Gülüç Belediyesi kısıtlı imkanlarına karşın bölgedeki belediyeler ortasında birincilere imza atmaya devam ediyor. Gülüç Belediyesi tarafından dün akşam düzenlenen açık hava sinema etkinliğinde yaklaşık 2 bin kişi kıyı kenarında sinema izledi.
Gülüç Belediyesi tarafından dün akşam kendi toplumsal tesisleri olan Kıyı Kafe’de açık hava sinema aktifliği düzenledi. Sinema gösterimi öncesinde aktifliğe katılanlar Gülüç Belediyesi’nin çalışmalarını içeren faaliyet sinemasını izledi. Gülüç Belediye Lideri Gökhan Mustafa Demirtaş ve eşi Işıl Demirtaş sinema izlemeye gelen vatandaşlarla tek tek selamlaşarak, çocukları sevdi. Daha sonra vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Lider Demirtaş, Gülüç halkına verdiği kelamları yerine getirdiğini söz etti.
Gülüç halkının her türlü hizmeti alması için canla başla çalıştıklarına vurgu yapan Demirtaş “Göreve seçildiğimiz birinci günden bu yana verdiğimiz kelamların yüzde 80’ini yerine getirdik. Bugün bu ekranda faaliyetlerimizle ilgili izlediğiniz projelerin yüzde 80’i tamamlanıyor. Biz Gülüç’e çığır atlatmak ve yeni toplumsal alanlar oluşturmak için çalışıyoruz. Biz Gülüç’e yatmaya değil, çalışmaya geldik. Sizlere daha hoş toplumsal alanlar oluşturmak içinde çalışıyoruz. Bu çalışmalar sırasında büyük çaba gösteren tüm işçime ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlerin kaygılarını problemlerini biliyoruz. İstedik ki bugün burada bir nebzede olsun kaygılarınızdan bir nebze olsun uzaklaşıp gerilim atarak birlikte açık havada sinema izleyelim. Burada sinema izlemek mazeret, sizlerle birlikte olmak şahane. Biz sizleri seviyoruz. Sizleri memnun etmek içinde elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Gülüç halkımızı hiçbir hizmetten yoksun bırakmayarak sizlerin daha fazla keyifli olması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Demirtaş ayrıyeten önümüzdeki hafta okullar açılacağını ve onun öncesinde çocuklara moral olması açısından Kıyı Kafe’de cümbüş düzenleyip, gösterilerek yapılacağını ve birlikte çizgi sinema izleyeceklerini söyledi. Demirtaş aktiflikle ilgili tarih ve saatin daha sonra Gülüç halkına duyurulacağını belirtti. Kendilerine patlamış mısır ikram edilen yaklaşık 2 bin kişi daha sonra açık havada birliktesinemaizledi.


Gülüç Belediyesi yeniden bir unsur imza attı
Arama-Kurtarma çalışmalarında hayatını kaybeden AFAD personeli için Rize’de tören düzenlendi
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Deresi’nde yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sırasında botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törenin ardından cenaze, memleketi Bolu’ya uğurlandı.
Çamlıhemşin ilçesinde kaybolan Volkan Civelekoğlu’nu bulmak amacıyla, kişisel eşyalarının dere kenarında bulunmasının ardından Fırtına Deresi’nde arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Çalışmalar neticesinde, kayıp gencin cansız bedenine ilçeye bağlı Şenyuva mevkisinde ulaşıldı. Bu sırada arama-kurtarma faaliyetini yürüten AFAD ekiplerinin bulunduğu botun Fırtına Deresi’nde alabora olması sonucu 5 personel dengesini kaybederek suya düştü. Meydana gelen elim kazada AFAD personeli Ömer Faruk Özkan (28) hayatını kaybederken, akıntıya kapılan diğer 4 personel ise yaralı olarak kurtarıldı.
Hayatını kaybeden Ömer Faruk Özkan için Rize AFAD İl Müdürlüğü binası önünde resmi tören gerçekleştirildi. Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan ve derin bir üzüntü içinde olduklarını belirten Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, arama-kurtarma personelinin fedakarlığına dikkat çekerek, “Afetlerde arama kurtarma personelimiz bir arama faaliyeti icra ettiğinde veya afetlerde görev alan personelimiz bir faaliyet icra ettiğinde, o kurtarma başarıyla neticelendiğinde hep şu tabiri kullanıyoruz. ’Ekipler canı pahasına mücadele etti’ diyoruz. ’Canını ortaya koyarak mücadele etti’ diyoruz. İşte onun ne anlama geldiğinin bir örneği buradadır. Bugün Çamlıhemşin’de arama kurtarma faaliyeti sırasında arkadaşlarımız her zamanki gibi canları pahasına o faaliyeti icra ederken bugün Ömer Faruk kardeşimizi maalesef kaybettik, Cenab-ı Allah’ın ebediyetine uğurluyoruz. Bu arkadaşlarımız ülkemizin dört bir yanında meydana gelen hadiselerde ilk koşan kardeşlerimiz. Bugün maalesef elim bir kazayla beş arkadaşımızdan dördü yaralandı, sağlık durumları elhamdülillah iyi ama Ömer evladımızı, kardeşimizi uğurluyoruz. Başımız sağ olsun. Rabbim böyle acıları tekrar göstermesin.” ifadelerini kullandı.
Törenin ardından dualar eşliğinde omuzlara alınan hayatını kaybeden AFAD personeli Ömer Faruk Özkan’ın naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Bolu’ya gönderilmek üzere yola çıktı.

