“Güçlü Çocuklar, Güçlü Yarınlar, Güçlü Türkiye” projesinin açılış töreni gerçekleştirildi - Karabük Haber Postası
guclu cocuklar guclu yarinlar guclu turkiye projesinin acilis toreni gerceklestirildi 1OxIn9nP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Aralık, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

“Güçlü Çocuklar, Güçlü Yarınlar, Güçlü Türkiye” projesinin açılış töreni gerçekleştirildi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde “Güçlü Çocuklar, Güçlü Yarınlar, Güçlü Türkiye” projesinin açılış ve gereç teslim merasimi gerçekleştriildi.

Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Vilayet Sivil Toplumla Bağlar Müdürü Gülden Ak, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Ayhan Alagöz, Ummadığın Anda Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Şeker, Proje Koordinatörü Vedat Semerci ve okul müdürlerinin iştirakiyle, “Güçlü Çocuklar, Güçlü Yarınlar, Güçlü Türkiye” projesinin açılış ve materyal teslim merasimi düzenlendi.

Toplam bütçesi 680 bin lira olan proje çerçevesinde 11 köy okuluna bin 100 adet okuma kitabı, 110 adet akıl ve zekâ oyunu ile 254 bin lira kıymetinde robot üretim eserleri dağıtıldı. Bu takviyelerle birlikte, okullara toplamda 457 bin liralık materyal dayanağı sağlandı.

Çaycuma Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Ummadığın Anda Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle yürütülen proje, 11 köy ortaokulu öğrencilerine yönelik çeşitli etkinliklerle devam edecek. Proje kapsamında klasik çocuk oyunları şenliği, akıl ve zekâ oyunları turnuvası, robot müsabakaları ve çeşitli seyahatler düzenlenmesi planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq2 6
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
27 Mart, 2026 15:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Japon öğrenciler Başkan Köse’yi ziyaret etti

Japonya Tokyo Otsuma Tama Okulu öğrenci ve öğretmenleri, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi makamında ziyaret etti. Kardeş şehir ve kardeş okul projesi kapsamında kente gelen heyet, Türk-Japon dostluğunu pekiştiren görüntülere imza attı.

Ziyarette, Japon öğrenciler okullarını ve kültürlerini tanıtan kapsamlı bir slayt gösterisi sundu. Sunumda öğrencilerin okullarını tek tek anlatması dikkat çekerken, Başkan Köse misafirleriyle yakından ilgilenerek kültürel paylaşımlarda bulundu.

Ziyaretin en dikkat çekici anlarından biri, Japon öğrencilerin Başkan Köse’nin makamında hep bir ağızdan Japonya Milli Marşı’nı seslendirmesi oldu. Törensel anların ardından misafirlere Safranbolu’nun tescilli lezzetleri ikram edildi. Öğrenciler; Safranbolu yöresel gazozu, Safranbolu lokumu ve Safranbolu Belediyesi coğrafi işaretli Safranbolu kıtırını afiyetle tadarak bu lezzetleri çok beğendiklerini dile getirdi.

Ziyaret programı kapsamında Otsuma Tama Okulu öğretmenleri, Başkan Köse’ye Tokyo ve Japonya’ya özgü yöresel hediyeler takdim etti. Belediye Başkanı Elif Köse ise misafirlerine Safranbolu’nun tarihi ve kültürel değerlerini taşıyan ürünlerin olduğu çantalar hediye ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Samimi bir atmosferde geçen buluşmanın sonunda hatıra fotoğrafları çektirildi. Vedalaşma sırasında Başkan Köse’nin Japon öğrencilere “Allah’a ısmarladık” demeyi öğrettiği anlar ise renkli ve sıcak görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin Başkan Köse’ye “Allah’a ısmarladık” diyerek veda etmesiyle ziyaret sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin