Gümüşhane’nin Köse ilçesinde bir okulun bahçesine kadar inen ayı, okulun güvenlik kameralarına yakalandı.
Gümüşhane ve ilçelerinde son günlerde yerleşim merkezlerine yakın bölgelerde ve otoyollarda görülen ayılar bu kez Köse ilçesinde ortaya çıktı. Yolunu kaybeden bir ayı bu kez ilçenin Fatih Mahallesi’nde bulunan Köse 60. Yıl Ortaokulu’nun bahçesinde görüldü. Gece saatlerinde yiyecek aramak için ilçe merkezine inen ve okulun bahçesindeyken güvenlik kameralarına yakalandı. Okulun bahçesinden yürüyerek geçen ayı bir süre sonra gözden kayboldu.
Öte yandan geçen günlerde yine Gümüşhane’de otoyolda bir arabadan kaçan ayı da vatandaşların cep telefonu kamerasına yansırken, yolcuların ayıya bağırışları renkli görüntüler oluşturdu.
Gümüşhane’de okul bahçesine giren ayı kameralara yakalandı
KBÜ Akademisyenlerinden Özbekistan’da akademik iş birliği temasları
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı, AI Healthcare Hackathon 2026 kapsamında Özbekistan’da akademik temaslarda bulundu.
Program kapsamında Alfraganus Üniversitesini ziyaret eden heyet, uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Safakhanov Berdiyor Bakhtiyorovich ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyaret çerçevesinde akademisyenlere üniversite yerleşkesi gezdirilerek akademik ve fiziki imkânlar hakkında yerinde bilgi verildi.
Heyet daha sonra Yazılım Mühendisliği Bölümü’nü ziyaret ederek öğrencilere Karabük Üniversitesinin akademik yapısını, uluslararası fırsatlarını ve sunduğu imkânları tanıttı. KBÜ’ye yoğun ilgi gösteren öğrenciler, özellikle burs olanakları ve lisansüstü eğitim programları hakkında detaylı bilgi aldı.
Program kapsamında Arş. Gör. Elif Dorukbaşı “Biyomedikal Zaman Serilerinde Büyük Dil Modelleri”, Arş. Gör. Kadriye Öz ise “Fotovoltaik Panellerde Optimizasyon” başlıklı sunumlarını gerçekleştirerek bilimsel çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Ziyaretlerin ikinci durağında University of Management and Future Technologies ile temaslarda bulunan heyet, KBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur’un katılımıyla, Musametov Bahodir Erkinbayevich rehberliğinde üniversite yerleşkesini gezerek kurumun akademik ve fiziki imkânlarını yerinde inceledi. Ardından Rektör Makhmudov Mukhammadismoil Mukhitdinovich başkanlığındaki heyetle gerçekleştirilen toplantıda iki üniversite arasında karşılıklı tanıtımlar yapıldı.
Görüşmede üniversitelerin gelecek vizyonları ele alınırken, özellikle Bilgisayar Mühendisliği alanında geliştirilebilecek iş birliği imkânları değerlendirildi. Toplantı, akademik iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik iyi niyet temennileriyle sona erdi.

