Gümüşhane’de Süper Ay göz kamaştırdı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2024 08:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Gümüşhane’de Süper Ay göz kamaştırdı

Gümüşhane’de karanlık gökyüzü altında “Mersinbalığı Ayı” olarak adlandırılan etkileyici Süper Ay manzarası fotoğraf sanatçıları ve gökyüzü meraklılarını mest etti.

Normalde olduğundan yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak olan bu ay, kentin ışık almayan bölgelerinde gökyüzünde adeta bir güneş gibi doğdu.
Bulutların arasından süzülen Süper Ay’ın güçlü hüzmeleri çıplak gözle dahi görülürken, o sırada bulutların oluşturduğu dua eden çocuk figürü dikkat çekti.
Gümüşhane’deki fotoğraf sanatçıları da bu nadir gökyüzü olayını kaçırmadı. Dörtkonak köyü yaylasına giderek dron yardımıyla gerçekleştirdikleri ışıkla boyama ve uzun pozlama teknikleriyle Süper Ay’ı etkileyici karelere dönüştüren fotoğrafçılar gökyüzünde oluşan bu etkileyici manzarayı izledi.
Fotoğrafçılar Gümüşhane’nin sessiz ve karanlık doğasında bir masal gibi iz bırakan Süper Ay’ın güzelliğini fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirdi.
“Mersinbalığı Ayı” terimi Kuzey Amerika’daki yerli halklar tarafından mersin balıklarının nehirlerde daha sık görüldüğü zamana denk gelen dolunay verilen isim olarak bilinirken Süper Ay da Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu zamanlarda gerçekleşen dolunay durumuna verilen isim.

Bizi sosyal medyadan takip edin
is arkadasini bicaklayarak oldurdu bjuH8X8s
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

İş arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

Samsun’da bir iş yerinde iki çalışan arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti.

Olay, Atakum ilçesi Yenimahalle Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aynı restoranda çalışan Eren Bakır (31) ile Haşim Y. (22) arasında gündüz saatlerinde iş yerinde küfürleşmeden kaynaklı tartışma yaşandı. Akşam saatlerinde tekrar karşılaşan ikili arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Haşim Y., Eren Bakır’ı bıçakla ağır yaraladı.

Ağır yaralanan Eren Bakır kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından şüpheli, suç aleti bıçakla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin