Gümüşhane-Tirebolu karayolunda meydana gelen ve büyük bir gürültüyle gerçekleşen heyelan kameralara yansıdı.
Edinilen bilgiye nazaran, vatandaşların dün yamaçtaki yarıkları görerek ihbarda bulunmasının akabinde bugün bölgede gerçekleşen heyelan karayolunu ulaşıma kapattı.
Saat 16.00 sıralarında gerçekleşen olayda Jandarma’nın heyelan tehdidi nedeniyle bölgede trafik akışını denetimli sağlaması ve heyelan anında yoldan araç geçmemesi muhtemel facianın önüne geçerken, o anlar vatandaşlar tarafından farklı açılardan cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.
Kürtün ilçesine bağlı Karaçukur Mahallesi İncirli Mevkiinde gerçekleşen heyelanın akabinde dağ yamacından akıntıların devam ettiği, yeni heyelan gelebileceği değerlendirirlerken Jandarma ve Karayolları takımları yolu her iki istikametten ulaşıma kapattı.


Gümüşhane-Tirebolu yolunda heyelan
Eşini odunla döverek öldürdü
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.
Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.
Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

