Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ekim, 2024 12:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüş şehir altın şehir oldu

Sonbaharın gelişiyle birlikte doğanın altın sarısı renklere büründüğü Gümüşhane dağları, eşsiz manzaralarıyla doğaseverleri ve fotoğrafçıları mest ediyor.
Türkiye’de adını değerli bir madenden alan tek şehir olan Gümüşhane, sonbahar mevsimiyle birlikte görsel bir şölen sunmaya başladı.
Coğrafyasının yüzde 60’ını dağların oluşturduğu Gümüşhane, 600 metreden 3 bin 331 metreye kadar çıkan rakım farkıyla, doğanın bu etkileyici dönüşümüne ev sahipliği yapıyor.
Şehrin yüksek kesimlerinde ağaçlar, sarı, turuncu ve kahverenginin tonlarına bürünürken altın sarısına dönüşen büyüleyici manzaraların bir aydan fazla bir süre il genelinde devam etmesi bekleniyor.
Önce şehrin yüksek kesimlerinden başlayan ve kış mevsimi başında Karadeniz’e yakın olan düşük rakımlı bölgelere kadar devam renk cümbüşü fotoğraf meraklılarını günlerce şehrin değişik noktalarında enfes kareler çekmesine sebep olacak.
Özellikle dağcılık ve doğa yürüyüşü için şehre gelen turistler kentin yüksek kesimlerinde altın sarısı yapraklar arasında yürüyüş yapma fırsatı bulurken doğa fotoğrafçıları için bereketli bir sonbahar sezonu da başladı.
Gümüşhane coğrafyasına ait enfes fotoğraflarıyla kentin tanıtımına katkı sunan fotoğraf sanatçılarından Metin Aydın, kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Gözeler Köyü Taşdibi Mevkiinde sonbaharın büyüleyici güzelliklerini ölümsüzleştirdi.

“Burası Gümüşhane’ye çok yakın bir nokta ve gelmek çok kolay”
Aydın, sonbaharın açılışını yaptıklarını ve çok güzel fotoğraflar çektiklerini belirterek, “Yüksek kesimlerde sonbahar kendini göstermeye başladı. Burada hem günbatımına denk geldik hem de yaprakların sararmasıyla çok güzel fotoğraflar ortaya çıktı. Burası Gümüşhane’ye çok yakın bir nokta ve gelmek çok kolay” diye konuştu.

"Şehrin her noktası şuanda çok güzel"
Sonbahar güzelliklerinin Gümüşhane’de yaklaşık bir ay süreceğini ifade eden Aydın, “Şehrin her noktası şuanda çok güzel. Şehir engebeli bir yer olduğu için çok fazla yükselti farkı var. O yüzden yükseklerde sonbahar erken başlarken alçak kesimlerde daha geç başlayacak. Bu da uzun süre sonbahar fotoğrafları çekmemizi sağlıyor. Bu konuda çok şanslıyız Gümüşhane’de olduğumuz için. Mevsimden dolayı Gümüş şehrin Altın şehre döndü diyebiliriz” diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzonspor, Şenol Güneş ile yollarını ayırdı

Trabzonspor, Teknik Yönetici Şenol Güneş ile yollarını ayırdı.
Trabzonspor’da Şenol Güneş devri sona erdi. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Sezon başında Şenol Güneş ile sırf teknik yönetici olarak değil; birebir vakitte kendisinin deneyimlerinden istifade ederek geleceğin Trabzonspor’unu inşa etmek ismine planlama yaptık. Program kapsamında Güneş’in tesisler ve yatırımlardan da sorumlu olacağı, âlâ bir kurumsal yapıyı kurabilme maksadıyla misyona başladık. Maalesef ligde dilek etmediğimiz sonuçlar aldık. Ve geldiğimiz nokta prestijiyle teknik yöneticilik makamında bir kan değişikliğine gitme muhtaçlığı ortaya çıktı. Yeni teknik yöneticinin belirlenmesi için arayışlara vakit kaybetmeden başladık. Tüm süreci şeffaf formda kamuoyuyla paylaşacağız. Trabzonspor topluluğuna ve büyük taraftarımıza hürmetle duyurulur" denildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.