blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Temmuz, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Gümüşhane’de anma tırmanışına sis ve çığ riski engeli

Gümüşhane’de 5 yıl evvel vefat eden Muharrem Ateş anısına düzenlenen Acembol Tepe tırmanışı sis ve çığ riski nedeniyle tepe yapılamadan tamamlandı.
Gümüşhane’de kayaktan dağcılığa, bilek güreşinden bilardoya kadar birçok spor branşında spor yapan, sportmen yetiştiren, ulusal ve memleketler arası karşılaşmalarda dereceleri olan Muharrem Ateş, vefatının 5.yılında Gümüşhane Dağcılık, Tabiat Sporları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜDAK) tarafından gerçekleştirilen tepe tırmanışıyla anıldı.
31 Ağustos 2020 tarihinde geçirdiği rahatsızlık sonucu 50 yaşında hayata gözlerini yuman Ateş için GÜDAK tarafından daha evvel tekraren tırmandığı Acembol Doruğunda anma tırmanışı düzenlendi.
Torul ilçesine bağlı Gümüştuğ köyünün 2 bin 475 metre yüksekliğindeki Yılanlı Yaylası’na kadar araçlarla ulaşan 20 sportmen, buradan başlayan yürüyüşlerinde yaklaşık 3 bin metre rakıma kadar ilerledi.
Ancak, yürüyüşün en kritik evresine gelindiğinde tabiatın şiddetli kuralları devreye girdi. Acembol Zirvesi’ne çıkan güçlü kaya geçidinde ağır kar kütleleri ve görüş aralığını sıfıra indiren sis, tırmanışı imkansız hale getirdi.
Güvenlik gerekçesiyle 3 bin 250 metre rakımlı Acembol Zirvesi’ne tırmanış iptal edilerek sportmenler Acembol Gölleri’ni kuşbakışı gören bu noktadan geri dönmek zorunda kaldı.
Yaklaşık 3 bin metre yükseklikten Acembol Gölleri’nin büyüleyici görüntüsünü sis perdesi altından izleyen atletler, soğuk havaya karşın tabiatın sunduğu eşsiz hoşlukların tadını çıkardı.
Toplamda 9 kilometrelik parkuru tamamlayan takım, tepeye ulaşamasalar da manalı bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Etkinlik sorumlusu Ahmet Yıldız, Gümüşhane GÜDAK takımı olarak Acembol Vadisinde merhum Muharrem Ateş anısına hoş bir yürüyüş yaptıklarını belirterek, "Yürüyüşümüz boyunca siz ve tabiatın bize sunmuş olduğu en âlâ görünümler içerisinde çok hoş bir formda seyahatimizi tamamladık. 20 bireydik. Her bir ferdimiz çok hoş bir biçimde yürüdük. Tabiatta kısmen siste hafif üşümüş olabiliriz. Lakin bu tabiat sevinciyle birlikte mükemmel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Herkesi tabiata davet ediyoruz" dedi.
Sporculardan Seda Çalışkan ise "Bugün GÜDAK ile Gümüştuğ köyü Yılanlı Yaylası üzerinden Acembol Vadisi’ne geldik. Her seyahat özeldir lakin bugün Muharrem Ateş anısına yürüdük. Daha bir manalı bir yürüyüş oldu. Yürüyüşümüz boyunca sis ve soğuk hava bize eşlik etti. Fakat görüntü harikaydı. Gölleri izlemek için arkadaşlarla biraz daha yükseğe çıkıp göllerin görünümünü izledik. Her seyahat hoştur, herkesi bekleriz" diye konuştu.
İlk kere GÜDAK’la tabiat yürüyüşüne katılan Orhan Kalyoncu da "Bugün birinci kez GÜDAK’la tabiat yürüyüşü yaptım. Çok şad kaldım. Bu aktifliğini düzenleyen herkese teşekkür ederim. Birinci başta Yılanlı yaylasından dağların eteğinde yürüdük. Karlarda kaydık, çiçeklerimizi topladık. Bizim için çok hoş bir aktiflik oldu. Tabiatta kalın, hayatta kalın" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Kasım, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TFF 3. Lig: 1926 Bulancakspor: 1 – Yozgat Belediyesi Bozokspor: 5

TFF 3. Lig 3. Küme 11. hafta maçında 1926 Bulancakspor, meskeninde karşılaştığı Yozgat Belediyesi Bozokspor’a 5-1’lik skorla mağlup oldu.

Stat: Bulancak İlçe
Hakemler: Ramazan Haymana, Okan Delier, Furkan Çakır
1926 Bulancakspor: Umut, Selman Faruk, Hüseyin Can, Enes, Görkem, Zafer, Abdullah (Talha dk. 60), Seymen, Mustafa (Mertkan dk. 70), Yakup (Tarık dk. 84), Hakan
Yozgat Belediyesi Bozokspor: Eren, Furkan, Oktay, Adnan, Metin, Ömer Mert, Yusuf, Muhammed Mustafa (Baraa dk. 70), Hasan (Alihan dk. 61), Mert (Çağatay Furkan dk. 87), Mustafa Tahir
Goller: Seymen Yağmur (dk. 56) (1926 Bulancakspor), Yusuf İnci (dk. 24), Mert Çayır (dk. 43), Mustafa Tahir Babaoğlu (dk. 52, dk. 90+2 pen.), Mert Çayır (dk. 77) (Yozgat Belediyesi Bozokspor),
Sarı kartlar: Seymen Yağmur, Umut Kaya (1926 Bulancakspor) Metin Nilifırka, Eren Karataş, Adnan Aktaş (Yozgat Belediyesi Bozokspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin