Gümüşhane’de Süper Ay göz kamaştırdı
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2024 08:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Gümüşhane’de Süper Ay göz kamaştırdı

Gümüşhane’de karanlık gökyüzü altında "Mersinbalığı Ayı" olarak adlandırılan etkileyici Süper Ay manzarası fotoğraf sanatçılarını ve gökyüzü meraklılarını mest etti.
Normalde olduğundan yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak olan bu ay, kentin ışık almayan bölgelerinde gökyüzünde adeta bir güneş gibi doğdu.
Bulutların arasından süzülen Süper Ay’ın güçlü hüzmeleri çıplak gözle dahi görülürken, o sırada bulutların oluşturduğu dua eden çocuk figürü dikkat çekti.
Gümüşhane’deki fotoğraf sanatçıları da bu nadir gökyüzü olayını kaçırmadı. Dörtkonak köyü yaylasına giderek dron yardımıyla gerçekleştirdikleri ışıkla boyama ve uzun pozlama teknikleriyle Süper Ay’ı etkileyici karelere dönüştüren fotoğrafçılar gökyüzünde oluşan bu etkileyici manzarayı izledi.
Fotoğrafçılar Gümüşhane’nin sessiz ve karanlık doğasında bir masal gibi iz bırakan Süper Ay’ın güzelliğini fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirdi.
“Mersinbalığı Ayı" terimi Kuzey Amerika’daki yerli halklar tarafından mersin balıklarının nehirlerde daha sık görüldüğü zamana denk gelen dolunay verilen isim olarak bilinirken Süper Ay da Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu zamanlarda gerçekleşen dolunay durumuna verilen isim.

Üniversite öğrencileri kampüsü kuş yuvaları ile donattı
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Üniversite öğrencileri kampüsü kuş yuvaları ile donattı

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri tarafından etasarlanan kuş yuvaları, yerleşke içerisindeki ağaçlara yerleştirildi.
Kastamonu Üniversitesi’nin ortak seçmeli derslerinden biri olan "Eğitici Ahşap Oyuncaklar" dersi çerçevesinde, farklı fakülte ve kısımlardan öğrenciler, Dr. Öğretim Üyesi Aysun Cet Aktürk rehberliğinde Ahşap Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında merkez vazifelileri, merkezin sahip olduğu aletlerin kullanım alanları ve üretilen eserler hakkında bilgilendirme yaptı. Ardından, Orman Fakültesi Orman Sanayi Mühendisliği Kısmı Odun Mekaniği ve Teknolojisi Anabilim Kısmı öğretim üyesi ve Merkez Müdürü Doç. Dr. Önder Tor’un rehberliğinde öğrenciler, küçük kümeler halinde çalışarak kuş yuvaları tasarladı.
Yaklaşık üç saat süren çalışmada, öğrenciler öğretici bir ortamda fikirlerini somut dizaynlara dönüştürdü.
Tasarlanan kuş yuvaları, üniversite yerleşkesi içerisindeki ağaçlara yerleştirildi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.