandaş kendi yetiştirdiği fasulyeleri pazarda satıp elde ettiği parayı gelip cami yapılsın diye muhtara veriyor. Bu inşaatı bugüne kadar getirdiler ancak bundan sonrası çok zor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Özgür Özel Senaryosu Dengeleri Değiştiriyor Ankara Kulisleri Hareketlendi

0da8303f 5417 4b0d b1a4 b872f83d4eb2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
18 Haziran, 2026 10:03 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

SONAR Araştırma’nın Mayıs 2026 tarihli “Türkiye’nin Tercihleri” anketi siyaset gündemine damga vurdu. Araştırmada seçmene iki farklı genel seçim senaryosu sunulurken, ortaya çıkan sonuçlar siyasi dengelerin nasıl değişebileceğine dair dikkat çekici veriler ortaya koydu.

Anketin en çok konuşulan bölümü, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yeni bir siyasi parti kurarak seçime girmesi ihtimali üzerine hazırlanan senaryo oldu. Katılımcıların bu varsayım üzerinden verdiği yanıtlara göre, Özgür Özel liderliğindeki yeni parti yüzde 32,7 oy oranıyla birinci sırada yer aldı. Bu senaryoda AK Parti yüzde 27,1 ile ikinci sıraya gerilerken, CHP’nin oy oranının yüzde 6,4’e düşmesi dikkat çekti.

Özgür Özel’in yeni parti kurduğu senaryoda oy dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

  • Özgür Özel’in Yeni Partisi: %32,7
  • AK Parti: %27,1
  • MHP: %8,8
  • DEM Parti: %8,3
  • İYİ Parti: %8,2
  • CHP: %6,4
  • Zafer Partisi: %2,5
  • Anahtar Parti: %2,1
  • Yeniden Refah Partisi: %1,1
  • Büyük Birlik Partisi: %1,0
  • Diğer: %1,8

Araştırmanın ikinci bölümünde ise seçmene, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olduğu mevcut siyasi tablo üzerinden tercihleri soruldu. Bu senaryoda AK Parti yüzde 30,3 oy oranıyla ilk sırada yer alırken, CHP yüzde 13,1 ile ikinci sıraya yerleşti. DEM Parti ve İYİ Parti’nin CHP’ye oldukça yakın oranlara ulaşması dikkat çekti.

graf

Mevcut durum senaryosunda ortaya çıkan oy oranları ise şöyle:

  • AK Parti: %30,3
  • CHP: %13,1
  • DEM Parti: %13,0
  • İYİ Parti: %12,7
  • MHP: %10,7
  • Zafer Partisi: %5,6
  • Anahtar Parti: %4,4
  • TİP: %2,7
  • Yeniden Refah Partisi: %1,3
  • Büyük Birlik Partisi: %1,2
  • Diğer: %5,0

Anket sonuçları, CHP içindeki liderlik ve değişim tartışmalarının seçmen davranışları üzerindeki olası etkilerini ortaya koyarken, Ankara kulislerinde de geniş yankı uyandırdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin