blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane UMKE’den gerçeği aratmayan tatbikat

Gümüşhane’de Ulusal Medikal Kurtarma Takımları (UMKE) tarafından gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Takımlar 3 aracın karıştığı trafik kazasını mevzu alan tatbikatta 9 yaralıya müdahale etti.
AFAD ve İl Emniyet Müdürlüğü gruplarının de takviye verdiği tatbikatta senaryo gereği yaşanan çoklu sıkışmalı trafik kazası, gerçek bir operasyonu aratmayacak ayrıntılarla kurgulandı.
İhbar üzerine süratle olay yerine ulaşan UMKE takımları, yaralılara birinci müdahaleyi kaza mahalinde yaptı. Akabinde titizlikle hazırlanan sahra hastanesine nakledilen yaralılar, burada daha kapsamlı bir değerlendirmeye tabi tutuldu.
Toplam 40 işçinin misyon aldığı tatbikatta, AFAD takımları tarafından araçlardan çıkarılan sıkışmış yaralılara da UMKE takımları tarafından başarılı bir biçimde müdahale edildi.
Yıl boyunca alınan ağır eğitimlerin meyvesi olarak gerçekleşen tatbikatta senaryo gereği yaralı rolleri üstlenen Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin performansları ise usta oyunculara taş çıkardı. Öğrenciler gerçekçi makyajları ve etkileyici oyunculuklarıyla tatbikatın inandırıcılığını arttırdı.

"Sürekli hazırlıklı olmak zorundayız"
UMKE takımlarının tatbikatını yerinde izleyen İl Sağlık Müdürlüğü Sıhhat Hizmetleri Lideri Dr. Emre Karataş, yaptığı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü olarak afet durumlarına, acil durumlara karşı daima hazırlıklı olmak durumunda olduklarını söyledi.
Bu hazırlıklar kapsamında da belirli aralıklarla bu biçimde tatbikatlar düzenlediklerini kaydeden Karataş, "Bugün de burada UMKE tatbikatı planladık. Bilhassa son aylarda ve yaz mühletince vilayetimizde olsun, bölgemizde olsun trafik kazalarının artış gösterdiğini gördüğümüzden ötürü trafik kazası bahisli bir tatbikat düzenledik. Yaklaşık 40 sıhhat işçimiz katıldı tatbikatımıza. Kazaya karışan 3 araç ve 9 yaralımız mevcut. 40 çalışanımızın de iştirakiyle tatbikatımızı gerçekleştirdik. UMKE ve 112 çalışanımız aracılığıyla kazadan çıkartılan 9 yaralımız UMKE’nin kurmuş olduğu acil ünitesine getirilerek birinci müdahaleleri yapılıp daha sonra hastaneye gereksinimi olanları da 112 aracılığıyla hastanelere naklini gerçekleştirdik. Bizim için verimli bir tatbikat oldu. Emeği geçen Vilayet Sıhhat Müdürlüğümüze bağlı UMKE ünitemize, 112 ünitemize, Vilayet Emniyet Müdürlüğü’ne, AFAD’a ve Gümüşhane Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Personelin her türlü aksiliğe karşı tatbikatlar sayesinde hazırlıklı olduklarını lisana getiren Karataş, "Hazırlıklı ve dinç olmak bu olaylar karşısında bilhassa bizim için çok kıymetli. Çalışanımız daima etkin olarak alanda yer alıyor. Tatbikatlarımızda muhakkak aralıklarla gerçekleştiriyoruz. Bu tatbikatları daima gerçekleştirdiğimiz için de her türlü olaya karşı hazır halde oluyoruz" tabirlerini kullandı.

"En sıkıntı vakitlerde orada olmak zorundayız"
Gümüşhane UMKE sorumlusu Sevinç Öztürk ise UMKE’nin insanların en güç vaktinde orada olan bir kuruluş olduğunu belirterek, "Birçok paydaş kurumumuz var. Daima birlikte çalışıyoruz. Lakin bizim öteki kurumlardan ayrılan tek tarafımız herkesin çaresiz kaldığı, imkanlarının yetersiz kaldığı yerlerde orada olmamız. Ve bunu istekli olarak yapıyor oluşumuz. Bugün çoklu bir trafik kazası çalıştık. Zati trafik kazaları artık gündemde. Toplu kazalar, toplu vefatlar. Bu tatbikatlarla takımları daha canlı tutmayı, daima halkın dikkatini bu istikametlere çekmeyi, bunlar hakikaten muhtemel sorunlar olarak hepimizin hayatında, hepimizin başına gelebilecek şeyler. Takımlarımızı daha canlı tutabilmek emeliyle trafik kazası tatbikatı gerçekleştirdik" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da yeni nesil habercilik atağı: Dron destekli eğitimler başlıyor

Bağlantı Başkanlığı Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından başvurusu yapılan "Dron Dayanaklı Habercilik ve İHA-1 Ticari Pilot Eğitim Programı" projesi, 2025 Yılı Teknik Dayanak Programı kapsamında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile imzalanan dayanak mukavelesi çerçevesinde hayata geçiriliyor.
Sözleşme, Bağlantı Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı ile OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle tarafından imzalandı. Proje kapsamında, Samsun vilayetinde vazife yapan lokal basın mensupları, kamu kurumlarının basın birimleri çalışanları ve iletişim fakültesi öğrencilerinden oluşan 30 kişilik bir kümeye, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı kurumlar aracılığıyla 32 saatlik İHA-1 Ticari Pilotluk Eğitimi ve 8 saatlik dron ile turizm tanıtımı temalı medya çekimi eğitimi verilecek. Eğitimler sonunda iştirakçilere, dron teknolojilerini profesyonel seviyede kullanabilmelerine imkan sağlayan sertifikalar ve ehliyetler takdim edilecek.
İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebu Bekir Ayrancı imza merasiminde yaptığı konuşmada, "İletişim teknolojilerinin süratle evrildiği günümüzde, klasik habercilik anlayışına yenilik katmak ve mahallî basınımızın dijital yetkinliklerini artırmak büyük değer taşıyor. Bu proje sayesinde sırf habercilik değil; turizm tanıtımı, kriz irtibatı ve kamu bilgilendirmesi üzere pek çok alanda nitelikli içerik üretimi desteklenecek. Dron teknolojisinin aktif kullanımıyla bölgemizin doğal hoşluklarının daha geniş kitlelere tanıtılmasına katkı sunacağız. Gazetecilerimizin ve iletişimcilerimizin kesimde daha güçlü ve görünür olmalarını desteklemek istiyoruz" dedi.
OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Mahallî Kalkınma Atılımı vizyonu çerçevesinde ajansın yenilikçi projelere sunduğu katkının altını çizerek, "OKA olarak sadece sanayi ve üretim değil; tıpkı vakitte kültür, turizm ve bağlantı üzere alanlarda da bölgesel kalkınmayı destekleyen projeleri önceliklendiriyoruz. Bu eğitim programı, dijitalleşme, istihdam ve turizm tanıtımı üzere çok boyutlu tesir potansiyeline sahip. Bölgedeki potansiyelin kıymetli mecralarda stratejik olarak görünür kılınmasında değerli bir kaldıraç olacak. Bilhassa turizm tanıtımında dron ile yapılacak kaliteli ve özgün çekimlerin bölge destinasyonlarının marka pahasını artıracağına inanıyoruz" diye konuştu.
Ajans yetkilileri, projenin bölgedeki öteki irtibat üniteleri ve mahallî medya kuruluşları için de bir model oluşturmasını hedefliyor. Ayrıyeten, projenin iştirakçilere sağlayacağı teknik bilgi birikiminin dalda yaygınlaşmasıyla birlikte, bölgedeki medya kapasitesinin sürdürülebilir formda artacağı vurgulandı.
Proje sonunda iştirakçilerin sadece birer haberci değil, birebir vakitte turizm elçileri ve dijital medya üreticileri olarak daha etkin roller üstlenmeleri mümkün olacak. Gerek afet vakitlerinde kriz haberciliği gerekse kültürel mirasın tanıtımı üzere alanlarda yeni kuşak içerik üreticiliğine dayalı kalkınma perspektifiyle hayata geçirilen projenin, Orta Karadeniz Bölgesi’nin tanıtım, istihdam ve dijital dönüşüm gayelerine katkı sunması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.