Reklam
Reklam
675d5672709b1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
14 Aralık, 2024 12:57 tarihinde yayınlandı
0

Gülcan Acar’dan “Melodik İzler” Sergisiyle UNESCO’daki 30. Yıla Anlamlı Dokunuş

Safranbolu’da ailesi ile birlikte ilk turizm hareketine başlayan ve fotoğraf sanatıyla tanınan Gülcan Acar, UNESCO’nun 30. yıl programı kapsamında düzenlenen “Melodik İzler” isimli sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

2023 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Koro Sempozyumunda çektiği fotoğrafları sergileyen Acar, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde 30. yılını kutluyor olmaktan duyduğu gururu dile getirdi ve fotoğrafını çektiği koristlerden bir kısmının 30. Yıl etkinliklerine katıldığını öğrendiğinde mutluluk duyduğunu aktardı.

Sergi açılışında konuşan Acar, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel mirasının dünya çapında tanınmasına katkıda bulunan herkese teşekkürlerini sundu. Ayrıca Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ile gurur duyduğunu belirten Acar, 30. yıl etkinliklerine bu sürece emeği geçen herkesi davet eden anlamlı çağrısına katıldığını ve Safranbolu adına yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı en büyük teşekkürü Başkan Köse’ye ettiğini belirtti.

675d5621e295d
675d568121b21
Bizi sosyal medyadan takip edin
corumun sakli cenneti yesil gol dogaseverlerin gozdesi oldu lX5YJRQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu

Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.

“Buranın havası çok güzel”

Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.

“Çok hoşumuza gitti”

Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin