blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Gümüşhane’de yaban keçileri sürü halinde görüntülendi

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Pirahmet köyü kırsalında köylülerin büyük bir ihtimamla koruduğu yaban keçileri sürü halinde dere kenarına inip su içtikten sonra cep telefonu kamerasına yansıdı. Yavrularıyla birlikte yaklaşık 60 bireylik sürünün o anları tabiatın eşsiz hoşluklarını bir defa daha gözler önüne serdi.
Gümüşhane doğal mirasının değerli bir kesimi olarak kabul edilen yaban keçilerinin sayısı hem toplumsal hassaslığın artması hem de kaçak avla ağır ve faal çaba sonucu sayıları 3 bini aşarken “Gümüşhane dağlarının süsü” olarak kabul edilen ve kayaların usta tırmanıcısı olan yaban keçileri sık sık kameralara takılmaya devam ediyor.
Sarp ve yüksek kayalıklarda hayatlarını sürdüren, zarafeti, asaleti ve masumiyetiyle gören herkesi etkileyen yaban keçileri yılın her mevsimi Gümüşhane’de kah dağ başında kah köy yolunda kah da kent merkezinde sık sık vatandaşların karşısına çıkıyor.
Türkiye’de yaban keçilerinin en rahat gözlenebildiği kentlerin başında gelen ve “Dikkat! Yaban keçisi çıkabilir” telaffuzunun sıkça dillendirildiği kent olarak bilinen Gümüşhane’de son olarak Pirahmet köyünde yavrularıyla birlikte sayıları 60’a yaklaşan yaban keçilerinin büyük gürültüyle taşları düşürerek dere kenarına indiğini fark eden Hamza Eralp Meydan, o anlara çocuklarıyla birlikte tanıklık ederek karşılaştıkları görüntü karşısında şaşkınlık ve memnunluk yaşadı.
O anları anlatan Meydan, “Çocukları köyde kaydırmaya getirmiştim. Taşların yuvarlandığını duyunca çocuklar yanımda olduğundan evvel yabani hayvan olabilir diye çekindim, kurt ya da ayı sandım. Daha sonra sesin dağdan geldiğini fark ettim ve keçileri gördüm. Evvel birkaç tanesi indi, akabinde büyük bir küme su içmeye geldi. Tabiatın korunmuş olması, insanların bu canlılara ziyan vermemesi çok sevindirici. Dünya onların dünyası, bizden evvel de vardılar. Bu, sahiden memnunluk verici bir tecrübe oldu” dedi.
Pirahmet köyü sakinlerinin uzun yıllardır bilhassa yaban keçilerini muhafaza konusundaki hassasiyetinin bilindiğini kaydeden Meydan, “Köyümüzde uzun yıllardan beri var olan yaban keçileri köylülerimiz tarafından ihtimamla korunuyor. Keçiler birtakım vakitlerde köyün içine kadar da korkmadan geliyor. Bu durum bölgede yaban keçilerinin de inançlı bir formda yaşamalarını sağlıyor” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Otomobile çarpmamak için manevra yapan motosiklet devrildi: 1 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde otomobile çarpmamak için manevra yapan motosiklet devrildi. Yaşanan kazada devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı.
Kaza, Alaplı Aydınlık caddesi yolundaki meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yeni Siteler Aydınlık caddesi yolundan ilerleyen M.A. idaresindeki 67 AEP 633 plakalı motosiklet, yan yoldan çıkan bir otomobile çarpmamak için manevra yaptığı sırada kaldırıma çıktı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü M.A,isimli sürücüyü gören çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye 112 ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı sürücüyü ambulans ile Alaplı Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.
Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin