Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ekim, 2023 12:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’de fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi

Gümüşhane’de Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında son olarak yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşe Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, eşi Sema Tanrısever ve çocuklarıyla Belediye Başkanı Ercan Çimen de katıldı.
Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği fener alayı yürüyüşüne katılanlar marşlar eşliğinde ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle Atatürk Parkı’na kadar yürüdü.
Burada sona eren yürüyüşün ardından vatandaşlar, kent protokolü, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanlarının, siyasi partilerin ve STK temsilcilerinin katılımıyla resepsiyon düzenlendi.
Resepsiyonda Atatürk Parkını hınca hınç dolduran vatandaşlara seslenen Vali Alper Tanrısever, “Büyük çilelerle, büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz 100. Yılında çok daha güçlü birlik ve beraberlik içerisinde inşallah nice 100 yıllara yelken açmıştır. Bu 100 yıl içerisinde emperyalist güçlerin bizi kanla ve savaşla yıkamadığını anladıktan sonra bizim başımıza kötü badireler açmış lakin Türk milleti birlik ve beraberliği sayesinde bu badirelerin tamamının üstesinden gelmeyi başarmıştır. Şu tabloyu gördükten sonra bizi hiçbir gücün sindiremeyeceğini tüm cihana ilan ediyoruz. Son yıllarda kaybetmeye yüz tuttuğumuz hasretlerden bir tanesi de şükürdür, şükretmeyi maalesef unutuyoruz. Bugün bu coğrafyada çevremizdeki ülkelere baktığımız zaman böyle bir ecdada, böyle bir lidere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. O cenabı Allah’ın bize bir lütfu, o cenabı Allah’ın Türk milletine muhterem bir hediyesidir” diye konuştu.
Etkinliğin sonunda “Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlu olsun” yazılı dev pasta davetliler tarafından kesilerek vatandaşlara ikram edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Çorum’da otomobil ile motokuryenin çarpıştığı kazada bir sürücü yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Binevler Kavşağı’ndaki trafik ışıklarında T.K. yönetimindeki otomobil ile E.S. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü yola savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazanın ardından her iki araçta da maddi hasar oluştu. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin