karabuk
İmsak 06:03
Güneş 07:28
Öğle 13:08
İkindi 16:08
Akşam 18:38
Yatsı 19:58
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ağustos, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Gümüşhane yaylalarında kaçak yapıların yıkımı kararlılıkla sürüyor

Gümüşhane’de yaylalardaki kaçak yapılaşmaya yönelik yıkım süreçleri sürüyor. Vilayet Encümeni kararına istinaden evvelki gün başlayan yıkımlarla, tabiatın korunması ve mera kanununa uygun bir sürdürülebilir kullanım hedefleniyor.
Türkiye’nin en çok yaylaya sahip ili olan Gümüşhane’nin eşsiz doğal hoşluklarına sahip yaylalarındaki kaçak yapılarla uğraş sürat kesmeden devam ediyor. Valilik koordinesinde yürütülen yıkım çalışmaları, doğayı müdafaa ve imar nizamını sağlama gayesini taşıyor.
Doğal zenginlikleri ve eşsiz görüntüleriyle ünlü yaylalarda yasa dışı yapılaşmaya karşı yürütülen kararlı çaba sürüyor. Vilayet Encümeni’nin 1 Temmuz’da aldığı karar doğrultusunda; Çorak Köyü’ne bağlı Karabina Yaylası, Kayabaşı Köyü’nün Yeni Yayla (Kavras) mevkii ile başka yayla bölgelerinde tespit edilen 38 kaçak yapı, yıkım sürecine tabi tutuluyor. Bu kapsamda 18 konteyner, 16 betonarme ve yığma yapı, 3 bungalov ve 1 baraka olmak üzere farklı tipteki kaçak yapılar için yıkım süreçleri devam ediyor.
İl Özel Yönetimi gruplarınca gerçekleştirilen yıkım çalışmaları bölgenin ekolojik istikrarını muhafaza ve yayla kültürünü yaşatma maksadı doğrultusunda yapılırken, yapı sahiplerine tebligat yapılmasının akabinde evvelki gün Jandarma takımlarının aldığı güvenlik önlemlerinin akabinde Vilayet Özel Yönetimine ilişkin iş makineleri yıkım çalışmaları başlatmıştı.
Taşköprü yaylasının çabucak yanı başında Kayabaşı Köyü sonlarındaki Yeni Yayla’da bugün devam eden çalışmalarda çok sayıda kaçak yapı iş makineleri tarafından yıkıldı.
Yıkımın akabinde 3091 sayılı Kanun ve 4342 sayılı Mera Kanunu kapsamında, idari ve isimli yaptırımlar uygulanacağı öğrenildi.
Kaçak yapıların hem görsel kirliliğe neden olduğu hem de doğal su kaynaklarına, bitki örtüsüne ve yaban hayatına ziyan vererek ekolojik dengeyi tehdit ettiğini kaydeden yetkililer yıkım faaliyetlerinin yalnızca türel bir mecburilik değil tıpkı vakitte Gümüşhane’nin geleceği için atılmış kritik bir adım olarak değerlendirildiğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Öğrenciler marşla girdi, mehterle karşılandı

Düzce’de Ramazan ayı nedeniyle sahura kadar açık olan Sabiha Ulusoy Kütüphanesi, farklı bir sürprize ev sahipliği yaptı. İki yıldır iftar sonrası kendi aralarında mehter marşı çalarak toplu halde kütüphaneye giren öğrenciler, bu kez karşılarında Düzce Belediyesi Mehteran takımını bulunca hayret ettiler.
Düzce Belediyesi tarafından Sabiha Ulusoy Kütüphanesi’ni kullanan öğrencilere Mehteran takımı ile sürpriz hazırlandı. İftar sonrasında mehter ekibi öğrencilerden önce kütüphane içerisinde konuşlandı. İftarın ardından her zamanki gibi marş açarak coşkulu şekilde kütüphaneye yönelen öğrenciler, içeri girdiklerinde canlı mehter marşıyla karşılandı.
Marşların kütüphane içerisinde yankılanmasıyla öğrenciler büyük sürpriz ve heyecan yaşadı. Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde karşılanan mehter gösterisi, Ramazan akşamına unutulmaz bir atmosfer kattı.
Düzce Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Burçin Sarıcan, gençlerin oluşturduğu bu güzel geleneğe kayıtsız kalmak istemediklerini belirterek, öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve Ramazan coşkusunu paylaşmak amacıyla böyle bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti.

"Böyle bir sürpriz beklemiyorduk"
Sürpriz karşısında hem şaşıran hem de mutlu olan öğrenciler, etkinlik için Düzce Belediyesi’ne teşekkür ederek; "Biz kütüphaneye mehteran marşı ile giriş yapıyorduk. Bunu bir gelenek haline getirmiştik. Bu akşam böyle bir sürpriz beklemiyorduk. İlk önce hoparlörden mehter marşı çaldığını sandık. Ancak daha sonra Düzce Belediyesi’nin mehteran ekibini görünce çok şaşırdık ve gururlandık. Bize çok güzel bir sürpriz ve anı oldu. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin